Kanadan kultaluotsi Edmonton Oilersin päävalmentajaksi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • 27/04/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo 20.5.2015

Kanadan kultaan luotsannut päävalmentaja Todd McLellan esiteltiin eilen Edmonton Oilersin uutena päävalmentajana. 47-vuotias McLellan on viettänyt viimeiset seitsemän vuotta Kalifornian auringon alla San Jose Sharksin päävalmentajana. Hän luotsasi San Josen pudotuspeleihin kuutena vuonna perättäin, kunnes tänä keväänä Sharks jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Sharks ja McLellan sopivat yhteistyön lopettamisesta huhtikuussa.

– Todd oli listani kärjessä monesta syystä, totesi Olilersin GM Peter Chiarelli. – Mielestäni hän sopii joukkoomme ja minun johtamistapaani täydellisesti, ja tässä bisneksessä täytyy toimia nopeasti, mikäli haluaa huippuvalmentajan. Sama kuin jahtaisi vapaana agenttina olevaa pelaajaa, jos et ole ensimmäinen, et luultavasti saa sopimusta. Minä päätin, että satsaamme tämän kaverin saamiseen kunnolla.

McLellan ja Detroit Red Wingsin Mike Babcock olivat kuumimmat valmentajanimet tämän kevään vapailla markkinoilla. Babcockin odotetaan ilmoittavan jatkostaan tänään. Babcockin todennäköisimmät työnantajat ensi kaudelle ovat Detroit ja Buffalo Sabres.

Oilers ei ole päässyt pudotuspeleihin vuoden 2006, jolloin se oli Sanley Cup-finaalissa häviävänä osapuolena Carolina Hurricanesia vastaan. Tänä vuonna Edmontonin sijoitus NHL:n runkosarjassa oli 28:s.