VIDEO: Lämärit ovat tehneet tuhojaan NHL-jäillä ennenkin - Näin kävi vuonna 2000!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Al MacInnis tunnetaan koko NHL-historian kovimpana laukojana.

Twitter-palvelussa lähti torstaina leviämään kuva jääkiekkokaukalosta, johon oli napsahtanut kiekon mentävä reikä. Asialla oli ollut yhtenä tämän hetken kovimpana lämääjänä tunnettu Shea Weber. Mies oli siis niitannut treenisessionsa aikana lyöntilaukauksen päätylaidasta läpi.

Kuvan oli ladannut Twitteriin itse Weberin seuratoveri Seth Jones, joten mistään huijaushöpötyksestä ei ollut tässä tapauksessa kyse.

/

Lyöntilaukaukset ovat tehneet toki vahinkoa NHL-jäillä myös aiemmin. Ykköstuhojana on toiminut monien papereissa historian kovimmaksi lämääjäksi nostettu Al MacInnis.

MacInnis nimittäin teki ”Weberit” jo kaudella 2000-01, kun puolustaja jytkäisi kiekon laidasta läpi erästä runkosarjaottelua edeltävässä alkulämmittelyssä. Laita jouduttiin ymmärrettävästi korjaamaan ja täten ottelun alku viivästyi hyvän tovin.

CHL jatkuu! Nottingham-Lukko -matsissa mätetään tänään maaleja! Veikkaushuoneen kerroin kohteelle YLI 5.5 MAALIA: 1.66. Betsaa peräti 10€ riskittömästi tästä linkistä! ]

MacInnisin lyöntilaukaus oli vuosina 1982-2004 eittämättä koko NHL:n kovin yksittäinen ase. Kertoman mukaan monet maalivahdit oikeasti pelkäsivät torjua miehen hirmupommeja. Tämä ei tosin ole yhtään ihme, sillä 17. tammikuuta 1984 oli eräälle veskaripololle käydä kalpaten.

MacInnisin hurja lämäri nimittäin napsahti suoraan St. Louis Bluesin maalia vartioineen Mike Liutin maskiin. Liutin kypärä halkesi lämärin voimasta, ja mikä pahempaa, kiekko meni ja pomppi vieläpä maaliin asti. Ja lämärihän lähti siniviivalta – suorasta luistelusta.

– On olemassa termi ”kova”, mutta on olemassa myös termi ”MacInnis-kova”. Yritin oikeasti väistää sitä kiekkoa. Jos tätä tapahtuu useamminkin, täytyy minun istahtaa alas ja miettiä, mitä oikein teen elämälläni, Liut kommentoi MacInnisin tuhoisan lämärin jälkeen.

Vuonna 1999 MacInnisin lämäri taas napsahti alkulämmittelyissä ikävästi oman joukkueen veskarin Rich Parentin nivusiin. Parentin munasuojat pamahtivat palasiksi ja samalla kävi köpelösti myös maalivahdin sukukalleuksille. Veskarilla oli edessään pitkä sairausloma.

Saman vuoden marraskuussa MacInnisin lämäri painui Chicago Blackhawksin verkkoon murtaen matkallaan maalivahti Jocelyn Thibaultin sormen.

Lämärilegenda MacInnisin laukaus teki tuhojaan NHL-kentillä peräti 23 kauden ajan, ja miehen tilastot ovatkin hurjaa luettavaa. Puolustajan pistetilille merkattiin 1416 runkosarjaottelussa huikeat 340+934=1274 -lukemat.

MacInnis voitti tähdistöottelun yhteydessä temppuiltavan lämärikisan peräti seitsemään kertaan. Miehen paras tulos näissä karkeloissa oli vuonna 1998 tutkaan heilahtanut 161.5 km/h.

Ja mikä parasta, MacInnis tahkosi koko uransa pelkkien puumailojen varassa. Nykyisillä hifi-komposiittimailoilla mies jytkisi lämäreitään huomattavasti kovempaa.

Tässä videokuvaa MacInnisin laidanrikkomis-episodista!

Ja tästä pääseet ihastelemaan MacInnisin lyöntilaukausta tarkemmin!

Lähteet: thehockeynews.com, nhlhockeyice.com, bleacherreport.com

Veikkaussivut | Ville Hokkanen

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut