Kiinalaiset ostivat AC Milanin! Nyt pelaajakaupoille!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Silvio Berlusconi myi rakkaan AC Milaninsa kiinalaisille sijoittajille. Berlusconi omisti San Siron joukkueen 30 vuoden ajan, ja sinä aikana AC Milanin punamustat voittivat Serie A:n mestaruuden kahdeksan kertaa ja viisi kertaa Euroopa Cupin tai Mestareiden liigan. Vuosituhannen vaihteessa AC Milan oli yksi Euroopan ehdottomista ykkösjoukkueista.

AC Milan ei ole voittanut mitään sitten kauden 2010-2011, jolloin se vei Serie A:n mestaruuden. Viime kaudella joukkue oli Serie A:ssa seitsemäs, Euroopan turnaukset jäivät tältä kaudelta väliin. Kauas on AC Milan tullut kunniansa vuosista.

Kiinalaisten Rossoneri Sport Investment Lux käytti noin 740 miljoonaa euroa AC Milanin ostamiseen. Toivottavasti rahaa jäi hieman vielä pelaajahankintoihin.

Mitä kiinalaisten pitäisi tehdä, että joukkue taas nousisi maanosan kärkeen? Kenet AC Milanin pitäisi hankki?

Sportbible -sivusto analysoi AC Milanin tilanteen, ja nosti esille viisi pelaajaa, jotka joukkuee voisi hankkia.

AC Milan tarvitsee kovan luokan kärkimiehen, ja tähän Sportbible ehdottaa Torinon Andrea Bellottia. Tällä kaudella AC Milanin paras maalintekijä on ollut Carlos Bacca, mutta hän on 13 maalillaan vasta Serie A:n 11:sta paras maalintekijä.

Bellotti on nouseva tähti, jolla olisi mahdollisuuksia vaikka mihin. Hänet on yhdistetty jo ainakin Arsenaliin ja hintalapuksi on laitettu huima 86 miljoonaa puntaa. 23-vuotias Bellotti on osunut Torinolle tällä kaudella jo 24 kertaa, ja se on todella hienosti, kun joukkue on vasta Serie A:n sijalla kymmenen.

Toinen vaihtoehto AC Milanin uudeksi kärkimieheksi olisi Sportbiblen mukaan Lyonin Alexandre Lacazette. Häntäkin ollaan jo viety ainakin Arsenaliin ja Atletico Madridiin, mutta isolla rahalla AC Milankin pääsee mukaan kaupoille. Lacazette on monipuolinen kärkimies, joka voi pelata kentän reunoilla tai keskellä. 25-vuotias Lacazettekin on tällä kaudella tehnyt seuralleen 24 liigamaalia.

Marco Verratti on kesällä hyvin haluttu pelaaja, ja hän olisi AC Milanillekin loistava hankinta. Keskikentän keskusta on milanolaisilla melko hyvässä kunnossa Bertolaccin, Montolivon ja Locatellin ansiosta, mutta Verrattin tapainen kenraali vahvistaisi joukkuetta kyllä huomattavasti. Tällä hetkellä Verratti pelaa PSG:ssä, ja ainakin Barcelonan on kerrottu olevan kiinnostunut hänestä. Eli helpolla AC Milan ei Verrattia saa.

Monacon vasen laitapakki Benjamin Mendy on yhdistetty varmaan jo kaikkiin Euroopan suurseuroihin. Monaco on täynnä nuoria ja lahjakkaita pelimiehiä Mbappesta ja Silvasta Mendyyn, ja saattaa hyvinkin olla, että Monacon joukkue hajoaa tämän kauden jälkeen. Mendyä ollaan viemässä ensisijaisesti Valioliigan Chelseaan ja Manchester Unitediin. 22-vuotias Mendy on pelannut tällä kaudelle Monacossa 21 Ranskan liigan ottelua, hän on mainio puolustuspäässä, mutta samalla Mendy on syöttänyt viisi maaliakin.

Sportbible ehdottaa AC Milanille myös nuorta ruotsalaista topparia Victor Lindelöfiä. Benficassa pelaava Lindelöf on myös yhdistetty muihin suurseuroihin, Manchester Unitediin lähinnä, mutta niinhän kaikkia nuoria lahjakkaita pelaajia ollaan viemässä Euroopan jättiseuroihin.

Lindelöf on ollut tällä kaudella Benfican puolustuksen avainpelaaja, ja Benfica on päästänyt Portugalin liigassa vain 14 maalia. Hän on selvästi pelimies, joka jatkaa pian suuremmassa liigassa kuin Portugalissa.

Parhaat jalkapallovedot Unibetilla!>>