messi ja suarez tuuletus

Barcelona vedenjakajalla, Neymar lähti, valmentajaksi Valverde

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 18/02/2018
Jaa tämä...

Neymarin lähtö Barcelonasta PSG:n joukkueeseen jättää varjoonsa kaiken muun mitä Nou Campilla on viime kauden jälkeen tapahtunut. Normaalissa tilanteessa valmentajan vaihto olisi saanut paljon palstatilaa, asiaa oltaisiin spekuloitu viikkojen ajan monelta kantilta. Nyt Luis Enriquen vaihtuminen Ernerto Valverdeen meni melkein olankohtautuksella. Suurempi kysymys on nyt se, että kuinka Barca pärjää ilman Neymaria Messin ja Suarezin rinnalla.

Viime kausi oli pettymys Barcelonalle. Se jäi La Ligassa kakkoseksi kolme pistettä Real Madridin perässä. Mestareiden liigassa taival päättyi Juventusta vastaan yhteismaalein 0-3. Edellisellä kierroksella Barca oli pudottanut huimassa ja ikimuistettavastta ottelussa juuri PSG:n voittamalla tämän Nou Campilla 6-1. Espanjan Cupin Barcelona kuitenkin voitti lohdutukseksi.

Neymar hiljensi koko Barcelonan

Neymaria kauppaamista lukuunottamatta Barcelonan kesäsiirtomarkkinoilla on ollut hiljainen. Muita merkittäviä lähtijöitä ei ole. Tähän mennessä seura on hankkinut uusiksi brasilialaisen keskikenttäpelaajan Paulinhon Kiinasta sekä portugalilaisen laitapakin Nelson Semedon Benficasta ja Evertonista ”oman pojan” Gerard Deulofeun.

Barca on varmasti hankkimassa lisää pelaajia ennen kuin elokuun siirtoikkuna sulkeutuu. Se on tällä Paulinhon ostamisen jälkeen kesän kaupoissa yli 138 miljoonaa euroa plussalla. Lähimpänä Nou Campille siirtymistä uutisoinnin mukaan ovat Liverpoolin Philippe Coutinho sekä Dortmundin Ousmane Dembele. Viimeisimpien tietojen mukaan Dembelen siirto olisi jo käytännössä varma. Lisää vettä tähän myllyyn tuli siitä, että Dortmund laittoi Dembelen pannaan, kun tämä ei tullut joukkueen harjoituksiin. Siinä taisi ranskalaisella laiturilla jo olla Barcelona mielessä.

Liverpool ei taas halua myydä hyökkäyksensä ykkösmiestä Coutinhoa, vaikka tämä on antanut virallisen siirtopyynnön. Jos Dembele -siirto toteutuu todellakin, niin sitten Barcalla tuskin on enää raha Coutinhon ostamiseen.

Real Madrid myllytti

Barcelona hävisi kauden alla Espanjan Super Cupin selvästi Real Madridille, ja se kertoo sen, että Barca on ainakin alkukaudesta vielä kovin sekaisin. Vaikka jalkapallo ei yhtä miestä kaipaa, ei edes Neymaria, niin Neymar -kohu lienee sotkenut Barcan kauteen valmistautumista. Real Madrid voitti Barcan Espanjan kaksiosaisessa Super Cupissa kotona ja vieraissa. Kotonaan Barca hävisi 1-3 ja vieraissa 0-2, vaikka Real Madrid pelasi ilman avausottelussa itsensä pelikieltoon hölmöillyttä Ronaldoa.

Super Cupissa Barcelona oli vaihtanut viime kausina hyvin toimineen kolmen kärjen systeemin 3-5-2 -muodostelmaan. Kärjessä pelasivat Leo Messi ja Luis Suarez, Barcelonan ainoan maalin kahdessa Real -ottelussa teki Messi rankkarista.

Ennen Super Cupia Barcelona pelasi melko lupauksia antavan harjoituskauden. Nurin menivät niin Juventus, Manchester United kuin Real Madridkin. Uudella päävalmentaja Valverdella on kova työ saada joukkue rauhoitettua ja takaisin uomiinsa. Barca on aikalailla vedenjakajalla. Jos Valverden hankala kausi ei onnistu, niin joukkue taitaa olla uudelleenrakennuksen edessä.

Videolla parhaat palat Espanjan Super Cupin ensimmäisestä osaottelusta Nou Campilta.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>