Koripallon MM-kisat 30.8.2014 | USA ja Espanja melko tasavahvuiset

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Espanja on kova kotikentällään, USA:n kertoimissa vieläkin Dream Team -lisää

Vihje lyhyesti

– Koripallon MM-kisojen suurimmat suosikit ovat USA ja isäntämaa Espanja. USA on mukana jonkinlaisella kakkosjoukkueella, lähes joukkueellinen supertähtiä kieltäytyi turnauksesta. USA:n joukkue on hyvin nuori, keski-ikä on vian 24 vuotta. Sillä ei myöskään ole kokemusta yhdessä pelaamisesta kuin harjoitusleiriltä ja muutamasta harjoitusottelusta. FIBA:n turnauksissa on hieman erilaiset säännöt kuin NBA:ssa, kolmen pisteen viivakin on noin metrin lähempänä.

– Espanja on kokenut ja isokokoinen joukkue. Sen aloitusviisikossa on kovan luokan NBA-pelaajia. Varsinkin kolme tornia – Gasolin veljekset ja Serge Ibaka – voivat olla kova pala amerikkalaisille. Espanjan etuna on myös kotikenttä, se on varmasti vielä isompi etu kuin vaikka NBA-finaaleissa. Fanaattisen espanjalaisen yleisön meteli ja kannustus ovat takuulla hieman outo ilmapiiri nuorille USA:laisille.

[ Jos mestariksi haluaa kovan yllättäjän, niin Brasilian kerroin on 34. Gutsille 100 € bonus tästä ]

– Espanjan heikkoutena voi pitää vaihtopenkkiä. Kyllähän sieltäkin kovia pelaajia löytyy, mutta avausviisikon jälkeen tason pudotus on isompi kuin USA:lla. Samaten joukkueen liikkuminen ei ole USA:n veroista.

– USA ja Espanja ovat kohdanneet kaksien viime olympialaisten loppuottelussa. Melkein koko Espanjan aloitusviisikko on ollut kummissakin kisoissa mukana. Jenkkejä olympiafinaalissa on ollut vain muutama, Lontoossa joukkueessa pelasivat James Harden ja Anthony Davis. USA voitti Lontoossa Espanjan 107-100, Pekingissä USA oli parempi 118 – 107.

Vihje: mestari Espanja, kerroin 2,60 Unibet 

 

 

Lähtökohdat turnaukseen

Koripallon MM-kisoissa USA on joka kerralla selvä suosikki, muta tänä vuonna haastaja on lähempänä kuin aikoihin. Kotijoukkue Espanja saa kisoihin joukkueen, joka on todella kova haastaja Yhdysvalloille. Amerikkalaisia on totuttu pitämään ykkösuosikkina, koska joukkue on joka kisoissa täynnä NBA-tähtiä. Näin on ollut siitä lähtien kun NBA-ammattilaiset alkoivat osallistua kansainvälisiin kisoihin Barcelonan olympialaisista ja alkuperäisestä Dream Teamista lähtien vuodelta 1992. NBA ei enää ole niin amerikkalainen kuin ennen, suuri osa pelaajista nykyään tulee muista maista kuin USA:sta. Espanjankin joukkueessa on paljon NBA-tähtiä. Olisi suuri yllätys, jos kisojen loppuottelussa olisi joku muu maa kuin USA ja Espanja.

USA:n joukkue on kärsinyt paljon kieltäytymisistä. NBA:n kaikkein kirkkaimmat tähdet ovat jääneet pois kisoista kuka minkäkin syyn vuoksi. Kotiin jäävien lista on kova, poissa ovat muun muassa Kevin Durant, LeBron James, Dwayne Wade, Kevin Love, Paul George, Russell Westbrook, Carmelo Anthony ja Kobe Bryant. Joukkue on toki tasokas, kaikki ovat NBA-seurojensa tähtipelaajia. Ehkä nimekkäin pelaaja on Chicagon takamies Derrick Rose. Rose on kärsinyt viime aikoina paljon loukkaantumisista, joten ehkä MM-turnaus on hänelle jonkinlainen paluu parrasvaloihin.

USA:n joukkueen ongelmaksi saattaa koitua kokemattomuus ja joukkueen yhtenäisyys. USA:n keski-ikä on vain 24 vuotta, joukkueen vanhin pelaaja on 28-vuotias Rudy Gay. Vain muutama joukkueen pelaajista on aiemmin pelannut maajoukkueessa, kokemusta yhdessä pelaamisesta ei juurikaan ole. Suurin valtti USA:lla on joukkueen tasaisuus. Aloituskokoonpanon jälkeen taso ei paljon putoa. USA voi pitää kentällä melkoista tempoa, pelaajamateriaali riittää siihen mainiosti.

[ Avausottelussa USA kohtaa Suomen, ensimmäisen neljänneksen totals-raja 46.5 on aivan liian korkea. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Espanja on pelannut suurin piirtein samalla joukkueella jo pitkään, pelaajat takuulla tuntevat toisensa hyvin. Espanjan joukkueesta löytyy kokemusta ja kokoa. Aloitusviisikon Gasolin veljekset ja Serge Ibaka saattaa olla kisojen kovin pitkä osasto, kaikki kolme ovat erinomaisia NBA-tähtiä. Marc ja Pau Gasol ovat tuttuja nimiä, Pau varsinkin nousi kuuluisuuteen pelatessaan Kobe Bryantin rinnalla Los Angeles Lakersissa. Serge Ibakan kyvyt tulivat selväksi viime kevään NBA-finaaleissa. Kun Ibaka oli sivussa, niin Oklahoma oli pahassa pulassa San Antoniota vastaan, ja kun Ibaka teki ihmeparanemisen ja tuli pelaamaan puolikuntoisella jalalla, niin puntit tasoittuivat.

Espanjan takamiehinä pelaavat Minnesotan Ricky Rubio sekä mahdollisesti Real Madrdin Rudy Fernandez. Fernandezillakin on useamman vuoden kokemus NBA-kentiltä.

Espanjan vahvuudeksi täytyy ehdottomasti myös lisätä kotikenttäedun. Espanjalainen koripalloyleisö on fanaattista, ja siinä metelissä takuulla nuorten amerikkalaistenkin on hankala pelata.

Espanjan heikkopuoli on liikkuminen, joukkueen voi olla hankala vastata USA:n nopeaan peliin. Toisaalta se kyllä saattaa myös pystyä kontrolloimaan tempoa joka ottelussa ja dominoida pituudellaan. Espanjan vaihtopenkkikin on kyseenalainen, jos pitkät miehet joutuvat sivuun, niin mitä tilalle?

 

Perustelut vihjeelle

Mestaruus ratkaistaan yhdellä ottelulla, joten henkinen valmius nousee tärkeäksi. Espanja on kokenut ja sillä on kotikenttäetu. Sen turnausvoitosta saa Unibetiltä kertoimen 2.60 ja se on tarpeeksi hyvä vetolapulle. Hiljattain monet kokeneet pelimiehet ovat nostaneet Espanjan voittajaehdokkaaksi. New York Knicksissä pelaava argentiinalainen Pablo Prigioni sanoi, että USA on lyötävissä. Liettuan ex-NBA pelaaja Linus Kleiza sanoi suoraan, että Espanja voittaa. USA:n kertoimissa on vieläkin Dream Team -lisää.

Vihje: mestari Espanja, kerroin 2,60 Unibet 

Veikkaussivut | Anssi