Koko kiekkomaailma ylistää Saku Koivua - "Hänen taistelutahtonsa oli jotain aivan käsittämätöntä"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/11/2014
Jaa tämä...

Saku Koivun lopettamispäätös on otettu kiekkomaailmassa vastaan haikein mielin.

Vastikää lopettamispäätöksestään kertonut Saku Koivu on saanut runsaasti suitsitusta vanhoilta pelitovereilta, Pohjois-Amerikan kiekkovaikuttajilta sekä jääkiekkotoimittajilta.

Kaikkien kehujoiden viesti on ollut yhtämielisen selvä: jääkiekkoilijana ja ihmisenä Koivu on ollut läpi uransa mitä esimerkillisin.

– Saku on MIES miesten joukossa. Hän oli innoittaja, mentori, ystävä ja uskomaton urheilija. Hän näytti minulle, mitä on olla ammattilainen kaupungissa, joka odottaa aina vain loisteliaisuutta. Hän asetti riman ylös sekä jäällä että jään ulkopuolella ja näytti maailmalle, mitä sana sisu tarkoittaa, ex-pelikaveri Sheldon Souray hehkutti Twitter-tilillään.

– Olen kiitollinen, että voin sanoa olleeni hänen joukkuekaverinsa. Vielä suurempi kunnia on kutsua häntä ystäväksi, Souray jatkoi.

– Suuret onnittelut Sakulle todella innoittavasta urasta. Olen ylpeä, että sain pelata hänenlaisensa huipputyypin kanssa, ja olen onnellinen, että voin kutsua häntä ystäväksi, kertoi puolestaan kovanyrkki George Parros niinikään Twitterissä.

[ Nyt ei peruutella! Tsekkaa ilmainen vihje HIFK-Blues -matsiin! Nordicbetin kertoimet: 1.70 | 4.30 | 3.95. Betsaa Nordicbetilla peräti 50€ riskittömästi tästä linkistä! ]

– Saku on yksi omistautuneimmista ja työteliäimmistä pelaajista, joiden kanssa olen saanut kunnian pelata. Hänen taistelutahtonsa on jotain aivan käsittämätöntä, kommentoi Ducks-hyökkääjä Matt Beleskey.

– Kaukalossa Saku oli aivan huikea, mutta myös kopissa ja penkillä. Jo silloin jäi sellainen kuva, että kyseessä on aika kilpailuhenkinen kaveri. Jopa omissa treeneissä. Saku ei antanut periksi, ei koskaan. Nuo ovat niitä juttuja, joita olen itse aina arvostanut suuresti. Ne tekevät ja määrittävät huippu-urheilijan, Toni Lydman linjasi IS:lle.

– Jälkeenpäin näkee kaiken, mitä hän teki Canadiensissa, Ducksissa ja Suomen maajoukkueessa. Uskon, että joka ainut seura jokaisessa kaupungissa kunnioittaa häntä, kuten myös hänen kotimaansa, hänen joukkuekaverinsa ja joukkueiden henkilökunta. Hän on ollut aina esimerkillinen ja uskon, että hänestä sanotaan samaa ympäri NHL:ää ja kiekkomaailmaa, Sakun pikkuveli Mikko Koivu kertoi Star Tribune -lehdelle.

– Koivu ei ollut Canadiens-historian paras tai valovoimaisin pelaaja. Mutta yksikään pelaaja seuran historiassa ei ole esittänyt enempää rohkeutta eikä kukaan ole koskaan kohdannut vastoinkäymisiä kasvokkain samanlaisella arvokkuudella ja tyylillä, Montreal Gazette -lehden kiekkotoimittaja Pat Hickey kirjoitti.

– Onnittelut upeasta urasta Saku sekä NHL:ssä että kansainvälisillä kentillä. Kiitos, että olet ollut suuri innoittaja monille muille, hehkutti NHL-seura Ottawa Senators Twitter-tilillään.

– Onnittelut Saku Koivu mahtavasta urasta! Kiitokset kaikista niistä upeista muistoista, joita tarjosit faneillemme, kirjoitti Canadiensin omistusportaaseen kuuluva Geoff Molson.

– Saku oli loistava joukkuetoveri ja loistava kapteeni. Muistan kun hän tuli NHL:ään samana vuonna kuin minä. Hän tahkosi todella upean uran. Saku ei ollut mikään puheliain kaveri, mutta hän johti esimerkillään. Hän oli hauska kaveri ja hän tuli aina toimeen kaikkien kanssa, ex-pelitoveri Stephane Quintal muisteli NHL.comin videohaastattelussa. 

Katso myös Veikkaussivujen MM-koripallo -sivusto!

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut