VIDEO: Henri Kontinen juhlii Grand Slamin voittoa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/11/2016
Jaa tämä...

Suomalaispelaaja teki Wimbledonissa historiaa.

Suomen Henri Kontinen voitti sunnuntai-iltana Wimbledonin tennisturnauksen sekanelinpelin mestaruuden yhdessä parinsa Brittien Heather Watsonin kanssa. Finaalissa he voittivat Kolumbian Robert Farahin ja saksalaisen Anna-Lena Grönefeldin numeroin 7-6, 6-4.

Kontinen teki sunnuntaina suomalaista tennishistoriaa, sillä hän on ensimmäinen maan ammattilaispelaaja, joka nappaa mestaruuden Grand Slam-turnauksessa. Kontinen on aikaisemmin esiintynyt junioreiden Ranskan avoimien nelinpelifinaalissa 2008 ja samana vuonna Wimbledonin poikien kaksinpelifinaalissa.

Kontisella ja Watsonilla oli suunnitelmissa pelata yhdessä jo Ranskan avoimissa, mutta suunnitelmat menivät pieleen, koska brittipelaajan ranking ei ollut riittävän korkea. Wimbledonissa kaksikko selvisi kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon pelaamatta lainkaan, sillä he saivat luovutusvoittoja.

Wimbledonin edetessä oli helppoa huomata, että Kontinen ja Watson tulivat toimeen loistavasti niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Etenkin brittipelaajalla on myös selkeä toive jatkon suhteen.

– Toivon pelaavani jatkossakin Henrin kanssa, mutta en tiedä, pääsemmekö mukaan turnauksiin. Se riippuu rankingeista. Mutta varaan Henrin itselleni, joten muut pysykööt kaukana!

– En olisi voinut hienompaa parempaa pelikaveria kuin Henrin. Meillä oli todella hauskaa kentällä.

Sekanelinpelissä palkintorahat tai mediahuomio eivät ole luonnollisesti samanlaisia kuin kaksinpeleissä, mutta Wimbledonin voittaminen oli Kontisen mukaan toteutunut unelma.

– Tämä on turnaus, jonka jokainen pelaaja unelmoi voittavansa. Arvostus ja historia huomioiden tämä on erityinen paikka voittaa. Ja vielä kun voi samaan aikaan nauttia pelaamisesta. Tiedän, että on kliseistä, mutta matka, jonka teimme tähän pisteeseen, oli huikea.

Katso videolta finaalin parhaat palat:

 

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana tennisturnausten tapahtumissa. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa tenniskisojen otteluista ja hankkia erinomaisen talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: Serena Williams juhlii Wimbledonin mestaruutta
VIDEO: Andy Murray Wimbledonin mestariksi

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa