EuroBasket: Kreikka - Suomi 5.9.2017 klo 20.00

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 09/05/2017
Jaa tämä...
Bonukset yht. jopa 100€ + 520€
Veikkaa

Eilinen vapaapäivä oli Suomen koripallomaajoukkueelle todella tarpeen. Suomi on pelannut EM-turnauksessa kolme ottelua ja kaikki ovat olleet todella tiukkoja ja raskaita. Jokainen kolmesta ottelusta on mennyt viimeiseen heittoon asti, ja kolme jatkoerääkin on pelattu. Suomen saldo on kuitenkin plussan puolella, voittoja kaksi ja tappioita yksi. Voitot ovat nostaneet korishurmoksen kattoon ja tehneet nuoresta Lauri Markkasesta melkein Jari Litmasen ja Saku Koivun tasoisen urheilusankarin.

Suomen viimeinen voitto Puolaa vastaan oli todellinen vuoristoratavoitto, ja todella merkillinen ottelu. Puola oli yhdeksän pistettä johdossa, kun peliä oli jäljellä vain 1.25. Ja kun aikaa oli noin 12 sekuntia, eroa oli kaksi pistettä ja Puolalla pallo. Suomi pelasi tilanteen parhaalla mahdollisella tavalla. Ensin Teemu Rannikko astui sisäänheitossa tahallaan sivurajalle, että paljastuisi se minkälaisia systeemiä Puola on pelaamassa. Ja vielä toisenkin kerran homma meni uusiksi, kun AJ Slaughter kaatui ja loukkasi itseään. Tässä kohdassa Suomi tiesi hyvin kuinka Puola tulee pelaamaan, Lauri Markkanen nappasi sisäänheiton itselleen ja loppu on suomalaista korihistoriaa.

Suomen joukkue oli Puola-ottelun jälkeen varmasti todella väsynyt, ja loukkaantumisiakin pelissä tuli. Mikko Koiviston ja Jammu Wilsonin pelaaminen tänään Kreikkaa vastaan on epävarmaa, vammoista ei ole tiedotettu. Koiviston vamma kuitenkin näytti melko lievältä nilkan muljahtamiselta.

Parasta ja kehnoa

Puola-ottelu ei ollut Suomelta lopulta turnauksen parasta peliä. Ottelun alun Suomi pelasi valmentaja Dettmannin mukaan kisojen parasta peliään, mutta tyytyväisyys, ja ehkä jo väsyminenkin, alkoi näkyä ja homma alkoi hyytyä.

Ottelussa oli Suomen kannalta positiivisiakin merkkejä. Petteri Koponen pelasi kisojen parhaan ottelunsa. Koponen teki 21 pistettä, seitsemästä kolmosesta neljä osui. Eric Murphykin alkoi pelata tasollaan, hän teki 12 pistettä ja sai vastuuta ottelun loppuvaiheilla.

Kreikka on tiukassa paikassa. Se on sarjataulukossa vasta viidentenä, mutta samoissa pisteissä Puolan kanssa. Joukkueet ratkaisevat lohkon viimeisen jatkajan keskinäisessä ottelussaan huomenna.

Kreikka on kisoissa uudistuneella ryhmällä. Takavuosien avainpelaajat Vassileios Spanoulis ja Nikos Zisis ovat lopettaneet maajoukkueessa. Ryhmään kuuluisi tietenkin NBA:n nuori supertähti Giannis Antetokounmpo, mutta hän löysi itsestään polvivamman ennen kisoja.

Kreikan pelityyli on sama millä maa on pelannut jo vuosikaudet, ja se on perinteinen voimakoripallo. Palloa pelataan korin alle ja sieltä tungetaan sisään. Kreikka on nuori ryhmä, mutta ainakin paperilla kova eurooppalainen joukkue. Kaikilla pelaajilla on kokemusta Euroliigasta.

Kreikka saattaa laittaa painiksi

Suomen maajoukkueen apuvalmentaja Jukka Toijala totesi illan ottelusta, että jos Kreikka ei pärjää juoksemalla Suomea vastaan, niin he sitten saattavat pelata todella hitaasti ja tehdä pelistä pelkkää painia.

