VIDEO: Brendan Rodgersille potkut - Liverpoolin uusi päävalmentaja jo selvillä?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 10/05/2015
Jaa tämä...

Englantilaisseuran uusi päävalmentaja on mahdollisesti selvillä.

Englantilaisjätti Liverpoolia luotsannut Brendan Rodgers sai eilen potkut tehtävästään. Rodgersin potkut julkistettiin Evertonia vastaan pelatun 1-1-tasapelin jälkeen.

Dortmundia monet vuodet valmentanut Jürgen Klopp on vahvin ehdokas Rodgersin seuraajaksi. Muutamien lähteiden mukaan tietojen mukaan saksalainen olisi allekirjoittamassa Liverpoolin kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

Toinen spekulaatioissa esiin noussut nimi on italialainen Carlo Ancelotti. Valioliigajoukkueen seuralegendat näkisivät kuitenkin mielellään juuri Kloppin punaisten peräsimessä.

– Pesti Liverpoolissa on erittäin vaikea tällä hetkellä, sillä seura olisi saatava takaisin neljän parhaan joukkoon. On turha puhua mestaruuksista. Mielestäni seura tarvitsee jonkun energisen ja eteenpäin menevän managerin, ja Klopp olisi juuri sellainen, entinen Liverpool-kapteeni ja manageri Graeme Souness totesi Sky Sportsin mukaan.

Klopp olisi seuraikoni Jamie Redknappin mukaan hyvin suosittu hahmo Anfieldillä.

– Hän voisi vain kävellä sisään stadionille, ja fanit pitäisivät miehestä heti. Minulla on tunne, että Klopp sopisi seuraan täydellisesti.

Myös Redknapp haluaisi Bundesliigassa menestyneen valmentajan Valioliigaan.

– Ottaisin hänet ennen Ancelottia. Kloppilla on enemmän todistettavaa, ja Ancelotti on tottunut olemaan seuroissa, jossa pitää voittaa heti pokaaleja.

48-vuotias päävalmentaja voitti Dortmundissa kaksi peräkkäistä Bundesliigan mestaruutta kausilla 2010-2012. Lisäksi plakkariin tuli Saksan cupin voitto 2012 sekä Mestarien liigan finaalipaikka keväällä 2013.

Katso videolta Kloppin hetkiä vuosien varsilta:

Entinen Liverpoolin käskijä työssään kolme vuotta

Rodgers tarttui Liverpoolin päävalmentajan hommiin kesällä 2012. Reilu kolme vuotta myöhemmin hän sai lähtöpassit seuran peräsimestä, kun Liverpool majaili sarjataulukossa sijalla kymmenen.

Rodgersin potkut eivät tulleet suurena yllätyksenä, sillä kritiikkiä jo pitkän ajan niskaansa saaneen miehen saldoksi jäi Liverpoolissa 83 voittoa, 40 tasapeliä ja 42 tappiota.

– Hänen aikakaudellaan pelit eivät sujuneet kovin kaksisesti. Rodgers olisi tarvinnut hyvän startin kauteen. Hän oli tavallaan onnekas, kun sai jatkaa heikon viime kauden jälkeen. Se mistä en tykkää, on potkujen ajankohta. Kesällä olisi pitänyt tehdä jo ratkaisuja, seuralegenda Jamie Carragher kertoi Sky Sportsille.

Peliyhtiö Unibet lähettää runsaasti jalkapalloa ilmaiseksi live stream-palvelussaan. Otteluiden katsominen on ilmaista, kunhan pelitililläsi on rahaa vähintään yksi sentti.

Lähteet: Sky Sports, Goal.com, Yle

Lue myös:
VIDEO: Yhdysvalloissa nähtiin huikea vaparimaali!
Haluatko lähteä VIP-matkalle El Clasicoon?