Koripallon EM-kisat käyntiin: Ranska suurin mestarisuosikki - Susijengi pudotuspeleihin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 09/05/2015
Jaa tämä...

Odotettu urheilun suurtapahtuma käyntiin tänään.

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina polkaistaan käyntiin koripallon EM-kisat vuosimallia 2015. Suomi aloittaa pelit ykkössuosikki Ranskaa vastaan heti lauantaina. Helpohko kotivoitto viimeisessä valmistavassa ottelussa Ukrainaa vastaan antoi viitteitä siitä, että Susijengin paletti on kasassa.

Suomi pelasi kahdeksan valmistavaa ottelua ennen EM-kisoja. Saldona oli kolme voittoa ja viisi tappiota. Hallitsevan Euroopan mestari Ranskan lisäksi Suomi voitti Belgian ja Ukrainan. Vaikka voittosarake jäi pakkasen puolelle, on Suomella kaikki edellytykset sijoittua A-lohkossa neljän parhaan joukkoon ja siten mukaan jatkopeleihin.

Suomi kaatoi vuoden 2013 EM-kisojen alkulohkossa Venäjän, Kreikan, Turkin ja Ruotsin. Tie päättyi jatkosarjassa tulleisiin kahteen tappioon, ja loppusijoitus oli jaettu yhdeksäs sija. Tämän vuoden kisoissa Suomen kanssa A-lohkossa pelaa Ranskan lisäksi Venäjä, Bosnia ja Hertsegovina, Puola sekä Israel. Jos Suomi pääsee pudotuspeleihin, tulee vastustaja B-lohkosta. Vastakkaisen lohkon vahvin nelikko on Turkki, Espanja, Serbia ja Italia.

Alkulohkossa tiukka ottelutahti

Suomen pelityyli on kuluttava, ja alkulohkossa pelataan viisi ottelua kuuden päivän aikana, joten valmentaja Henrik Dettmann joutuu pyörittämään vaihtorulettia ja antamaan riittävästi lepoa erityisesti Petteri Koposelle jaErik Murphylle. Viime perjantain Ukraina-ottelussa 11 pelaajasta 10 pelasi vähintään 12 minuuttia. Kisajoukkueessa on kuusi pelaajaa, joilla on arvokisakokemusta kaksista edellisistä EM-kisoista ja viime vuoden MM-kisoista. Hanno Möttölän, Kimmo Muurisen ja Teemu Rannikon tilalla on kolme ensikertalaista: Jamar Wilson, Joonas Cavén ja Ville Kaunisto.

Sasu Salin ei pelannut kolmessa viimeisimmässä valmistavassa ottelussa selkävaivojen takia, mutta Dettmannin mukaan äärimmäisen tärkeä mies on pelikuntoinen turnauksen alkaessa.

Peliyhtiö Unibetillä kerroin Suomen karsiutumiselle alkulohkovaiheessa on 3.00 ja kerroin karsiutumiselle ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on 2.00. Suomen mestaruuskerroin on 51.00. Kertoimien perusteella on todennäköisempää, että Suomi sijoittuu sijoille 5.-6. kertoimella 9,00 kuin seitsemänneksi kertoimella 12.00 tai kahdeksanneksi. Tuolloin rahat saisi takaisin 11.00-kertaisesti.

Unibetin kertoimien perusteella Suomen pistekunkku tulee olemaan Koponen, jolle tarjotaan kerrointa 1.28. Wilsonin kerroin on 5.00 ja Shawn Huffin 11.00. Koko kisojen korikuninkuudesta kisaavat tiukimmin Espanjan Pau Gasol kertoimella 3.75, edellisten EM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Ranskan Tony Parker kertoimella 4.50 sekä Kroatian Bojan Bogdanović kertoimella 5.00. Koposen kerroin korikuninkaaksi on 21.00. Kisojen parhaaksi pelaajaksi ovat tyrkyllä Parkerin ja Gasolin lisäksi Nicolas Batum kertoimella 12.00. Koposen kerroin MVP-palkinnon voittajaksi on 51.00.

Kisojen pudotuspelit alkavat 12. syyskuuta, ja mestari ja muut mitalistit selviävät sunnuntaina 20. syyskuuta. Kisasijoitusten lisäksi turnauksessa pelataan myös karsintapaikoista Rio de Janeirossa ensi vuonna järjestettäviin kesäolympialaisiin. Molemmat finalistit saavat suoran olympiapaikan.

Peliyhtiö Nordicbet tarjoaa EM-kisoihin mahtavia tarjouksia ja kampanjoita.

  • Tuplaa voittosi Suomen voittaessa – Lyö ennen ottelua vähintään 5 e veto sen puolesta, että Suomi päihittää Ranskan. Jos Suomi voittaa, voitto tuplataan -100 euroon asti.
  • Ilmainen mobiiliveto LiveVedossa – Lyö ennen ottelua vetoa Ranska–Suomi-pelistä vähintään 10 eurolla. Vastineeksi saat 10 euron ilmaisen mobiilivedon LiveVedossa.
  • 20 € riskitön veto – Jos lyöt vetoa vähintään 10 eurolla sen puolesta, että Suomi pääsee lohkovaiheesta jatkoon ja näin ei käy, saat 20 euron riskittömän vedon pudotuspeleihin.

Suomen ottelut ovat nähtävissä ilmaiseksi Ylen kanavilla. Susijengin ensimmäinen ottelu nähdään lauantai-iltana Ranskaa vastaan alkaen kello 21.35.

Lue myös:
VIDEO: Kuka on EM-koristurnauksen arvokkain pelaaja?
Koripallon arvoturnaukset