Kokoonpanoon noussut Vatanen keräsi ylistystä - "Hän oli paras pelaaja kentällä" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/09/2014
Jaa tämä...

Sami Vatanen saattoi hyvinkin lukottaa itsensä Anaheim Ducksin kokoonpanoon pitkiksi ajoiksi.

Anaheim Ducksin kurssi oli suoranaisessa syöksyssä kohti kesälomia, sillä Los Angeles Kings sai yllätettyä ennakkosuosikin kahdesti peräkkäin ankkojen omalla kotijäällä. Ottelusarjan kolmas kamppailu tahkottiin Los Angelesissa ja Ducks päätti hakea uutta vauhtia kokoonpanomuutosten kautta.

Täten suomalaispakki Sami Vatanen sai AHL:stä kutsun ylös Ducksin NHL-miehistöön ja pienikokoinen tehopakkaus päästettiin irti heti kolmanteen otteluun. Jälki olikin kerrassaan upeaa, sillä Vatanen oli suuressa roolissa Ducksin 2-3-vierasvoitossa.

Suomalaispuolustaja jäi ottelussa ilman tehopisteitä, mutta hän oli kuitenkin vahvasti mukana alustamassa Ducksin avausosumaa ensimmäisessä erässä ylivoimalla.

Vataselle kertyi peliaikaa peräti 20:19, ja lukema oli toiseksi suurin koko Ducks-puolustuksesta. Samalla hänet nimettiin ottelun kolmostähdeksi Teemu Selänteen ja Kings-tähti Jeff Carterin vanaveteen.

– Mielestäni hän oli tänään paras pelaaja kentällä molemmista joukkueista, Boudreau tiivisti Vatasen huippuottelun.

Vatanen siis antoi joukkueelleen sen piristysruikkeen, mitä se kipeästi kaipasi. Suomalaispakin tuskin tarvitsee lähteä enää AHL-jäille vaan paikka on nyt NHL:n pudotuspeleissä.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut