La Liga 2011-2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

La Liga starttaa lauantaina 27.8

Espanjan La Liga starttaa tulevana viikonloppuna ! Real Madrid on valmis haastamaan Barcelonan mestaruuskamppailussa. Europaikoista käydään kovaa taistelua. Putoamiskamppailu tulee olemaan viime vuoden tapaan tasainen.

Liigaan nousivat Real Betis, Rayo Vallecano sekä Granada.

Joukkueiden materiaalit/ voimasuhteet:

Real Madrid A+

+ Fabio Coentrao, Benfica->Real Madrid ( tulee saamaan peliaikaa, huippuvahvistus)
+ Callejon, Espanyol->Real Madrid
+Altintop, Bayern Munchen->Real Madrid ( jäi vähälle peliajalle Saksassa, joten Espanjassa vaihtopenkin lämmittäjä)
+ Sahin, Dortmund-> Real Madrid
– Adebayor, Real Madrid-> ManC ( ei ole paha menetys, koska Realilla laaja hyökkäyskalusto)
-Garay, Real Madrid-> Benfica ( Realin tähtisikermässä ei herunut peliaikaa, avainasemassa Benficassa)

Real Madrid hankki lisää laajuutta puolustukseensa, kun se nappasi nuoren ja lupaavan portugalilaisen Fabio Coentraon. Portugalilainen laitapuolustaja valittiin vuoden 2011 MM-kisojen tähdistöjoukkueeseen. Real sai ostettua kesällä myös viime kauden Bundesliigan yksi parhaimpiin keskikenttäpelajiin kuuluneen Nuri Sahinin. Espanjalaismahti otti lupaavan ranskalaisnuorukaisen Varanan riveihinsä. Hän on vasta 18-vuotias, joten peliaikaa tuskin on luvassa – ainakaan vielä. Mourinho hankki Altintopin Bayern Munchenistä. Peliaikaa tuskin on tiedossa sillä Özil, Khedira, Kaka ja Di Maria jatkavat joukkueessa.

Viime kaudella vähälle peliajalle jäänyt Garay siirtyi Benficaan, jossa hänelle löytyy käyttöä. Lisäksi Adebayor siirtyi takaisin Cityyn Valioliigaan. Real Madrid ei tehnyt suuria muutoksia avauskokoonpanoon ole tehnyt, joten se jatkanee jyräämistään viime kauden tapaan. Sijat 1-2


Barcelona A+

+ Alexis Sanchez, Udinese->Barca
+ Cesc Fabregas, Arsenal->Barca
-Jeffren Suarez, Barca-> Sporting ( ei mahtunut avaukseen)
-Bojan Krkic, Barca-> Roma ( ajoittain sai peliaikaa, mutta jäi liikaa Pedron varjoon)
– Gabriel Milito, Barca->Independiente

* Jatkaa tutulla reseptillä, joten tasavahva kausi on taas Barcalla edessä. Bojan haki peliaikaa siirtymällä Romaan. Kun joukkue ei ole juurikaan muuttunut viime kaudesta, nähdään se tänäkin vuonna liigan kärjessä. Keskikenttä on liigan paras ja se vahvistui entisestään Fabregasilla. Hyökkäys vahvistui Chilen tähtihyökkääjällä Sanchezilla, joten voisi sanoa että Barca on hieman viime vuotta tasokkaampi. Sijat 1-2

——————————————————-

Sevilla B+

+ Piotr Trochowski, HSV-> Sevilla ( hyvä vahvistus, kokemusta on)
+Gary Medel, Boca Juniors-> Sevilla
+ Spahic, Montpellier-> Sevilla ( Montpellierin avainpelaajia, paikka Sevilla avauksessa 65-35)
+ Manu, Getafe-> Sevilla ( Getafen maaliruiskuja, jää Negredon ja Kanouten varjoon)
+ Coke, Rayo Vallecano-> Sevilla
+ Valmentaja Marcelino ( yrittää parantaa Sevillan viime kauden puolustus-ongelmaa)
– Renato, Sevilla-> Botafogo
– Zokora, Sevilla-> Trabzonspor
– Capel, Sevilla-> Sporting 
– Romaric, Sevilla->Bursaspor

* Menettänyt muutaman pelaajan, jotka floppasivat viime kaudella. Hyvä esimerkki Diego Capel. Tärkeimmät pelaajat Negredo, Kanoute, Navas ja Caceres jatkavat. Uusimmat hankinnat ovat Gary Medel ja Piotr Trochowski, joten Sevillalla on mahdollisuus parantaa viime kauden sijoitusta, arvioisin sen sijoille 3-4.

