Tänään pelataan Stadin derby - Fanit suurennuslasin alla!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Huikea tapahtuma

Veikkausliiga tarjoaa jälleen hienon tapahtuman, kun HJK iskee yhteen HIFK:n kanssa. Kauden kolmas Stadin derby on loppuunmyyty ja siitä on muodostumassa upea tapahtuma. Valitettavasti suurin keskustelu ottelun alla on kuitenkin kohdistunut joukkueiden fanien käyttäytymiseen. Odotettavissa on, että molemmat joukkueet saavat jälleen ottelun jälkeen sakkoja.

Stadin derbyjen tunnelma on suomalaisessa jalkapalloilussa jotain ainutlaatuista, joten on todella valitettavaa, että futiskultuuria yritetään kitkeä monilla eri säädöksillä ja uhkauksilla. Turvallisuus on tottakai etusijalla isoissa tapahtumissa, mutta järjen käyttö on silti sallittua.

Kurinpitovaliokunnan suurin huolenaihe tuntuu tällä hetkellä olevan fanien soihdut. Soihtuja näkee suurien jalkapallomaiden otteluissa, vaikka ne on kiellettyjä yleisesti myös niissä. Suomessa pykäliä kuitenkin noudatetaan tinkimättä, joten soihduista on aina luvassa sakkoja. Järjestäjät eivät ole pystyneet estämään soihtujen käyttöä, joten se ei onnistu siinä myöskään jatkossa. Ehkä nyt tulisikin keskittyä siihen, että pyritään sallimaan soihtujen käyttö kenenkään turvallisuutta vaarantamatta, sillä soihtuja on katsomoissa joka tapauksessa. Isot yleisötapahtumat sisältävät aina turvallisuusriskin, joten luulisi, että Stadin derby ei ole tässä mielessä mitään uutta.

Mutta sitten itse otteluun. Joukkueet ovat iskeneet kuluvalla kaudella yhteen kahdesti ja molemmilla kerroilla ollaan päädytty pistejakoon 1-1-lukemin. HJK on luonnollisesti ennakkosuosikki, mutta HIFK on todistanut, että parhaana päivänä se pystyy haastamaan Suomen ykkösjoukkueen tosissaan. Tänään voittaja on se joukkue joka pystyy käsittelemään Stadin derbyn paremmin päänsä sisällä. Ainutlaatuisessa tapahtumassa myös HIFK:lla on kaikki saumat.

Yleisurheilun MM-kisat alkoivat eilen! Muista käydä katsomassa eri vedonlyöntisivujen parhaat kertoimet, ja veikkaa esimerkiksi Unibetin sivulla kuka voittaa tänä vuonna keihään heiton MM-kultaa!

Lue myös: 

Neymar Manchester Unitediin?

Pekingissä jo nyt ensimmäinen dopingkäry!