KooKoo

Lähtökohdat kaudelle 2015-16:

KooKoo on kouvolalainen jääkiekkojoukkue, joka on perustettu vuonna 1965. Kaudesta 2016-2016 lähtien kouvolalaisseura pelaa SM-liigassa. Seuran virallinen, rekisteröity nimi on KooKoo Hockey Oy. KooKoon perustivat aiemmin jääkiekkoa sivulajinaan harrastaneet kouvolaiset urheiluseurat KPL ja Sudet. Lokakuussa 2014 julkaistiin tieto Kookoon noususta takaisin SM-liigaan kaudelle 2015–2016.KooKoo pelaa kotiottelunsa Lumon-areenalla, joka sijaitsee noin 800 metrin päässä Kouvolan keskustasta. Lumon areenan katsojakapasiteetti on 6 000 katsojaa. Kouvolan jäähallin remontti aloitettiin keväällä 2015.

Parhaat sivustot Liiga-betseihin

Valmennus:

KooKoon päävalmentajana toimii Petri Mattila. Hänet valittiin Tapparan päävalmentajaksi toukokuussa vuonna 2010, mutta hän erosi tehtävistään vain muutama viikko ennen kauden käynnistymistä. Tapparan lisäksi aikaisemmin Mattila on valmentanut esimerkiksi Kärppien B-junioreita ja JYPin A-junioreita. Hän on valmentanut myös juniorimaajoukkueita. Oman pelaajauransa aikana Mattila pelasi juniorina maalivahtina Tapparassa ja KooVeessa. Mattilalle taustukea antaa Mikko Haapakoski. Hänellä on kokemusta SM-liigasta päävalmentajan tehtävistä, sillä KooKoon valmentaja siirtyi oululaisseuran käskijäksi kaudella 2009-2010. Tuolloin hän korvasi Matti Alatalon. Kuitenkaan urakka Oulussa ei jatkunut pitkään, vaan marraskuussa 2010 Haapakoski sai potkut huonon menestyksen takia.

Viime kausi:

Viime kaudella KooKoo pelasi toistaiseksi viimeisen kerran Mestistä. Ryhmä lähti Mestiksen kauteen hallitsevana mestarina. Runkosarjassa KooKoo sijoittui toiseksi heti Jukureiden jälkeen. Joukkueiden välinen piste-ero mikkeliläisten eduksi oli kolme pistettä. Pudotuspeleissä kouvolalaiset etenivät aina finaalisarjaan saakka. Puolivälierävaiheessa kaatui SaPKo tiukkojen vaiheiden jälkeen voitoin 4-3, ja semifinaaleissa kaatui puolestaan TUTO Hockey yhtä tiukassa ottelusarjassa voitoin 4-3. Finaalisarjassa KooKoon bensa oli kuitenkin loppu, eikä ryhmä pystynyt nappaamaan Jukureita vastaan kuin yhden voiton. Finaalisarja päättyi näin ollen mikkeliläisten voittoon numeroin 4-1.

Pelaajat:

KooKoon maalinsuulla pelaavat alkavalla kaudella Juha Järvenpää ja Frederic Cloutier. Vaikka Clouteier ei ole isokokoinen maalivahti, pienestä koosta huolimatta pystyy sijoittumisella peittämään hyvin. Mailapelaaminen kanadalaisella on vajaavaista ja Cloutier käyttääkin sitä maltillisesti. Järvenpää toimii alkavalla kaudella KooKoon ykkösmaalivahtina, mutta mahdollisesti kanadalaiselle löytyy paljonkin käyttöä. Viime kaudella hänet nähtiin hetkittäin HIFK:nkin maalinsuulla.

KooKoon puolustuksessa Ari Vallin, Ossi-Petteri Grönholm ja Ryan O’Connor luovat seuran alakerran selkärangan. Myös Mikael Kurki on puolustuspään pelaaja, josta voidaan käyttää sanaa vahvistus. Puolustus ei kestä vertailua monenkaan SM-liigaseuran kanssa, mutta toisalta joukkueen urheilutoimenjohtaja on kertonut, että hän on yllättynyt positiivisesti siitä, miten hyvin heidät on otettu markkinoilla vastaan. Puolustuksesta nostetaan vielä esille nimet Julius Nyqvist ja Mikko Lehtonen.

