Video: La Roja voitti Copa American!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 07/05/2015
Jaa tämä...

Chilen jalkapallomaajoukkue on voittanut tämän vuotisen Copa American mestaruuden. Lempinimillä La Roja ja The Red One tunnettu joukkue kukisti tasaväkisessä finaalissa turnauksen ennakosuosikin Argentiinan.

Ottelun varsinainen peliaika ei tarjonnut katsojille juuri yhtään hyviä maalintekopaikkoja tai tilanteita. Finaalin yksi kohutuimmista tilanteista kuitenkin nähtiin ensimmäisellä puoliajalla puolen tunnin kohdalla. Chilen puolustuksen kovanaama Gary Medel esitteli hieman karatetaitojaan potkaisten Argentiinan Lionel Messiä suoraan mahaan. Medel ei saanut tilanteesta kuin keltaisen kortin ja sai näin ollen jatkaa peliä. Useiden asiantuntijoiden mielestä tilanteesta olisi pitänyt tarjota punaista, mikä oli saattanut muuttaa oleellisesti ottelun kulkua.

Rangaistuspotkukilpailu

Ottelun varsinaisen peliajan ja jatkoajan päätyttyä maalittomana mentiin rangaistuspotkukilpailuun. Siellä turnauksen isäntämaa Chile oli selvästi vedonlyöntisivujen suosikkia Argentiinaa vahvempi. Chile voitti voittomaalikilpailun selkein luvuin 4 – 1, kun jokainen heidän potkaisijansa onnistui omalla vuorollaan. Alexis Sanchezisin niitaten viimeisin arkun Argentiinan arkkuun. Argentiinalaislaukojista Gonzalo Higuan laukoi pallon taivaan tuuliin, ja Ever Banegan laukaus päättyi Chilen maalivahdin Claudio Bravon torjuntaan.

Chilen metsästys päättyi, Argentiinalle jälleen pettymys

Chilen voitto katkaisi maan 99 vuotta kestäneen Copa American metsästyksen. Nyt saavutettu voitto oli ensimmäisen suuri arvokisavoitto maan historiassa. Finaaliin asti joukkue selvisi edellisen kerran vuonna 1987, mutta tuolloin se hävisi loppuottelun Uruguaylle.

Argentiina on saavuttanut historian saatossa 14 Copa America voittoa, mutta edellisestä mestaruudesta on ehtinyt vierähtää jo 22 vuotta. Nyt koettu tappio oli Argentiinalle jo toinen perättäinen finaalitappio vuoden aikana. Viime kesänä Lionel Messin luotsaama joukkue hävisi jalkapallon MM-finaalin Saksalle.

Alla vielä video, jossa ottelun parhaat palat ja rangaistuspotkukilpailu kokonaisuudessaan:

Lue myös:

Huuhkajiin murtautuneelle hyökkääjälle sopimus Saksaan!