Kolumni: Huumaava Metsola, loistava Raanta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Maalivahtien sulamista ei tarvitse tämän keväisessä finaalisarjassa odotella. Nähdäänkö sulaminen sen sijaan taistojen intensiteetissä Tapparan pelitavan johdosta? 

 

Näytös, valtaisa näytös – lopetuksen osalta ainakin. 

Tapparan ja Ässien välinen finaalisarjan lopetus jätti positiivisen värinän ottelusta. Veikeitä ja huumaavia sattumuksia nähtiin jo heti avaustaistossa. 

Kamppailusta kehkeytyi juuri niin vähämaalinen ja tasaväkinen kuin ennalta voitiin povata. Eikä vähiten kahden loistavan maalivahdin, Juha Metsolan ja Antti Raannan, johdosta. Metsola torjui tuloskirjoihin uuden pudotuspelien nollaputkiennätyksen, samalla kun virkaveli Raanta kaapi tuttuun tyyliinsä tukuttain varmoja koppeja.

Itse asiassa Raanta pelasi Tapparaa vastaan yhden parhaimmista otteluistaan pudotuspeleissä, vaikka Ässät tappion kokikin. Ville Niemisen laukaukselle tai Jukka Peltolan pomppumaalille ei SM-liigan tähtiveskari voinut käytännössä yhtään mitään.

Kylmäpäisyytensä pelistä toiseen osoittanut Raanta ei maanantai-iltana pomputellut käytännössä kiekon kiekkoa, eikä välieräsarjasta tutulle porilaisten hurjalle maalineduspelille ollut tarvetta. Osa kiitoksista on toki lähetettävä myös Tapparan hyökkäyskoneistolle, joka pitkin peliä antoi Ässävahdille valtavan määrän helppoja laukauksia.

Kolmannessa erässä piti Raannankin yltyä todelliseen liekkiin, ja sen mies totisesti tekikin. Samaa voidaan sanoa myös Metsolan pelaamisesta. Mies totisesti ansaitsi ennätyksensä. Tappara-pakki Teemu Aallon luistimesta kimmonut takaiskukin oli pitkälti epäonnekkaiden pomppujen summa.

Mutta se maalivahdeista, jotka pitivät ruutunsa täydellisesti. Ja tulevat myös pitämään jatkossa, näiden herrojen sulamista ei tarvitse odotella, vaikka helleaalto Suomeen vielä finaalisarjan aikana iskisikin. 

* * *

Avaustaisto jätti itsestään osittain valjun kuvan, ainakin hetkittäin. Tapparan taidokas pelin rytmitys oli Ässille sitä pahinta myrkkyä.

Samaa kirvelevää pahuutta tämä myrkky teki myös kamppailun luonteelle. Erityisesti pitkälle läpi toisen erän kestänyt tarkkailu sai pelin näyttämään temmon osalta kovin uneliaalta. 

Nämä intensiteetin katkokset tulevat varmasti olemaan jatkossa luontaisia keväiselle finaalisarjalle. Jukka Rautakorven miehistön pitääkin juuri kiekkoa hallitsemalla ja peliä rytmittämällä syödä porilaisten valtavaa vauhtia pois. 

Muutoin joukkueelle uhkaa käydä kuten koitoksen viimeisillä minuuteilla. Ässät otti nimittäin Tommi Taimen maalin jälkeen pelin täydellisesti haltuunsa. Peltolan onnekas viime hetken osuma ei olisi voinut tärähtää parempaan saumaan kirvesrintojen osalta.

Pomppumaalit loivat pitkälti ottelun kokonaiskuvaa. Juuri todellisten maalipaikkojen määrä jäi molempien ryhmitysten osalta varsin vähäiseksi. 

Ässät on keskiviikkona kotihallissaan äärimmäisen haastavassa tilanteessa. Padan henkistä kanttia koetellaan nyt ensimmäistä kertaa koko pudotuspelien aikana. 

Raannan päässä lopun veikeä sattumus tuskin vaikuttaa, tähän kylmäpäisyyteen on muidenkin porilaisten tartuttava.

Veikkaussivut | Micke Suopuro

Twitter: @MickeSuopuro