YLE: Kummola vahvisti huhut - Mestarien liiga starttaa! | Jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekkoliiton puheenjohtajana toimiva Kalervo Kummola kertoi Yle Urheilulle, että jääkiekon Mestarien liiga on todellakin käynnistymässä.

Jääkiekkomaailmassa on jo jonkin aikaa ollut keskustelua Mestarien liigan käynnistymisestä. Viimeisimmät huhut kantautuivat kiekkoväen korviin maanantaina ja heti tiistaina Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola antoi oman kommenttinsa asiasta Yle Urheilulle.

– Pitää paikkansa. Asiat ovat erittäin pitkällä, vahvisti Kummola.

HIFK:n puheenjohtajan pallilla viihtyvä Timo Everi puheli maanantaina, että suunniteltuun Mestarien liigan tulisi joukkueita ympäri Eurooppaa. Muun muassa Suomen, Ruotsin, Saksan, Sveitsin, Itävallan ja Tshekin liigat olisivat mukana karkeloissa.

– Suomen osalta puhutaan varmasti jostain kuudesta joukkueesta. Joukkueiden kokonaismäärä on vähän auki, se on 40 tai 44.

KHL-seurojen osallistuminen on vielä epävarmaa, mutta neuvotteluja asiasta on käyty.

– KHL-kysymys on vielä auki. Se on parista pienestä seikasta kiinni. Viimeksi neuvottelimme viime perjantaina Pietarissa, jatkoi Kummola.

Kummola linjasi samalla, ettei ihan jokaisella joukkueella ole mahdollista osallistua mukaan uuteen liigaan.

– Pohjana on ollut European Trophy. Lähtökohta on se, että saataisiin joukkueille tunnettavuutta. Määrätyt joukkueet ovat ensimmäiset kolme vuotta joka tapauksessa mukana. Sen jälkeen katsotaan miten kukin on pärjännyt ja silloin tulee varmasti isompia muutoksia.

– Kaikkien perustajamaiden mestareille ja runkosarjan voittajille on taattu osanotto, kommentoi Kummola.

Tällä kaudella European Trophy -turnaukseen ottivat osaa JYP, HIFK, Kärpät, TPS, Tappara, Jokerit ja KalPa.

Veikkaussivut 

Twitter: @Veikkaussivut