VIDEO: Lahtelaisella koripalloilulla jälleen tuskaa - hurjia maksuhäiriöitä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/12/2016
Jaa tämä...

Suomalaisesta koripalloilusta kuuluu jälleen surullisia tietoja.

Suomalainen koripalloilu kärsii jatkuvista talousvaikeuksista ja uusimpien tietojen mukaan Lahdessa koripallon junioritoiminnasta huolehtinut Namika Lahti Juniorit ry on turhankin suurissa taloudellisissa vaikeuksissa. Yhdistyksellä on useita maksuhäiriömerkintöjä ja tuhansien eurojen edestä maksamattomia velkoja.

Yle Urheilun tietojen mukaan Namika Lahti Juniorit ry:n ongelmat alkoivat parisen vuotta sitten, jolloin maksamattomia laskuja kertyi yli 18 000 euroa. Suurin velkoja oli jo silloin Lahden kaupunki, jolle se jätti maksamatta reilut 10 000 euroa. Viime vuonna Lahden kaupungilta jäi yhdistykseltä saamatta noin 2 600 euroa, ja tämän vuoden keväällä noin 12 000 euroa.

Yhdistys on maksanut yhteensä noin 46 000 euron veloista noin 16 000 euroa. Edellinen maksettu velka on viime vuoden loppupuolelta.

– Vaikeaa on ollut, me saamme tuloja 9 kuukautta vuodesta. Loppuaika pitää tasapainotella, ja seura ei ole halunnut nostaa junioreiden toimintamaksuja. Seuratoiminta on hankalaa kausiluonteista bisnestä, kertoi yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Pekka Snåre.

– Toukokuussa päättynyt toimintakausi oli plussalla. Olemme joutuneen välillä käyttämään Suurhallia koulun salien sijaan, kun emme ole saaneetkaan vuoroja. Näistä kulut on kolminkertaiset, että se kyllä aina kirpaisee.

Lahtelaisessa koripalloilussa surulliset ajat olivat myös viime vuonna, kun Miesten Korisliigassa pelannut Lahden NMKY ry:n ajautui konkurssiin. Tuolloin junioritoiminta jatkui Namika Lahti Juniorit ry:n kautta.

 

Peliyhtiö Unibet on koripallovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri koripallosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: Kevin Durant siirtyy Golden State Warriorsiin
VIDEO: Cleveland Cavaliers kuilun partaalta NBA:n mestariksi

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa