La Liga riitauttaa Fifan päätöksen MM-turnauksen ajankohdasta!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 28.6.2015

COPA AMERICA PÄÄSIVU | A LOHKO | B LOHKO | C LOHKO

Espanjan jalkapalloliiga valittaa Qatarin vuoden 2022 MM-kisojen ajankohdasta urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle CAS:lle.

Qatarissa vuonna 2022 järjestettävä jalkapallon MM-turnaus ei ole kaikkien mieleen. Espanjalaislehti AS kertookin Espanjan jalkapalloliigan ryhtyneen riitauttamaan Fifan päätöstä pelata kyseinen turnaus kesän korkeiden lämpötilojen vuoksi kiivaimman seurajoukkuekauden aikana marras-joulukuussa.

La Ligan puheenjohtajan Javier Tebasin mukaan asia on viety CAS:n ratkottavaksi, koska liiga haluaa suojella seurojensa etua.

– Koska MM-kisat siirrettiin talvelle, aiheutuu siitä liigaseuroille 65 miljoonan euron tappiot, Tebas totesi.

Muut huippusarjat tukevat La Ligaa

Muista huippusarjoista Saksan Bundesliiga, Englannin Valioliiga ja Italian Serie A tukevat La Ligaa, vaikka ovatkin päättäneet jäädä tapauksen ulkopuolelle.

Fifa on aiemmin kertonut suostuvansa kolminkertaistamaan korvaussummia seuroille, joiden pelaajia osallistuu vuosien 2018 ja 2022 MM-kisoihin.

Fifan kohdalla viime aikoina on riittänyt keskustelua. Liiton puheenjohtajana toiminut Sepp Blatter ehti jo erota tehtävästään, mutta uusimpien tietojen mukaan hän ei ole oman käsityksensä mukaan eronnut lainkaan tehtävästä. Veikkaussivut uutisoi Diego Maradonan olevan yksi ehdokas Blatterin tilalle, mutta nähtäväksi jää, että miten tilanne tulee etenemään.

Espanjan pääsarjan mestaruuden vei tällä kaudella Barcelona. Ryhmä vei mestaruuden kahden pisteen erolla ennen toiseksi tullutta Real Madridia. Kahden kärkijoukkueen ylivoimasta kertoi hyvin se, että kolmanneksi sijoittunut Atletico Madrid jäi ”isoveljestäänkin” lähes 15 pisteen päähän.

Lähde: AS

Lue myös:
VIDEO: MLS-liigassa heilahti yksi vuoden upeimmista osumista!
Copa America: Brasilia laulukuoroon!

unibet