EuroBasket: Kreikka - Suomi 5.9.2017 klo 20.00

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 09/05/2017
Jaa tämä...

Eilinen vapaapäivä oli Suomen koripallomaajoukkueelle todella tarpeen. Suomi on pelannut EM-turnauksessa kolme ottelua ja kaikki ovat olleet todella tiukkoja ja raskaita. Jokainen kolmesta ottelusta on mennyt viimeiseen heittoon asti, ja kolme jatkoerääkin on pelattu. Suomen saldo on kuitenkin plussan puolella, voittoja kaksi ja tappioita yksi. Voitot ovat nostaneet korishurmoksen kattoon ja tehneet nuoresta Lauri Markkasesta melkein Jari Litmasen ja Saku Koivun tasoisen urheilusankarin.

Suomen viimeinen voitto Puolaa vastaan oli todellinen vuoristoratavoitto, ja todella merkillinen ottelu. Puola oli yhdeksän pistettä johdossa, kun peliä oli jäljellä vain 1.25. Ja kun aikaa oli noin 12 sekuntia, eroa oli kaksi pistettä ja Puolalla pallo. Suomi pelasi tilanteen parhaalla mahdollisella tavalla. Ensin Teemu Rannikko astui sisäänheitossa tahallaan sivurajalle, että paljastuisi se minkälaisia systeemiä Puola on pelaamassa. Ja vielä toisenkin kerran homma meni uusiksi, kun AJ Slaughter kaatui ja loukkasi itseään. Tässä kohdassa Suomi tiesi hyvin kuinka Puola tulee pelaamaan, Lauri Markkanen nappasi sisäänheiton itselleen ja loppu on suomalaista korihistoriaa.

Suomen joukkue oli Puola-ottelun jälkeen varmasti todella väsynyt, ja loukkaantumisiakin pelissä tuli. Mikko Koiviston ja Jammu Wilsonin pelaaminen tänään Kreikkaa vastaan on epävarmaa, vammoista ei ole tiedotettu. Koiviston vamma kuitenkin näytti melko lievältä nilkan muljahtamiselta.

Parasta ja kehnoa

Puola-ottelu ei ollut Suomelta lopulta turnauksen parasta peliä. Ottelun alun Suomi pelasi valmentaja Dettmannin mukaan kisojen parasta peliään, mutta tyytyväisyys, ja ehkä jo väsyminenkin, alkoi näkyä ja homma alkoi hyytyä.

Ottelussa oli Suomen kannalta positiivisiakin merkkejä. Petteri Koponen pelasi kisojen parhaan ottelunsa. Koponen teki 21 pistettä, seitsemästä kolmosesta neljä osui. Eric Murphykin alkoi pelata tasollaan, hän teki 12 pistettä ja sai vastuuta ottelun loppuvaiheilla.

Kreikka on tiukassa paikassa. Se on sarjataulukossa vasta viidentenä, mutta samoissa pisteissä Puolan kanssa. Joukkueet ratkaisevat lohkon viimeisen jatkajan keskinäisessä ottelussaan huomenna.

Kreikka on kisoissa uudistuneella ryhmällä. Takavuosien avainpelaajat Vassileios Spanoulis ja Nikos Zisis ovat lopettaneet maajoukkueessa. Ryhmään kuuluisi tietenkin NBA:n nuori supertähti Giannis Antetokounmpo, mutta hän löysi itsestään polvivamman ennen kisoja.

Kreikan pelityyli on sama millä maa on pelannut jo vuosikaudet, ja se on perinteinen voimakoripallo. Palloa pelataan korin alle ja sieltä tungetaan sisään. Kreikka on nuori ryhmä, mutta ainakin paperilla kova eurooppalainen joukkue. Kaikilla pelaajilla on kokemusta Euroliigasta.

Kreikka saattaa laittaa painiksi

Suomen maajoukkueen apuvalmentaja Jukka Toijala totesi illan ottelusta, että jos Kreikka ei pärjää juoksemalla Suomea vastaan, niin he sitten saattavat pelata todella hitaasti ja tehdä pelistä pelkkää painia.