KooKoon sentteritilanne on täynnä kysymysmerkkejä, joskin, Josh Green on erittäin vahva hankinta kouvolalaisseuran vahvuuteen. Hän tuo KooKooseen etenkin kokemusta ja taitoja puolustussuuntaan. Lisäksi  ranskalaisvahvistus Anthony Guttig pystyy tuomaan syvyyttä myös keskelle. Guttig pelasi viime kaudella Jukureissa tehden pisteitä kiitettävästi. Jarkko Malinen lukeutuu samalla SM-liiganousijan tärkeimpiin hankintoihin. Lisää leveyttä hyökkäykseen tuovat muun muuassa Petri Lammassaari, Jan-Mikael Juutilainen, Matt Watkins ja Teemu Rinkinen.

Merkittävät siirrot:

Tulleet
Juha Järvenpää, Mikael Kurki, Ari Vallin, Josh Green, Matt Watkins, Jarkko Malinen

Seuraa heitä:

Pystyykö Josh Green kantamaan suurta vastuuta KooKoon hyökkäyksessä? Koska kouvolalaisten hyökkäysmateriaali on erittäin kapea, uusilta laadukkaimmilta hankinnoilta vaaditaan vahvaa suorittamista läpi kauden. Anthony Guttig viimeisteli Jukureissa kovia tehopisteitä, joten kysymys onkin, pystyykö ranskalainen pelaamaan samalla tasolla myös SM-liigassa? Jarkko Malinen viimeisteli viime kaudella Tapparassa yli 30 pistettä. Hänellä onkin runsaasti kokemusta Suomen korkeimmalta sarjatasolta, mitä ei ole liikaa muilla joukkueen jäsenillä.

Plussat:

KooKoon valmennukselle tarjotaan mahtavaa näyttömahdollisuutta. Esimerkiksi Mikko Haapakosken urakka Kärpissä meni penkin alle, joten hänellekin tarjotaan uutta alkua. Seuran urheilutoimenjohtajahan on kertonut uudesta joukkueesta sen, että ryhmä sai sekä nuoria että kokeneita pelaajia, ja joukkueessa on hyvin liigakokemusta. Siihen päälle lisätään vielä menestyneen Mestis-joukkueen runko. Erittäin mielenkiintoista on nähdä, että pystyykö KooKoon Mestis-joukkueen runko nostamaan tasoaan sen verran, että ensimmäinen kausi Suomen korkeimmalla sarjatasolla sisältäisi vielä ensi keväänäkin mahdollisuuden taistella viimeisistä pudotuspelipaikoista?

Miinukset:

Jokainen joukkue on luonnollisesti eri asioita keskenään, mutta Sportin ensimmäinen kausi SM-liigassa oli tuloksellisesti hyvin vaikea. Kun katsoo KooKoon tilannetta, sijoitukset kymmenen parhaan joukossa eivät ole valitettavasti realistisia. KooKoon materiaali on sellainen, että se ei kestä yksinkertaisesti lainkaan tärkeimpien pelaajien loukkaantumisia. Sama tilanne on myös suurimmalla osalla muista joukkueista, mutta se korostuu seuralla, joka nousee Suomen korkeimmalle sarjatasolle.

Ennakkoasetelma 2015-2016 sijoitukseen:

KooKoossa on verrattuna muihin SM-liigajoukkueisiin poikkeuksellisen paljon kysymysmerkkejä ja epävarmoja lähtökohtia. Ammattilaisurheilussa pelataan luonnollisesti vain tuloksesta, mutta KooKoon kannalta realistinen sijoitus on taistella Sportin kanssa siitä, että kumpi seuroista sijoittuu runkosarjassa viimeiseksi. Kun ensimmäinen kausi Suomen korkeimmalla sarjatasolla on kulunut, KooKookin on jälleen vahvempi ja valmiimpi verrattuna ensimmäiseen kauteen. Vaikeaa on tarjota kouvolalaisjoukkueelle ruusuista kautta.

Kertoimet:

Peliyhtiö Unibet tarjoaa KooKoolle Suomen mestaruudesta kerrointa 350,00. Sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon tarjotaan puolestaan kerrointa 101,00. Mikäli haluaa pelata KooKoota ilman pudotuspelejä, silloin kärkipaikkaan tarjotaan kerrointa 501,00. Kouvolalaisseuraa on mahdollista veikata myös keskinäisessä välienselvittelyssä Sportia vastaan. Vaasalaisten kerroin on 1,45, kun taas SM-liigan uudelle tulokkaalle tarjotaan kerrointa 2,55.

Mene tästä suoraan Unibetin Liiga-kertoimiin