Chicago on mestari!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo 16.6.2015

Chicago Blackhawks vei nimiinsä finaalisarjan kuudennen kohtaamisen Tampa Bay Lightningia vastaan lukemin 2-0 ja koko Stanley Cupin voitoin 4-2. Lightningin taktiikka koko finaalisarjassa oli pitää Chicagon supertähdet aisoissa, mutta lopulta he kuitenkin ratkaisivat mestaruuden.

Duncan Keith teki ottelun avaus- ja voittomaalin ajassa 37.13, Patrick Kanen ja Brad Richardsin syötöistä. Keith laukoi kohti Ben Bishopia, joka torjui eteensä, kiersi Cedric Paquetten ja pisti oman paluukiekkonsa sisään. Keith valittiin ottelun ykköstähdeksi ja myös Conn Smythe Trophyn saajaksi, eli koko NHL:n  pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Corey Crawford oli illan kakkostähti 25/25 torjunnalla tulleella upealla nollapelillä. Crawford päästi kolmessa viimeisessä kohtaamisessa yhteensä vain kaksi maalia. Illan kolmostähdeksi valittiin puolustaja Niklas Hjalmarsson.

Patrik Kane teki finaalisarjan avausmaalinsa makeaan paikkaan. Hän maalasi Richardsin ja Brandon Saadin syötöistä ajassa 54.46. Tampa Bayn takaa-ajo tyrehtyi käytännössä tähän maaliin ja Chicagon penkillä alettiin jo viritellä kannun nostajaisia.

Kolme uutta suomalaista Stanley Cup-voittajaa nostaa kaikkien aikojen suomalaisvoittajien määrän jo kahteentoista eli voittajien määrä nousi kolmanneksella yhdellä kertaa.

Kimmo Timonen kruunasi uransa mestaruuteen ja lähtee todennäköisesti takaisin Philadelphian organisaatioon ”oikeisiin töihin”. Teuvo Teräväisen ura on vasta aluillaan, mutta Stanley Cup ja tulokkaiden playoffs-pörssin voitto takaavat lisää vastuuta ja liksaa jatkossa. Antti Raanta sai toki vastuuta kauden aikana, mutta on mestaruudesta huolimatta jumissa kolmosvahtina. Kannattaisi ehkä suunnata muualle.

Katso matsin parhaat palat ja Chicagon mestaruusjuhlat tästä: