Onko tämä Kiprusoffin mittavan uran huikein torjunta? - Katso video!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/09/2013
Jaa tämä...

Miikka Kiprusoff nappasi uransa aikana niin monta upeaa koppia, että sen yhden kauneimman venytyksen nimeäminen on lähes mahdotonta.

Miikka Kiprusoff tunnettiin maalivahtina, joka pystyi tekemään uskomattomia torjuntoja paikoissa, joissa vastustajan maaliaikeiden nollaaminen tuntuisi olevan täysin mahdotonta. Kipperin luutiessa maalinsa suulla nähtiin usein tilanteita, joissa vastustajan pelurit olivat jo alkamassa tuulettaa, kun turkulaisvahti hyppäsikin kumiukkona paikalle pysäyttämään kiekon aivan maalinviivan tuntumaan.

Kiprusoff olikin vakiokasvo kaikissa viikoittain, kuukausittain ja kausien päätteeksi kootuissa torjuntakokoelmissa. Hänen ”erikoisoisalaansa” oli toivottamasta tilanteesta venytetyt mailatorjunnat, joita mies tekaisi uransa aikana aimo annoksen.

Eräs näistä syntyi 17. helmikuuta vuonna 2009, kun Kipperin Calgary Flames pelasi Vancouver Canucksia vastaan. Kolmannen erän puolivälin jälkeen Flames johti ottelua maalein 3-2, kun Canucks pääsi pyörittämään ylivoimapeliään Sedinin veljesten johdolla.

Kiekko pelattiin siniviivalle puolustaja Kevin Bieksalle, joka ampui limpun välittömästi kohti Kipperin vartioimaa maalia. Peliväline kuitenkin kimpoili Flames-maalin sivustalle Kyle Wellwoodille, jolla oli edessään täysin tyhjä rysä. Wellwood syöksyi kiekkoon ja laukaisi sen kohti tyhjää maalia, mutta Kiprusoff säntäsi paikalla maila edellä torjuen tilanteen viime hetkellä.

Koko Canucks-miehistö oli aivan äimän käkenä.

– Se oli paras torjunta, mihin olen törmännyt. Tuollaisen olen nähnyt katulätkässä, mutta oli melko hämmästyttävää, että hän teki tuollaisen torjunnan NHL-ottelussa, kommentoi Wellwood kamppailun jälkeen.

”Kipperin” kaikista huikeista torjunnoista tämä voisi hyvinkin olla se kaikkein upein.

Katso, miten Wellwood nollataan tästä:

Tässä vielä upea kokoelma Kiprusoffin hienoimmista torjunnoista:

Veikkaussivut | Ville Hokkanen

Twitter: @VVHokkanen, @Veikkaussivut