 

Valencia B+

+ Rami, Lille-> Valencia
+Diego Alves(mv), Almeria-> Valencia ( viime kauden maalivahtien eliittiä)
+ Canales, Real Madrid->Valencia
+ Piatti, Almeria-> Valencia
+ Parejo, Getafe-> Valencia
– David Navarro, Valencia-> Xamax
– Joaquin, Valencia-> Malaga
– Juan Manuel Mata, Valencia-> Chelsea

* ”Mustat lepakot” ovat kärsineet pahasti viime aikoina taloustilanteesta. He ovat joutuneet myymään heidän huippupelaajansa, jotta saisivat maksettua velkoja pois. Viime kaudella Valencia oli loistava alkukaudella kun Mata, Soldado sekä Aduriz mättäsivät maaleja. Mata sekä Joaquin lähtivät Valenciasta, joten taas pitää löytyä uudet pelaajat korvaamaan heidät. Tärkeimmät hankinnat Valenciaan oli tälle kaudelle Parejo, Canales, Piatti sekä Diego Alves. Sijat 3-4

———————————————————–

Villareal B

+ Zapata, Udinese-> Villareal ( korvaaja Joan Capdevilan tilalle, huippuhankinta)
+ Camunas, Osasuna-> Villareal
– Godin, Villareal-> Atletico
– Capdevila, Villareal-> Benfica
– Santi Cazorla, Villareal-> Malaga

* Hieman heikentynyt – Cazorla, Godin ja Capdevila lähtivät. Ainoa kunnon hankinta oli Zapata puolustukseen. Vaikeuksia pysyä Valencian ja Sevillan kyydissä, mutta ottanee paikan ylemmästä keskikastista, siis sijat 5-6.

 

Malaga B

+ Mathijsen, HSV-> Malaga
+ Demichelis, Bayern Munchen-> Malaga
+Monreal, Osasuna-> Malaga
+ Joaquin, Valencia, Malaga
+ Santi Cazorla, Villareal-> Malaga
+ Toulalan, Lyon-> Malaga
+ Van Nistelrooy, HSV-> Malaga
(kovia vahvistuksia, kaikki menevät heittämällä avaukseen)
– Mtliga, Malaga-> ?
– Quincy, Malaga-> Panathinaikos

* Yksi tämän kauden arvoituksista. Rahaa palanut jo 60 miljoonaa kesän aikana ja materiaali vahvistunut keskikastista ylempään keskikastiin sijoille 5-6. Vaihtuvuutta on tullut paljon ja ailahtelua voi olla luvassa. Materiaali kyllä kova, mutta mahdollisuus valahtaa myös flopiksi.

————————————————————-

Atletico Madrid B-

+ Silvio, Braga-> Atletico
+ Turan, Galatasaray-> Atletico
+ Gabi, Zaragoza->Atletico
+ Adrian, Deportivo -> Atletico
+ Salvio, Benfica-> Atletico
+ Miranda, Sao Paolo-> Atletico
+ Asenjo(mv), Malaga-> Atletico
+ Falcao, Porto-> Atletico ( viime kauden maalitykki Portossa ja Eurooppa-liigassa)
– Aguero, Atletico-> ManC ( paha menetys, teki viime kaudella ison kasan maaleja)
– De Gea, Atletico-> ManU ( viime vuosien sensaatio, tilalle laitettiin hiipunut Asenjo)
– Ujfalusi, Atletico-> Galatasaray ( alakerran johtajia, puolustus nyt entistä kapeampi)
– Diego Forlan-> Inter (todennäköinen, mutta ei varma siirto – olisi iso menetys)

* Viime kauden floppi. Seiskasijoituksen uusiminen ei ole läpihuutojuttu, sillä joukkue on heikentynyt. De Gea lähti ManUun, Aguero Cityyn. Forlanilta vaaditaan tasonnostoa maalien muodossa. Myös tärkeä toppari Ujfalusi pakkasi kamat ja lähti Turkkiin. Valmentaja ei ole vielä hankkinut Aguerolle korvaajaa, joten vaikea kausi luvassa. Tavoitteena ehdottomasti europaikat, sijoitukset 7-8 mahdollisia.

 

Athletic Bilbao C++

+ Ander, Zaragoza-> Bilbao
+ Valmentaja Marcelo Bielsa ( valmensi Chilen maajoukkuetta 2010, pirteä ja hyökkäävä pelityyli)
– Koikili, Bilbao-> ?

* Täysin espanjalaispitoinen joukkue jatkaa viime kauden tapaan samalla linjalla. Tasavahva kausi siis luvassa, kun materiaali on La Ligan kärkiseuroja heikompi, sijat 7-8 todennäköisiä.

——————————————————-

Espanyol C
* Tulee olemaan myös viime kauden tapaan keskikastin joukkue. Avainpelaaja Osvaldon tilanne on hieman epäselvä, mutta paikka kympin joukossa pitäisi siitä huolimatta aueta.

