Kreikka - Suomi 9.9.2013 | Koripallon EM-kilpailut

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/09/2013
Jaa tämä...

Suomi haastaa D -lohkon kärkiottelussa Kreikan.

Kreikka – Suomi (+12,5 pistettä), merkki 2, kerroin 

Bet365:sen kertoimet otteluun 1,08 | 8,00 

 

 

Koripallon EM-kilpailut jatkuvat tänään myös Suomen osalta Kreikka -kamppailulla. Kyseessä on D -lohkon ottelutarjontaa. Molemmat joukkueet ovat olleet tähän mennessä erinomaisessa pelivireessä, sillä Kreikalla sekä Suomella on alla neljä ottelua ja niistä peräti kolme voittoa! Kreikka on tähän mennessä ehtinyt voittamaan Turkin, Venäjän sekä Ruotsin. Viimeksi kuitenkin Kreikka hävisi hieman yllättäen Italiaa vastaan. Suomen tilanne on se, että viimeksi Venäjää vastaan Suomi taisteli itsensä jatkoajalle asti ja nappasi lopulta mahtavan voiton – sen ansiosta Suomi tulee etenemään varmuudella kahdentoista parhaan joukkoon. Muissa otteluissa tähän mennessä Suomi on ehtinyt voittamaan Turkin sekä Ruotsin, puolestaan Italia oli myös suomalaisille liikaa.

Eilistä Venäjä -ottelua on todennäköisesti turhaa alkaa tässä selittämään sen tarkemmin, sillä mediasta varmasti kaikki ovat saaneet pääpointit selville, vaikka itse ottelua eivät olisikaan näkeneet. Suomi puolusti Venäjää vastaan erinomaisesti ja itseasiassa tosissaan nousi lähes mahdottomasta tilanteesta voittoon. Susijengi on osoittanut tässä turnauksessa muutenkin hurjaa venymiskykyä. Jos sanottiin Joensuun Katajan urakasta ylistyssanoja EuroChallengessa, aivan samaa voidaan alkaa sanomaan Susijengin tilanteesta.

Kreikka on joutunut pelaamaan kahdessa edellisessä ottelussa ilman kenties joukkueen tärkeintä pelaajaa, Vassillis Spanoulisia ja voi hyvinkin olla, että Spanoulis ei ole tässäkään ottelussa kokoonpanossa. Mikäli asia on näin, se on enemmän kuin hieno uutinen suomalaisten kannalta. Kreikka on ehdottomasti materiaalissa Suomea edellä, mutta ilman Kreikan johtavaa takamiestä Kreikka ei ole missään tapauksessa niin haavoittumaton. Suomi on ollut korinaluspelaamisessa niin paljon parempi kuin esimerkiksi edellisissä EM-kilpailuissa, joten Kreikan isot pelaajatkaan eivät todennäköisesti tule juhlimaan korin alla. Kreikka on ehdottomasti suosikki, mutta Suomen tasoituskohde maistuu hyvin.

Veikkaussivut | Tuomas