Korisliigan mestaruus ratkaistu Joensuussa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: Korisliiga

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 19.5.2015

Korisliigan kausi 2014-2015 on päättynyt Joensuun Katajan Suomen mestaruuteen. Kataja ja Loimaan Bisons kävivät huikean jännittävän finaalisarjan, jossa tarvittiin täydet viisi kamppailua mestaruuden ratkaisemiseksi. Ottelusarjan ratkaiseva näytös päättyi Joensuun jäähallissa Katajan voittoon lukemin 88-85.

Finaalisarjan viides näytös alkoi Bisonsin komennossa ja ensimmäinen neljännes päättyikin loimaalaisten voittoon numeroin 24-30. Toinen neljännes oli numerollisesti hyvin tasainen ja tauolle lähdettiinkin Bisonsin viiden pisteen johtoasemassa.

Kolmas neljännes jatkui samalla kaavalla ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin Bisonsin muutaman pisteen etulyöntiasemassa. Viimeisellä neljänneksellä johtoasema vaihtui kovaa vauhtia ja lopulta mestaruus ratkesi Katajalle kolmen pisteen erolla. Joensuulaisten sankariksi nousi viime hetkillä Teemu Rannikko, joka vei 21 sekuntia ennen ottelun loppua ryhmän kolmen pisteen johtoon. Aivan kamppailun lopulla pelikellossa oli aikaa vielä yhteen Bisonsin heittoyritykseen, mutta Kataja puolusti tilanteen erinomaisesti.

Rannikko teki kaiken kaikkiaan 21 pistettä. Hän jakoi myös 12 koriinjohtanutta syöttöä. Rannikolle Suomen mestaruus oli ensimmäinen. Katajan tähtipelaajan ohella Tommi Huolila pelasi erinomaisesti viimeisteltyään 20 pistettä. Kamppailun päätteeksi Huolila palkittiinkin taiston parhaimpana pelaajana.

Bisonsien paras pistemies oli Anthony Hilliard, joka viimeisteli vierasjoukkueelle peräti 32 pistettä.

Katajalla oli aikaisemmin hankittuna kuusi hopeaa ja neljä pronssia, joten Suomen mestaruus on joensuulaisille ensimmäinen. Kamppailun päätteeksi Joensuun jäähallissa olleista ihmisistä pystyikin aistimaan, että mestaruus tuli oikeaan osoitteeseen.