VIDEO: Kolmen suomalaiskiekkoilijan NHL-kausi päättyi mestaruusjuhliin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Kuva: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Antti 16.6.2015

Chicago Blackhawksin Stanley Cup-mestaruus on suomalaisittain iso asia, sillä pokaaliin kaiverretaan peräti kolmen suomalaiskiekkoilijan nimet.

Kimmo Timonen oli ottelun jälkeen ansaitusti huomion keskipisteenä, sillä konkaripakki päätti uransa upeimmalla mahdollisella tavalla. Puolustajan arvostuksesta NHL:ssä kertoo jotain se, että Blackhawks-kapteeni Jonathan Toews ojensi kannun heti Timoselle. Suomalainen meni selvästi hämilleen suuresta kunniasta.

– En tiennyt mitä sillä tekisin. En tiennyt, että voisin kiertää kaukaloa sen kanssa. Tämä oli ensimmäinen kertani, Timonen kertoi CSN:lle.

Katso tästä, kuinka Timonen nostaa kannun ilmaan!

Teuvo Teräväisen huikea vire finaalisarjassa tuli yllätyksenä myös monelle suomalaiselle. Stanley Cupin voittaminen 20-vuotiaana on jotain sellaista, jota on vaikea käsittää. Hyökkääjä oli koko finaalisarjan paras pistemies, joten kauden aikana tapahtui huima kehitys.

AHL-pelit ja katsomokomennukset NHL:n puolella ovat muokanneet Teräväisestä hyökkääjän, jonka otteista saadaan nauttia vielä pitkään maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Teräväinen sanoi haastattelussa, että mestaruus maistuu hyvältä pitkän ja raskaan vuoden jälkeen. Suomalaisen mukaan varsinkin kuudetta finaaliottelua edeltävä päivä oli pitkä, ja hyökkääjä oli ennen matsia hermostunut.

Näet tästä Teräväisen mietteet ottelun jälkeen!

Stanley Cup-pokaaliin kaiverretaan myös kolmannen suomalaisen nimi, sillä  Timosen ja Teräväisen lisäksi maalivahti Antti Raanta saa nimensä himoittuun ”pyttyyn”. Veskari pelasi runkosarjassa yhteensä 14 ottelua Blackhawksin tolppien välissä, joten myös Raanta on oikeutettu mestaruuteen.

Vaikka NHL-kausi on nyt taputeltu, on kiekkofaneilla silti jännitettävää, sillä edessä on vielä muun muassa kauden parhaan puolustajan ja tulokkaan valinnat.

Unibetin kertoimet Calder Memorial Trophy-ehdokkaille:

Gadreau, Johnny 1.40

Ekblad, Aaron 2.50

Stone Mark 7.50

Kertoimet James Norris Memorial Trophy-ehdokkaille:

Karlsson, Erik 1.20

Subban, P.K. 4.00

Doughty Drew, 10.00

Lue myös: Chicago on mestari!