La Liga Vihjeet ja sarjataulukko

Täältä näet La Liga pelien veikkausvihjeet ja sarjataulukon. Ennakoltaan sarjassa on taas kaksi isoa ennakkosuosikkia, Barcelona ja Real Madrid. Atletico Madrid on pienen matkaan päässä perässä. Unibet näyttää kaikki La Liga pelit suorana- monet löytyvät möys LIVE vedoista!

Espanjan La Liga on nykyään kolmen kauppa. Suurseurat Barcelona ja Real Madrid ovat hallinneet La Ligaa jo pitkään, mutta viime vuosina Atletico Madrid on Diego Simeonen valmennuksessa noussut lähes tasaveroiseksi ryhmäksi kärkipäähän. Kaudella 2015-2016 Barcelona keräsi eniten pisteitä 91, Real Madridin pistesaldo oli 90 ja Atletico Madridin 88.

Ratkaiseva tekijä Espanjassakin on raha. Ne joukkueet, joilla on suuri budjetti pärjäävät. Real Madridin ja Barcelonan yhteenlaskettu budjetti on enemmän kuin 18 muun La Liga -joukkueen yhteensä. Kauden 2012-201 päätteksi julkistetuista budjeteista käy ilmi, että tuolloin Real Madridilla oli Espanjan suurin budjetti 517 miljoonaa euroa. Barcelonan budjetti oli 470 miljoonaa euroa. Atletico Madridin lukema oli 123 ja Valencian 103 miljoonaa euroa.

Barcelona on jälleen vetomarkkinoiden ykkössuosikki mestariksi. Unibet antaa sen mestaruudelle kertoimen 1.75. Real Madridin mestaruudesta saa kertoimeksi 2.50 ja Atletico Madridin sarjavoitosta maksetaan jo kerroin 12.00. Kolmen kärjen etumatkaa kuvaa hyvin se, että nelossuosikki on Sevilla, mutta sen mestaruudesta saa jo kertoimen 101.

Lähtökohdat kaudelle 2016-17

Barcelona


barcelona
Barcelona jatkaa aikalailla siitä mihin se viime kaudella jäi. Sen tavoite on voittaa jokainen pysti mitä saatavilla on, tarkeimpinä kuitenkin La Liga ja Mestareiden liiga

Barcan hyökkäystä pyörittää kolmikko Messi-Suarez-Neymar, ja eipä siihen oikein mitään parannuksia voisikaan tehdä. Pikku hiljaa Barcelonassakin aletaan miettiä tulevaa, sillä pelaajat vääjäämättä ikääntyvät. Luis Suarez ja Leo Messi ovat jo 29-vuotiaita, ja kummallakin on vielä muutama huippuvuosi jäljellä, mutta ei enää loputtomasti. Andres Iniesta on jo 32-vuotias, ja Ivan Rakitickin, jota aina pidettiin Barcan nuorukaisena, on jo 29-vuotias. Tähtipelaajien pitäminen palkkalistoilla on vielä järjettömän kallista, joten jossain vaiheessa Barcalla on kyllä houkutus myydä parhaimpiaan.

Barcelona pelaa tälläkin kaudella jalkapalloa, jossa se pitää palloa ja jauhaa vastustajan puolustuksen palasiksi. Se on Luis Enriquen valmentamana hieman suoraviivaisempi kuin aikaisemmin, mutta tulokset ovat olleet samoja,

Kesän siirtomarkkinoilla Barcan merkittävimmät hankinnat olivat keskikentän Denis Suarez sekä Andre Gomes ja puolustuksen Samuel Umtiti ja Lucas Digne. Kaikki neljä ovat lupaavia pelaajia. Suarez ja Gomes tuovat syvyyttä keskikentälle, Umtiti on mainio tulevaisuuden hankinta ja Digne on monipuolinen puolustaja.

 

Real Madrid

realmadrid

Real Madrid taitaa olla tällä kaudella viime vuotista parempi. Viime kaudella se joutui kesken vuotta vaihtamaan päävalmentajaa, Rafael Benitez sai lähteä ja tilalle tuli Zinedine Zidane. Nyt joukkue pääsee pelaamaan koko vuoden Zizou Zidanen valmennuksessa, ja se tuo parannuksen edelliskaudesta.

Real Madridin tavoite on aina sama kuin Barcallakin, eli voittaa kaikki tarjolla olevat pokaalit. Real Madridin suurin heikkous on joukkueen presidentti Florentino Perez, joka jatkuvasti tekee idioottimaisia pelaajakauppoja. Perez ostaa valtaisilla hinnoilla seuraan glamouria ja antaa tärkeiden pelaajien lähteä pois. Perez on kaupannut muualle Mesut Özilin, Xabi Alonson, Gonzalo Higuainin ja Angel di Marian. Tilalle hän on tuonut Iscon, Gareth Balen ja James Rodriguezin, eikä kenenkään heistä pelipaikoille ollut tarvetta hankkia uutta supertähteä. Bale on loistava pelaaja, ja hän tekee Realista paremman, mutta mitä järkeä oli esimerkiksi James Rodriguezin hankinnalla? Perez sai myös annettua potkut ainoalle kovan luokan managerille, joka olisi voinut saada joukkueen sekalaisen miehistön kasaan, eli Carlo Ancelottille. Ja antoihin presidentti vielä Jose Mourinhonkin lähteä. Zidane taitaa olla Real Madridin, ja presidentti Perezin, pelastus.

