Kolumni: Padan kadonnut valtti

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Pata oli keskiviikkona valttia pakkopelin vyöryessä. Ässien ylivoima nylki Tapparan.  

 

Mikä kutkuttava käänne keskiviikkona tapahtuikaan. Porilainen hulluus näytti todellisen mahtinsa Isomäen sykkeessä.

Ässät oli aktiivinen, rohkea ja suoraviivainen. Tappara joutui pahoihin vaikeuksiin Padan rynniessä vauhtihyökkäyksiään vierailijoiden alueelle. Mikään ryhmityksen tekemisessä ei viitannut henkiseen paineeseen tai murheeseen maanantain katastrofaalisesta lopusta.

Kirvesrinnat olivat useaan otteeseen jaloissa, liemessä. Ongelmat näyttäytyivät välittömästi rangaistuksina.

Ja niistä Ässät rankaisi, poikkeuksellisesti. Nivaskan pakkopeli on nimittäin takerrellut koko pitkän kauden. Välierissä JYPiä vastaan se osoitti tosin jo heräämisen merkkejä.

Keskiviikkona koko sävel muuttui lopullisesti ja kaikki palaset nivoutuivat yhdeksi kauniiksi kokonaisuudeksi.

Tapparan taakse oli ennen keskiviikon taistoa isketty kevään pudotuspeleissä ainoastaan yksi osuma. Porissa niitä valui kirvesrintojen verkkoon neljä kappaletta. Ässien murhaavan pakkopelin ansiosta ottelu sai niittinsä jo aikaisessa vaiheessa kolmatta erää.

Keskiviikon peli opetti perjantaita ajatellen paljon. Siinä missä avauskohtaamisessa erikoistilannepelaamisesta ei juuri tarvinnut kohista, on nyt tilanne täysin päinvastainen.

Pakkopelin tehokkuus  yksinkertaisesti ratkaisee otteluita, ja Ässillä on nyt tuo etu puolellaan. Porilaisten mielikuvituksellinen ylivoima liikutti kiekkoa täysin ennalta-arvaamattomasti, kuin pelkän intuition varassa. Rohkeat poikkisyötöt seurasivat toisiaan.

Lopulta ratkaisut olivat kuitenkin yksinkertaisia. Syötöillä sahattiin vapaa väylä viivapelaajille tai kaarille. Lujat, laadukkaat laukaukset vahvaan maskiin – niin kovin yksinkertainen resepti.

Ja samalla niin kovin tehokas.

Isomäen huuma latasi molempiin joukkueisiin valtavasti energiaa. Maalipaikkoja syntyi valtaisaan tahtiin molempiin päätyihin. Avauskohtaamisen kaltaisia uneliaita hetkiä ei nähty.  

Se oli Ässille kultaa. Fyysiseen ja vauhdikkaaseen luistelukilpaan lähdettäessä Pata on valttia.  

Veikkaussivut | Micke Suopuro

Twitter: @MickeSuopuro