”Meidän on oltava erittäin aktiivisia ja Kreikan kannalta ikäviä. Puolustamme iholla, laitamme painetta palloon, teemme heidän olonsa epämukavaksi. Hyökkäyspelissä meidän on saatava pallo liikkeelle nopeammin kuin Puolaaa vastaan. Jos tyydymme pomputtelemaan palloa ja hidastamme tempoamme, pelaamme Kreikan ehdoilla”, Toijala sanoo basket.fi -sivuilla.

Toivottavasti Suomen rasitus ei ole jo nyt iso tekijä peleissä. Ja jos on, niin sitten penkkimiesten pitäisi onnistua entistä paremmin, Eric Murphyn olisi pelattava hyvä ottelu ja annettava Lauri Markkaselle huiliaikaa. Samaten olisi mainiota, jos Jammu Wilson olisi pelikunnossa ja Petteri Koponen voisi istua penkillä pitempään. Ja sentteri Leen olisi taas pelattava hyvin ja jaksettava painia kreikkalaisten kanssa.

Vetomarkkina ei usko Suomeen, vieläkään. Bet365 on tehnyt Kreikasta suosikin, kertoimet ovat 1.42 ja 2.95. Tasoitus on 5.5 pistettä. Pelataan sitten Suomen, kun näin hyvä tilaisuus annetaan, ei Kreikka ole ollut näissä kisoissa ollenkaan häävi joukkue. Suomi +5.5 saa Bet365:ltä kertoimeksi 1.95.

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Lee, Huff, Kotti

Kreikan mahdollinen avaus: Sloukas, Printezis, Pappas, Papagiannis, Bourousis

 

 

 

Parhaat talletusbonukset

Aikaisemmat otteluennakot

Lauantaina 14.4.2018 - Kärpät - HIFK, huikea seiskapeli luvassa...

Kärpät ja HIFK hakevat pidemmän kautta Tapparalle vastustajaa Liigan finaaleihin. Kumpi nappaa paikan finaaleissa?

Lauantai 14.4.2018 Tottenham - Manchester City - jatkaako Spurs C...

Tottenhamilla on mainio tilaisuus ripotella suolaa haavoihin ja lisätä Cityn tuskaa. Miten käy Wembleyllä?

Chicago Bulls - Detroit Pistons 11.4.2018, kauden viimeinen

Tähän yöhön päättyy Lauri Markkasen rookie -kausi Chicago Bullsissa ja NBA:sssa. Kausi on ollut menestys, Markkanen on matkalla kohti tähtiä.

Bayern Munchen - Sevilla 11.4.2018, taas superyllätys tulossa?

Sevilla voitti viime kierroksella Manchester Unitedin vieraissa. Nyt tarvittaisiin toinen täydellinen onnistuminen kovassa vierasottelussa.

Keskiviikko 11.4.2018 Kärpät - HIFK, nappaako ennakkosuosikki K...

Tiukka vääntö tiivistyy keskiviikkona ja torstaina kun joukkueet kohtaavat Oulussa ja Helsingissä. Kumpi on taiston tauottua niskan päällä?

Keskiviikkona 11.4.2018 Real Madrid - Juventus - montako Ronaldo ...

Juventus lähtee lomareissulle Madridiin, sen verran kyyti oli kylmää kotiareenalla. Mitäs laitetaan tulosvetoon, Ronaldo näyttää olevan vireessä?

AS Roma - Barcelona 10.4.2018, Roman jatko vaatii ihmeen

Barcelona voitti avauksen Nou Campilla 4-1. AS Roman jatkopaikka olisi tämän kauden kovin yllätys.

Tiistai 10.4.2018 - onko Manchester City vielä kykenevä ottamaa...

Liverpoolin yksikin maali Etihadilla tietäisi sitä, että Cityn pitäisi tehdä viisi maalia jatkopaikan eteen. Kuulostaa isolta urakalta?