Kimi Räikkönen luottavaisena Unkarin Hungaroringin osakilpailuun

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Unkarin GP:stä odotetaan jälleen vaiherikasta kisaa.

Viimevuotisessa Hungaroringin kisassa nähtiin poikkeuksellisen paljon ohituksia ja kisa oli muutenkin erittäin jännittävä loppuun asti. Kisan voittaja Daniel Ricciardo ohitti muutamaa kierrosta ennen maalia samalla kierroksella sekä toiseksi sijoittuneen Fernando Alonson että kisan kolmosen Lewis Hamiltonin.

Hamiltonin kolmossija oli tuossa kisassa melkoinen ihme, sillä hän starttasi kisaan 22. lähtöruudusta. Myös Kimi Räikkönen teki kisassa komean nousun kuudenneksi 16. Lähtöruudusta. Valtteri Bottas ja Nico Rosberg kärsivät epäonnesta, sillä he menettivät melko varmat ykkös- ja kakkossijat turva-auton takana, kun häntäpää pääsi suoraan renkaanvaihtoon.

Kimi pitää Unkarin kisaa yhtenä suosikkinaan, eikä ihme. Pidetäänhän Unkarin kisaa yleisesti suomalaisten kotikisana ja tapahtuma kerää yleensä suuren suomalaisen kannattajajoukon.

– Pidän Budapestista todella paljon, toteaa Räikkönen. – Se on todella upea kaupunki, jossa on paljon tekemistä. Siellä on paljon klubeja ja ulkoilmaravintoloita. Monet suomalaiset tulevat sinne Unkarin ja Suomen historiallisen siteen vuoksi, joten Unkarin GP on minulle vuoden aikana lähimpänä kotikisaa. Rata on melko hidas, mutta fyysisesti erittäin haastava, joten se on hyvä haaste kisan aikana.

Unkarin kisa on yleensä luonut kovia haasteita sääolojen taholta ja turva-autokin on ollut melko yleinen näky radalla. Ääretön kuumuus taas on monesti vienyt mehut kilpailijoista. Saa nähdä kuinka käy tänä vuonna.

 

Tässä Unibetin tämänhetkiset kertoimet suomalaisvoitoille:

KIMI RÄIKKÖNEN 22,00

VALTTERI BOTTAS 41,00