”Meidän on oltava erittäin aktiivisia ja Kreikan kannalta ikäviä. Puolustamme iholla, laitamme painetta palloon, teemme heidän olonsa epämukavaksi. Hyökkäyspelissä meidän on saatava pallo liikkeelle nopeammin kuin Puolaaa vastaan. Jos tyydymme pomputtelemaan palloa ja hidastamme tempoamme, pelaamme Kreikan ehdoilla”, Toijala sanoo basket.fi -sivuilla.

Toivottavasti Suomen rasitus ei ole jo nyt iso tekijä peleissä. Ja jos on, niin sitten penkkimiesten pitäisi onnistua entistä paremmin, Eric Murphyn olisi pelattava hyvä ottelu ja annettava Lauri Markkaselle huiliaikaa. Samaten olisi mainiota, jos Jammu Wilson olisi pelikunnossa ja Petteri Koponen voisi istua penkillä pitempään. Ja sentteri Leen olisi taas pelattava hyvin ja jaksettava painia kreikkalaisten kanssa.

Vetomarkkina ei usko Suomeen, vieläkään. Bet365 on tehnyt Kreikasta suosikin, kertoimet ovat 1.42 ja 2.95. Tasoitus on 5.5 pistettä. Pelataan sitten Suomen, kun näin hyvä tilaisuus annetaan, ei Kreikka ole ollut näissä kisoissa ollenkaan häävi joukkue. Suomi +5.5 saa Bet365:ltä kertoimeksi 1.95.

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Lee, Huff, Kotti

Kreikan mahdollinen avaus: Sloukas, Printezis, Pappas, Papagiannis, Bourousis

 

 

 

Parhaat talletusbonukset

markkanen
Chicago Bulls - Miami Heat 15.1.2018, Heat on kovassa voittoputke...

Lauri Markkasen Chicago Bulls on parantanut huimasti alkukaudesta, ja nyt Zach LaVinekin on vihdoin mukana. Miami on kova testi Bullsille.

psg
PSG - Dijon 17.1.2018, Neymar taas mukana

Neymar oli viikonloppuna sivussa, ja PSG teki yhden maalin. Nyt brassitähti on taas joukkueessa ja vetomarkkina on vetänyt totals -rajan huiman ylös.

chelsea
Chelsea - Norwich 17.1.2018, edellinen jäi maalittomaksi

Chelsealla on tiukka otteluohjelma, ja nyt se joutuu vielä uusimaan FA Cupin ottelun Norwichin kanssa. Manageri Conten rotaatio pelaa tänään.

hifk-kärpät-liiga-veikkaussivut
Torstai 18.1. HIFK - Kärpät. Mennäänkö taas jatkoajalle?

HIFK ja Kärpät ottavat tällä kertaa yhteen Helsingissä. Nähdäänkö kova taisto pisteistä?

hpk-tappara-liiga-veikkaussivut
Perjantai 19.1. HPK - Tappara, kova vääntö pinnoista?

Perjantai-illan huumaa Hämptönissä kun Tappara lyö miekkaansa ritarien kilpeen.

hk-sotshi—jokerit-khl-veikkaussivut
Perjantai 19.1. HK Sotshi - Jokerit, nyt tarvittaisiin jo voittop...

Odotettavissa taas niukkamaalien taistelu pisteistä. Miten käy ottelussa?

brighton-chelsea-veikkaussivut
Lauantain 20.1. Valioliiga-avaus Brighton - Chelsea. Vieraille ta...

Vierasjoukkue on toki suosikki, mutta tasapelikirous vaivaa...

arsenal2
Arsenal - Crystal Palace 20.1.2018, Arsenalilla taas hommat sekai...

Alexis Sanchez ei enää pelaa Tykkimiehille, Mesut Özilinkin tilanne on niin ja näin, top 4 -paikka karkaa. Arsenalilla riittää huolia.

Aikaisemmat otteluennakot