Konkaripelaajat haluavat jatkaa NHL:ssä - vaan kuka heidät huolisi?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/02/2015
Jaa tämä...

KUVA: BRUCE BENNETT / AFP

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 1.6.2015

Kaksi NHL veteraania on joutunut kauden päättymisen myötä tukalaan tilanteeseen. Sergei Gontshar, 41, ja Martin St. Louis, 40, haluaisivat kumpikin pelata vielä ainakin yhden kauden taalajäillä, mutta kummallakaan heistä ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa sopimusta mihinkään seuraan.

Yli 1300 NHL-ottelua pelannut puolustajalegenda Gontshar edusti viime kaudella sekä Dallas Starsia ja Montreal Canadiensia. Otteluita kahden seuran riveissä kertyi yhteensä 48 kappaletta, joissa hän summasi pisteitä yhteensä 1+13=14. Canadiens ilmoitti Gontsharille työsuhteen päätöksestä jo toukokuussa, eikä mies päässyt pelaamaan yhtään playoff-ottelua ”Habsin” riveissä. Mikäli venäläispeluri vielä löytää itsellensä työpaikan, niin hän nousisi ensi kaudella kaikkien aikojen TOP 50 listalle NHL:ssä pelattujen otteluiden määrä mitattaessa.

NHL:n kautta aikojen vanhimpana pelaajana pistepörssin voittaneen Martin St. Louis sopimus New York Rangersin kanssa päättyi tähän kauteen, kun Rangers tippui konferenssifinaaleissa Tampa Bay Lightningille. Uransa 1 134 NHL-runkosarjapelissä pisteet 391+642=1 033 tehnyt St. Louis on omien sanojensa mukaan motivoitunut pelaamaan NHL:ssä vielä yhden kauden, mutta hän ei osaa arvioida vielä mihin suuntaan Rangers on menossa. Mikäli Madison square gardenin jäällä aiotaan tehdä nuorennusleikkaus, niin St. Louisilla on maiseman vaihto edessään. Iskukyvyn puutteen vuoksi mies ei tule ilman sopimusta jäämään. Sen todistaa tällä kaudella NHL:n runkosarjapeleissä kerätyt 52 tehopistettä.