VIDEO: Räikkösen hirvittävä kolari puhuttaa - "Isku oli hirmuinen"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/07/2014
Jaa tämä...

Kimi Räikkönen ajoi sunnuntaina ajetussa Britannian GP:ssä rajusti ulos.

Silverstonen osakilpailu sai todella häjyn startin, kun Kimi Räikkönen posautti autollaan kaiteeseen heti kisan avauskierroksella. Suomalaiskuski ajoi mutkan leveäksi eikä saanut enää autoaan hallintaan. Räikkösen Ferrari pamahti kaiteeseen todella kovassa vauhdissa ja vauriot olivat sen mukaiset.

Monet asiantuntijat väittivät Räikkösen tehneen vain simppelin ajovirheen. Radassa oli kuitenkin epätasainen kohta juuri niillä main, missä mies menetti ajoneuvonsa hallinnan. Pieni pomppu aiheutti sen, että Ferrarin peräpää nousi ilmaan ja sitten homma lähti lapasesta.

Kaideosuman jälkeen Räikkösen Ferrari valui vielä radalle, jossa se sai osuman Felipen Massan autosta.

[ Expekt tarjoaa uusille asiakkailleen mahdollisuuden testata vedonlyöntiä riskittömästi! Nappaa peräti 50€ riskitön veto tästä linkistä! ]

Ihmeellisintä Räikkösen hurjassa kolarissa oli se, että mies selvisi rytäkästä käytännössä ilman vammoja. Suomalaiskuski loukkasi kertoman mukaan vain nilkaansa, mutta vamma on kuitenkin hyvin lievä.

Ferrarin omien mittausten mukaan Räikköseen kohdistui kaiteeseen törmätessä peräti 47 G:n voima.

– Tärkeintä on, että Kimi on kunnossa, vaikka isku aitaan olikin hirmuinen. Siitä tuli ruhjeita, ja hänen täytyy nyt levätä päästäkseen taas takaisin seuraavaan kisaan. Onneksi mitään vakavia vammoja ei tullut, Ferrarin Marco Mattiacci kommentoi tiedotteessa.

Myös Massa oli huojentunut kuullessaan Räikkösen hyvästä voinnista.

– Olen iloinen, että hän on kunnossa, kuulin että se oli 47G:n isku. Se on uskomatonta – minun törmäykseni oli 27G:n Kanadassa, Massa kertoi Autosportille.

Jotain Räikkösen törmäyksen kovuudesta kertoo myös se, että rytäkässä vaurioitunut kaide jouduttiin vaihtamaan uuteen. Tämä aiheitti kisaan pitkän tauon.

Katso Räikkösen hurja kolari tästä!

Kolari on nähtävillä myös MTV:n verkkosivuilla.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut