VIDEO: Löytyykö täältä Kookoon menestyksen salaisuus?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Kouvolassa alkukausi on sisältänyt paljon positiivisiä asioita.

Viime kauden päätteeksi kävi ilmi, että jääkiekon SM-liigaan nousee tästä kaudesta lähtien Kouvolan KooKoo. Päätös siitä, että KooKoo nostettiin Suomen korkeimmalle sarjatasolle, tehtiin kabinetissa, mikä sinällään tappaa urheilun, mutta kouvolaisseuran pelaamisesta Suomen seuratuimmassa urheiluliigassa on myös paljon positiviiviä asioita ja näkökulmia.

KooKoon kohdalla puhuttiin SM-liigan alussa, että kyseessä tulee olemaan heittopussi, mutta reilun ensimmäisen peliviikon jälkeen kouvolaisseura onkin yllättäen sarjataulukossa peräti kuudentena. KooKoon materiaali on hyvin kapea, mutta erittäin mielenkiintoisena hankintana Oscar Eklund on loistava lisä ryhmän puolustukseen, ja toisekseen liiganousijan sentterit ovat hyviä.

Kiekollisestihan KooKoolla on vielä paljon tekemistä, mutta tietynlainen sitkeys ja työteliäisyys ovat tällä hetkellä sellaisia asioita, jotka kantavat kouvolaisseuraa eteenpäin.

Kun KooKoo hävisi ensimmäisessä kotiottelussaan Lappeenrannan SaiPaa vastaan maalein 2-7, myös tekstin kirjoittajalla heräsi kouvolaisseuran kohdalla valtavasti suuria ja tummia pilviä. Kouvolassa pelattiin SaiPaa vastaan ensimmäinen SM-liigan kotiottelu 25 vuoteen ja sitten omissa verkot soivat seitsemän kertaa.

KooKoo voittoputkessa

SaiPa-viikonlopun jälkeen KooKoo on ollut kaikkea muuta kuin heittopussi. Ensin HPK kaatui Kouvolassa maalein 3-2 ja hetkeä myöhemmin Ässät jatkojen päätteeksi lukemin 4-3. Mahtava viikko huipentui Turussa pelattuun otteluun, jossa KooKoo hiljensi jatkoilla turkulaisyleisön.

Voi todennäköisesti sanoa suoraan, että Turusta kukaan ei odottanut TPS:n vieraana mitään, mutta Frederic Cloutier nappasi liigadebyytissään kaikki turkulaisryhmän 45 vetoa. Liigadebyytit ovat menneet uusilla maalivahdeilla varsin kiitettävästi, sillä esimerkiksi Veini Vehviläinen nollasi lauantaina Lahdessa Pelicansin.

Ottelu TPS:ää vastaan oli pitkälti katkonaista, jota pelillisesti hallitsi TPS, mutta todellisille huippupaikoille turkulaisseura ei päässyt usein. Lauri Tukonen sai kiekon kylläkin kertaalleen KooKoon maaliin, mutta se hylättiin potkumaalina.

KooKoon puolustuspelaaminen toimi Turussa täydellisesti, josta myös seuran päävalmentaja Petri Mattila antoi täyden tunnustuksen, mutta nimenomaan hyökkäyspäässä nimet Josh Green, Jarkko Malinen ja kumppanit ovat sellaisia, joiden tulee pelata läpi kauden vahvasti.

KooKoolle kausi SM-liigassa on valtava näytönpaikka. Se on sitä pelaajille, valmennusosastolle kuin koko seuralle. SM-liiga tarvitsee, että KooKoo ja Sport sekä ensi kaudella Jukurit pysyvät mukana pudotuspelijunassa mahdollisimman pitkään. Mikäli mahdollisuudet katoavat jo aikaisin, se näkyy rajusti yleisömäärissä.

SM-liigassa on ollut jo tällä kaudella hälyyttävän alhaisia yleisömääriä. Lähtekää aktiivisesti omien suosikkijoukkueiden otteluihin, sillä jääkiekko on parasta paikan päällä.

KooKoon kannattajille seuraava ottelu on ensi torstaina. Tuolloin vieraaksi saapuu Tappara. Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa Suomen korkeimmalle sarjatasolle loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.

Lue myös:
VIDEO: Veskarille maistui olut kesken pelin!
VIDEO: Tässäkö NHL:n komein maski?