La Liga 2012 - 2013

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

La liga alkaa viikonloppuna heti kovalla ottelulla!

Alkuun pitää sanoa, että Canal+/CMore osti La Liga tv-oikeudet. Sarja alkaa siis ajallaan!

Viime vuonna Real Madrid voitti La Ligan ja ylitti samalla 100 pisteen rajan. Barcelona tuli toiseksi jääden lopulta yhdenksän pistettä vihollisestaan. Barcelonan turmioksi tulivat heikot vierasesitykset kun valkoiset hoitivat pisteet kotia erinomaisella prosentilla. Kolmanneksi tuli Unai Emeryn johtama Valencia!

Otteet Valencialta eivät olleet parasta mahdollista tällä kaudella ja näin ollen Emeryn neljän vuoden mittainen ura Valencian päävalmentajana loppui kauden jälkeen. Emery jatkaa itse Spartak Moskovassa ja Valencian päävalmentajaksi tuli Mauricio Pellegrino!

Tämä on Pellegrinon ensimmäinen kausi päävalmentajana. Hän oli pelaajana Valenciassa kuusi vuotta, joten seura kyllä tuntee hänet. Pellegrino on ollut kakkosvalmentajana Liverpoolissa sekä Interissä.

Valencian on hankkinut muutaman vahvistuksen tälle kaudelle kun Fernando Gago, Andres Guardado, João Pereira sekä Kazanista lainalle tullut Perez saapuivat seuraan! Valenciasta lähtivät: Aritz Aduriz, Jordi Alba, Miguel, Mehmet Topal sekä Maduro. Pellegrino pääsee heti ensimmäisessä ottelussa todelliseen testiin kun Valencia lähtee haastamaan vieraskentällä hallitsevan mestarin Real Madridin!

 

Real Madrid lähtee tänä vuonna ennakkosuosikkina kauteen. Materiaali ei ole muuttunut suuntaan jos toiseen, mutta he yrittävät saada vielä itselleen Luka Modricia. Modric olisi halukas tulemaan seuraan, mutta kaikki on tällä hetkellä kiinni rahasta.

Madridin pelaajat ovat todella isoissa liekeissä tällä hetkellä!

EM-kisat 2012 osoittivat mihin Madridin pelaajat pystyvät. Suurinosa pelaajista ovat ”futisiältään” juuri siinä parhaimmassa iässä, joten edellinen kausi saattoi olla vain alkupalaa tälle kaudelle. Kentällä on kokemusta, nuoruutta sekä johtajuutta, ja penkin päässä ”The Special One”. Jokaiselle pelipaikalle löytyy 2-3 todella nälkäistä pelaaja, joten saa nähdä valittaako joku kauden edetessä peliajasta. Onneksi La Ligassa on sentään edes yksi joukkue, joka voi pysäyttää valkoiset.

 

Barcelona lähtee viime kaudesta pettymys niskassa. Mestarien liigassa tuli lähtöpassit Chelsealta ja liigassa Real oli astetta parempi. Barcelona voitti sentään Copa Del Rey:n kun finaalissa kaatui Athletic Bilbao helposti lukemin 3-0.

Samalla tähän kauteen loppui Pep Guardiolan sopimus eikä sopimusta jatkettu. Guardiola teki Barceloonassa uskomattoman työn ja hän antoi kaikkensa joukkueelle. Stressin määrä oli varmasti kova, joten Guardiola ei ole mennyt vielä uuteen joukkueeseen, vaikka halukkaita riittää.

Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Tito Vilanova! Hän on ollut jo neljä kautta Barcelonassa valmentajana, joten mitään uutta Barcelona ei lähde hakemaan. Uusina pelaajina Barceloonan saapui ainoastaan Valenciasta tullut Jordi Alba! Alba tuo leveyttä Barcan kapeaan puolustusrinkiin. Myös Alex Songia ollaan huhuiltu korvaamaan Kiinaan lähtenyttä Keitaa. Joka tapauksessa Barcelona tarvitsisi joko yhden miehen keskikentälle tai puolustukseen.