La Liga kausiennakko: Atletico Madrid aina vaan Barcan ja Realin perässä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/05/2017
Jaa tämä...

Viime kauden La Ligassa Atletico Madrid tuli kolmanneksi 15 pistettä sarjan voittaneen Real Madridin perässä. Barcelona oli kakkosena 12 pistettä Atleticoa edellä. Tämä asetelma taitaa aika hyvin kuvastaa La Ligan kärjen voimasuhteita. Jättiläiset Barca ja Real Madrid ovat ison askeleen Atletico Madridia edellä. Atletico Madrid voitti La Ligan keväällä 2014, mutta sen jälkeen se on jotunut hieman antamaan periksi kahdelle suurelle. Yhtä selvästi kuin Real Madrid ja Barca ovat La Ligan kärkiryhmät, niin yhtä selvästi Atletico Madrid on sarjan kolmonen.

Viime kaudella Atletico Madridin taival Mestareiden liigassa stoppasi välieriin, jossa vastassa oli jälleen naapuriseura Real. Espanjan cupissa, Copa del Reyssä, Atletico Madrid sitten hävisi välierissä Barcelonalle.

Hiljaista markkinoilla

Tähän mennessä Atletico Madridin siirtomarkkinoilla ei ole kovin paljon vielä tapahtunut. Uusi pelaaja joukkueessa on Sevillasta tullut Vitolo, ja hän saattaa olla kauden mittaan vaikka avainpelaajia. Vitolon siirtohinta oli 36 miljoonaa euroa.

Lähtöpuolella tähän mennessä ovat etupäässä Theo Hernandez, joka lähti Real Madridiin 30 miljoonalla eurolla. Oliver Torresin lainasopimus Porton kanssa päättyi, mutta Porto osti miehen kokonaan omaksi. Javier Manquillo lähti viidellä miljoonalla eurolla Newcastleen.

Huhuja Atleticon miehistön ympärillä on vielä paljonkin. Laituri Antoine Griezmannia oltiin kesän alkupuolella viemässä kovaa vauhtia Manchester Unitediin, mutta siirto kuivui kokoon ja Griezmann allekirjoitti uuden sopimuksen Atleticon kanssa. Griezmann on jälleen tapetilla. Häntä on nyt veikattu Barcelonaan Neymarin korvaajaksi, ja rahastahan Barcalla ei juuri nyt ole pulaa. Chelseasta pois potkittu Diego Costakin on taas yhdistetty vanhaan seuraansa Atleticoon. Huhujen mukaan Costa olisi palaamassa Espanjaa. Englantilaisen Daily Starin mukaan Costa on jopa uhmaamassa Chelsean manageria Antoine Contea, eikä suostu lähtemään Chelseasta ellei pääse takaisin Atletico Madridiin.

Hyvä harjoituskausi

Atletico Madrid on pelannut viime kauden loppumisen jälkeen ainoastaan kolme harjoitusottelua. Ensimmäinen veryttelymatsi oli meksikolaista Tolucaa vastaan, ja se jäi maalittomaksi. Tämän jälkeen Atletico voitti Napolin ja Liverpoolin 2-1, eli melko lupaavissa merkeissä Atleticon kausi alkaa.

Diego Simeone aloitti Atletico Madridin managerina jo kaudesta 2011, ja vaikka hänen kautensa onkin ollut menestys, niin pikku hiljaa alkaa nousta esille epäilys siitä, että seura halua uuden managerin. Simeonen tiukan puolustuksen taktiikka on tuonut Atleticolle paljon hyvää, mutta ehkä joukkue ei nykyisestä enää kehity.

Pelaajapuolella Atletico kaipaisi pikku hiljaa myös uusia avainpelaajia.Griezmann, jos hän pysyy seurassa, ja Koke ovat ehdottomasti maailmanluokan vastuunkantajia, mutta esimerkiksi puolustuksen avainhahko, toppari Diego Godin on jo 31-vuotias.

Atleticon kaudesta on helppo arvella, että La Ligassa se tulee kolmanneksi ja Mestareiden liigassa taival katkeaa pudotuskierroksilla jollekin Euroopan suurseuralle. Barcan ja Real Madridin kukistaminen liigassa vaatisi paljon, Atleticolla ei enää ole mitään yllätysmahdollisuuksia, kaikki tuntevat sen peli tavan ja osaavat tulla kentälle oikealla taktiikalla.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>