Real Madrid ja Zizou Zidane kolmannen perättäisen Champions League -pokaalin perässä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 20/03/2018
Jaa tämä...

Zinedine ”Zizou” Zidane on ollut Real Madridin manageri tammikuussa 2016. Alkuun managerina kokemattoman Zizoun mahdollisuuksia hieman epäiltiin, mutta eipä epäillä enää. Zidanen johdolla Real Madrid on ollut loistava ja hyvin menestynyt. Lyhyen manageripestinsä aikana Zizou on voittanut Real Madridin kanssa Mestareiden liigan kahdesti perättäisinä vuosina, La Ligan kerran ja vielä seurajoukkueiden MM-tittelin.

Jos Real Madrid voittaa tänä vuonna jälleen Mestareiden liigan, niin silloin Zidane nousee managerina omaan kastiinsa. Kukaan manageri ei ole voittanut Champions League’a kolmesti peräkkäin. Zidanen peliura oli loistava, tuskin kukaan olisi osannut arvata, että hän on managerina vähintään yhtä hyvä.

Real Madrid on toki hyvä joukkue olla vetovastuussa, jos homma sujuu. Seura on voittanut La Ligan kaiken kaikkiaan 33 kertaa ja UEFA:n ykkösturnauksenkin jo 12 kertaa.

Kärjessä BBC

Real Madridilla on kärjessä oma huippukolmikkonsa. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ja Gareth Bale, BBC, tekivät viime kaudella yhteensä 70 maalia ja antoivat 24 maalisyöttöä, vaikka Bale oli loukkaantuneena sivussa suuren osan viime kautta. Ronaldo on edelleen 32-vuotiaana joukkueen ehdoton ykkönen, hän teki viime kaudella kaikki turnaukset mukaan lukien 42 maalia. Benzeman kausi oli melkoista vuoristorataa, hyvien pelien jälkeen saattoi tulla sitten heikompia.

Real Madridin kaltaiselle joukkueelle rotaatio ja avainpelaajien pysyminen tuoreina ja terveinä on ensiarvoisen tärkeää. Realilla on erittäin tiukka otteluohjelma, turnauksia on kauden aikana monta ja joukkue kyllä menee pitkälle pudotuskierroksilla. Ronaldo esimerkiksi ei millään pysty pelaamaan kaikki Realin otteluita, korvaajia on löydyttävä.

Gareth Balen rikkonaisesta viime kaudesta Real Madrid selvisi hyvin. Bale pelasi viime vuonna vain 19 ottelua, viimeisen maalinsa hän teki helmikuussa Villarealia vastaan. Isco oli loistava korvaaja Balelle, useammankin asiantuntijan mukaan Real pelasi paremmin Iscon kuin Balen kanssa.

Super Cupissa Real johdossa

Real Madridin joukkueeseen on hankittu uusia pelaajia. Jesus Vallejo, Marcos Llorente ja Borja Mayoral ovat kaikki palanneet lainareissuiltaan. Kokonaan uusia Realissa ovat Atletico Madridista tullut Theo Hernandez sekä Real Betisistä tullut Dani Ceballos. Toki vielä voi tapahtua paljonkin ennen siirtoikkunan umpeutumista. Realin presidentti Florentino Perez on luvannut hankkia joukkueeseen uuden Galacticon, ja tällä hetkellä lähimpänä on Monacon Kylian Mbappe.

Tähän mennessä Realiin tulleista pelaajista tuskin on ykkösavaukseen, mutta rotaation kannalta he ovat tärkeitä. Vallejosta tulee joukkueelle kolmostoppari, ja kun Pepe harvemmin pysyy kunnossa pitkään yhdellä kertaa, niin Vallejo tullee saamaan hyvin peliaikaa. Mayoral on Benzeman varamies, mutta ei kovin vakuuttava sellainen.Mayoralin lainapesti Wolfsburgissa ei ollut menestys, hän ei saanut peliaikaa kovinkaan paljoa. Ei olisi ollenkaan ihme, jos Real vielä ostaa ennen elokuun loppua kovan luokan hyökkääjän.

Real on jo aloittanut varsinaiset ottelut voittamalla viime viikonloppuna Espanjan Super Cupin ensimmäisen osaottelua Barcelonaa vastaan vieraissa 3-1. Yksi Realin maaleista oli Barcan oma maali, yhden teki Ronaldo ja yhden ottelun lopussa vaihdosta mukaan tullut Asensio. Ronaldokin aloitti ottelun vaihtopenkin puolella, tuli tunnin kohdalla mukaan, ehti tehdä ottelun voittomaalin ja ajettiin vielä ulos kentältä. Ronaldo tekee puolessa tunnissa sen mihin muut eivät pysty koko pelin aikana.

Alapuolella video Espanjan Super Cupin parhaista paloista.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>