SM-liigan nousijalla karmea harjoituskausi: pelkkiä tappioita karmealla maalierolla!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: LIIGA
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

KooKoon harjoituskausi on sujunut tuloksellisesti surkeasti.

Kouvolan KooKoo pelasi lauantaina alkusyksyn kuudennen harjoitusottelunsa. Pelicansin vieraaksi matkustanut kouvolalaisseura poistui kaukalosta jälleen tappio niskassaan. Tällä kerralla lahtelaisseura oli parempi maalein 4–1. Pelicansin maaleista vastasivat Antti Jaatinen, Joonas Alanne, Hannes Björninen ja Antti Erkinjuntti.

KooKoon ainoan maalin laukoi keskushyökkääjä Jarkko Malinen, joka kavensi päätöserässä lukemat 1–4:ään.

Kaikissa harjoitusotteluissaan KooKoo on pelannut SM-liigassa kiekkoilevia joukkueita vastaan. Kouvolaisseuran saldo on murheellinen, sillä liiganousijan maaliero harjoituskaudelta on tyly 3–22. Lahdessa KooKoo oli hätää kärsimässä, ja kamppailu olikin Pelicansin näytöstä.

Parhaimmillaan KooKoo on kerran venynyt jatkoerään Ässiä vastaan, mutta porilaisia vastaan pelattua kamppailua lukuunottamatta ensi kaudella Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelaavalla seuralla on ollut tuskaista. Tilanteesta kertoo hyvin se, että KooKoo ei ole yhdessäkään pelaamassaan ottelussa kyennyt tekemään yhtä maalia enempää.

Ensimmäisessä harjoitusottelussa KooKoo hävisi SaiPalle maalein 0-6. Toisessa harjoitusottelussa JYP oli parempi samoin numeroin. Kahdessa seuraavassa kamppailussa Ässät vei voiton jatkojen päätteeksi maalein 1-2, ja TPS, joka oli viime SM-liigakauden pahin epäonnistuja, nappasi voiton numeroin 1-3. Kahdessa viimeisimmässä taistossa HPK kaatoi kouvolalaiset maalein 1-0, ja Lahdessa lauantaina tappio tuli selkein numeroin.

KooKoolla on edessä vielä kaksi harjoitusottelua, kun Kouvolassa vastaan asettuvat SaiPa ja Pelicans.

Riittääkö KooKoon materiaali SM-liigaan?

KooKoon päävalmentajana toimii Petri Mattila apunaan Mikko Haapakoski. Vaikka harjoitusottelut ovat sujuneet surkeasti, kyseessä ei ole SM-liigan osalta täysin kokematon kaksikko – Mattila on valmentanut Tapparaa, kun taas Haapakoski Kärppiä. Joskin Mattilahan ehti irtisanoutumaan vuonna 2010 Tampereelta hyvin nopealla aikataululla.

KooKoohan ei tule pelaamaan ensimmäistä kertaa SM-liigassa. 1980-luvulla Suomen korkeimmalla sarjatasolla kiekkoillut kouvolalaisseura oli parhaimmillaan runkosarjan yhdeksäntenä.

Viime vuoden lokakuussa julkaistiin tieto Kookoon noususta takaisin SM-liigaan kaudelle 2015–2016.

SM-liiga on jo lähellä, mutta jääkiekon ystäville huippujääkiekkoa tarjotaan jo nyt, sillä CHL on pyörähtänyt liikenteeseen. Suomalaisista joukkueista mukana kansainvälisessä sarjassa on muun muuassa Kärpät, Tappara, Lukko ja KalPa. Peliyhtiö Unibet lähettää CHL:n otteluita ilmaiseksi livestream-palvelussaan.

SM-liigan runkosarja käynnistyy perjantaina 11. päivä syyskuuta. KooKoo avaa urakkansa vierasottelulla SaiPaa vastaan.

Lue myös:
Video: Audi osallistuu mainosvideolla jääkiekko-otteluun!
Kärppien jenkkipuolustaja vaihtaa maisemaa – Suuntana KHL!