Real Madridkin on supertähtiensä kanssa ennen pitkää tilanteessa, jossa ikä tulee vastaan. Ronaldo on jo 31-vuotias, eikä hän kovin kauaa ole sillä tasolla, mitä häneltä on totuttu näkemään. Viime kaudella jo Ronaldo näytti taantumuksen merkkejä. Modric on syyskuussa myös 31-vuotias. Bale on tähtikaartin nuorin, ja ehkä hän on se pelaaja, josta tulee seuran kärkihahmo Ronaldon jälkeen. T’ähän Balen pitäisi kyllä hieman skarpata. Viime kausi häneltä oli heikko. Ensimmäisellä Real Madridin kaudellaan Bale pelasi hyvin, mutta viime kaudella hän teki vain 13 maalia.

Real Madrid ei ole tehnyt kesän siirtomarkkinolla vielä mitään muuta kuin tuonut takaisin kärkimies Moratan. Hiljaisuus siirtomarkkinoilla on outoa, sillä Real Madridia odottaa siirtokielto, joka käsittää tulevan talven ja seuraavan kesän siirtomarkkinat.

Atletico Madrid

atleticomardid

Atletico Madrid joutui jälleen viime kaudelle pettymään pahasti. Se hävisi Mestareiden liigan finaalin Real Madridille rangaistuspotkuilla. La Ligan voittokin oli jo kauden aikana tippumassa Atleticolle, mutta lopulta se jäi kolmanneksi.

Tällä kaudella Atletico taitaa olla Espanjan kärkiseuroista se, joka on vahvistunut eniten. Joukkueen piinkova valmentaja Diego Simeone halusi joukkueeseen tähtiluokan kärkimiehen, ja hän sai Kevin Gameiron Sevillasta. Simeonen ykkösehdokkaat hankintalistalla olivat Diego Costa ja Edison Cavani, mutta kyllä Gameiro on yhtä kova vahvistus joukkueeseen. Hän on selvästi paras viime kauteen, jolloin ykköskärkenä mainion Antoine Griezmannin rinnalla pelasi useimmiten Fernando Torres.

Muita uusia nimiä Simeonen joukkueessa ovat Nico Gaitan, joka tuli Benficasta tuomaan luovuutta joukkueen keskikentälle sekä Sime Vrsaljko, joka on Sassuolosta tullut monipuolinen toppari. Uusien pelaajien myötä Atletico Madrin on kovempi ja taitavampi kuin viime vuonna, ja Simeone varmasti saa joukkueesta kaiken irti.

 

Sevilla

sevilla

Sevilla on neljäs viime vuosina menestynyt espanjalaisseura, mutta sen menestys on tullut Eurooppa-liigan puolelta. Sevilla on voittanut UEFA:n kakkosturnauksen nyt peräti kolme kerta peräkkäin. Takuulla joukkue jo haluaisi menestystä suuremmastakin turnauksesta, eli Mestareiden liigasta ja kotimaan sarjasta.

Sevilla vaihtoi kesällä manageria, kun Unai Emery vaihtui Jorge Sampaoliin. Vaihdos saattaa tuoda muutoksen joukkueen pelitaktiikkaan. Viime kaudella Sevilla laittoi palloa keskeltä laidoille ja iski nopeasti vastaan, kun paikka tuli. Sampoli tuo joukkueeseen pajon tiukemman prässin, Sevilla tulee painostamaan vastustajia ylhäältä saakka pyrkien pallonmenetyksiin. Raporttien mukaan Sevillan kausikorttien myynti käy paremmin kuin moneen vuoteen, joten kaupungissa odotetaan paljon uudelta managerilta.

Sevillalla on ollut tapana pistää kesäaikaan ryhmitystä uusiksi rajustikin, ja sama jatkui nytkin, Joukkue myi kolme tärkeää pelaajaansa Banegan, Gameiron ja Krychowiakin. Tärkein uusi nimi Sevillassa on italialainen Franco Vazquez. Myös Joaquin Correa ja Ganso saattavat olla tärkeitä pelaajia Sevillalle ensi kaudella.

 

Peliyhtiö Unibet tarjoaa La Ligan käynnistymisen kunniaksi useita erinomaisia tarjouksia ja kampanjoita.

Unibetin mestaruuskertoimet La Ligaan ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen

Barcelona – 1.68 | Real Madrid – 2.60 | Atletico Madrid – 15.00 | Sevilla – 151.00

 

 

Unibet lähettää La Ligan otteluita live stream-palvelussaan. Otteluiden katsomiseksi riittää, että pelitililläsi on rahaa yksi sentti tai enemmän. Pääset Unibetin Live kalenteriin, josta avautuu Unibet-TV live-streamaukset tästä linkistä.