Kyrie Irving kaupattu Bostoniin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Jättisiirtoja tehdään muuallakin kuin vain jalkapallomaailmassa. Tällä kertaa kuuluu koripalloliiga NBA:sta. Itäisen konferenssin ykkösjoukkue Cleveland Cavaliers on kaupannut tähtitakamies Kyrie Irvingin Boston Celticsiin, ja saanut tilalle toisen erinomaisen takamiehen Isaiah Thomasin, laituri Jae Crodwerin, nuoren ja isokokoisen Ante Zizicin sekä vielä yhden ylimääräisen ykköskierroksen varauksen ensi vuoden varaustilaisuuteen.

Boston sai selvästi kaupan parhaan pelaajan Kyrie Irvingissä, mutta kauppa ei ollut huono Clevelandillekaan. Cavaliersin oli ilmeisen pakko saada myytyä Irving muualle, tähtitakamies oli pyytänyt siirtoa ja hänen välinsä joukkueen ykköstähden LeBron Jamesin kanssa olivat raporttien mukaan erittäin huonot. Uutisten mukaan LeBron James ja Kyrie Irving eivät enää viime kauden NBA:n finaalien aikana olleet edes puheväleissä.

Irvingin myymisessä on paljon kyse myös Leron Jamesista. Joukkueen dynamiikka on nyt paljon parempi Jamesin kannalta, ja se on tärkeää, kun Cavaliers haluaa Jamesin vielä allekirjoittavan seuran kanssa jatkosopimuksen. Jamesista olisi ensi kesänä tulossa vapaa agentti, hän ei ole vielä suostunut jatkoon Clevelandin kanssa.

LeBron James täyttää joulukuussa 33 vuotta. Hän on pelannut seitsemänä viime kautena NBA:n finaaleissa, ensin Miami Heatin kanssa ja sitten Clevelandin joukkueessa. Cavaliers johtoo selvästi haluaa vieläkin rakentaa joukkuetta Jamesin varaan.

Ja mitä Cavs nyt kaupassa sai? Isaiah Thomas on pienikokoinen, vain 175 cm pitkä, takamies, joka on pelityyliltään melko samanlainen kuin Kyrie Irving. Thomas haluaa pitää palloa, ja mielellään ajaa korille tehden pisteitä mitä kummallisimmilla tavoilla. Jää nähtäväksi, kuinka James ja Thomas löytävät kentällä yhteisymmärryksen, kumpikin haluaa olla hyökkäyksen ykkösmies.

Thomasilla on takana lantiovamma, ja se hieman herättää epäilyksiä siitä, että pystyykö hän toistamaan viime kauden kovat tilastolukemat liki 29 pistettä per ottelu.

Thomas ei ole Irvingin tavoin kummoinen puolustaja, mutta kaupassa Clevelandiin tullut Crowder on pelaaja, jonka pitäisi parantaa Cavsin puolustusta ja levypallopelaamista.

Bostonkin voitti kaupassa. Sen ryhmä on nuori, lahjakas ja nälkäinen, ja nyt se sai vielä nostettua ykkösmiehen tasoa seuraavalle asteelle.

Viime kaudella Cleveland ja Boston kohtasivat Itäisen konferenssin finaaleissa. Cavs voitti sarjan 4-1. Jos ottelupari toteutuu tänäkin vuonna, niin taistosta tulee varmasti hurja.