Getafe C
* Viime kauden suurimpia floppeja, varmisti jatkopaikan vasta viimeisellä kierroksella. Materiaali on keskikastia ja kun valmentaja vaihtui, voidaan siltä odottaa hieman pirteämpiä otteita. Se aikoo hankkia vielä muutaman pelaajan kauden alussa. Tähän mennessä kovin hankinta lienee Diego Castro Sportingista.

———————————————

Osasuna C-
* Menetti elintärkeän Nacho Monrealin. Aukkoa yritetään paikata Jukka Raitalalla. Ei saumoja kympin joukkoon sillä hieman heikentynyt, mutta vahvoilla kotipeleillään ottanee paikan alemmasta keskikastista, sijat 11-14.

Mallorca C-
* Kapea materiaali ei pitkälle kanna. Se elää kotipeleillään ja mikäli ne osuvat nappiin ottaa se parhaimmillaan sijoituksen kympin takana. Talousvaikeudet ovat suuret ja kun maalipyssy Pierre Webo häippäisi muualle, tulee kausi olemaan jälleen kerran vaikea. Alemman keskikastin sijoitus todennäköinen.

Sporting C-
* Viime kauden suurimpia ylisuorittajia. Puolustuspeli oli viime kaudella liigan parhaimmistoa, mutta homma kaatui aika lailla tehottomuuteen. Vaihtuvuutta ei ole paljoakaan ollut, joten se voi hyvinkin viime vuoden tapaan yllättää. Parhaimmillaan kympin taakse, heikoimmillaan putoamiskamppailun kärjessä. Joukkeen tuorein hankinta on Oscar Trejo Rayo Vallecanosta.

Real Betis C-
* Nousijajoukkue Betis voitti viime kaudella suvereenisti Segundan. Tippuminen muutama vuosi sitten oli katastrofi, senpä takia se ei ole nyt liigan heikoimmasta päästä. Selviytyy putoamistaistelusta, sillä uusilla hankinnoilla yritetään korvata esimerkiksi lähtenyttä Achille Emanaa. Alemman keskikastin sijoitus todella lähellä, sijat 12-15.

————————————————–

Real Sociedad D++
* Yksi potentiaalisimmista yllättäjistä. Ruoriin tuli Philippe Montanier, joka on todella arvostettu valmentaja Ranskassa. Sociedad on tulevalla kaudella taas kova kotijengi ja kun vaihtuvuutta ei ole ollut on se erittäin vahvoilla putoamiskamppailun suhteen. Materiaali ei päätä huimaa, mutta sijat 13-16.

Racing Santander D+
* Intialaisomistajan lähdettyä uudeksi valmentajaksi tullut Cuper yrittää rakentaa joukkuettaan uudelleen. Se kärsii alkukaudella loukkaantumisista, kun sivussa ovat Torrejon ja Colsa. Hakee alkukaudella peliään ja tavoite on varmasti sarjapaikan säilyttäminen. Nipin napin kuiville, sijat 15-17.

Real Zaragoza D+
* Heikentynyt selvästi eniten. Se menetti peräti 11 pelaajaa, joten materiaali ensi kaudelle on todella kapea. Viime kauden huippusuoritus (13.sija) tuskin uusiutuu, koska tilanne joukkueessa on varsin epäselvä. Sijoitukset 16-18 todennäköisiä.

————————————————-

Levante D
* Viime kausina ylisuorittanut Levante lähtee tulevalle kaudelle vaikeista asetelmista. Avainpelaaja Caicedo myytiin Venäjälle, joten viime kauden yllätyksen uusiminen on entistä epätodennäköisempää. Sarjapaikan säilyttäminen fifty-fifty, sijoitukset 17-18 mahdollisia.

—————————————————-

Rayo Vallecano E++

* Materiaali on luonnollisesti koko liigan heikoimpia. Sarjapaikan säilyttäminen olisi siltä yllätys. Yhteispeli kuitenkin toimii ja se voi kotonaan kiusata isompiaan. Jäänee sijalle 19. Granadan edelle.

Granada E+
* Noussut muutamassa vuodessa kolmosesta korkeimmalle sarjatasolle. Materiaali liigan heikoin ja kapein. Viime vuoden viides sijoitus Segundassa ei lupaile hyvää tälle kaudelle. Mikäli se ei putoa, olisi se jymypaukku. Jäänee liigajumboksi.


RANKINGIT:

Barcelona A+
Real Madrid A+
—————–
Sevilla B+
Valencia B+
—————-
Villareal B
Malaga B
————-
Atletico Madrid B-
————
Athletic Bilbao C++
———–
Espanyol C+
Getafe C+
———–
Osasuna C
Sporting C
Mallorca C
————
Betis C-
Real Sociedad C-
Racing C-
————-
Zaragoza D++
————–
Levante D+
————-
Rayo Vallecano D
————-
Granada D-

Veikkaussivut | JJ