Leijona-tähti vahvistaa - "Olen allekirjoittanut NHL-sopimuksen"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/02/2014
Jaa tämä...

NHL-kentille virtaa lisää suomalaishyökkääjiä.

Jori Lehterä ja Leo Komarov eivät näemmä ole ainoita suomalaispelaajia, jotka karkaavat KHL-kentiltä rapakon taakse taalajäille. Nyt saman tempun on tehnyt myös Petri Kontiola.

Kontiolan NHL-sopimuksesta uutisoitiin Iltalehdessä jo eilen, mutta se kuopattiin nopeasti virheellisenä tietona. Keskiviikkoaamuna ”Konna” kuitenkin vahvisti itse, että NHL-sopimus on tehty.

– Haluan selittää, miksi halusin lähteä Traktorista ja allekirjoittaa sopimuksen yhden NHL-joukkueen kanssa. Periaatteessa perhesyistä, mutta myös siksi, että tämä on viimeinen mahdollisuuteni voittaa Stanley Cup, Kontiola linjasi KHL-seuran tiedotteessa.

– MM-kisojen jälkeen mietin ja kävi selväksi, että minun täytyy muuttaa jotain elämässäni. Minun on välttämätöntä olla paikassa, jossa voin viettää enemmän aikaa tyttäreni kanssa ja saada uuden suunnan ammatillisesti, Kontiola jatkoi.

Hei! Haluatko testata vedonlyöntiä riskittömästi? No, Nordicbetillä se onnistuu! Voit lyödä peräti 50€ riskittömästi tästä! ]

Suomalaishyökkääjä ei kuitenkaan halunnut paljastaa, mikä hänen uusi joukkueensa on.

– Muutama NHL-seura antoi ymmärtää agentilleni, että jos pääsen vapaaksi seuravelvoitteistani, niin he ovat valmiita tarjoamaan sopimusta.

Kontiola nähtiin NHL-jäillä viimeksi – ja ainoan kerran – kaudella 2007-08, jolloin hän pelasi Chicago Blackhawksin väreissä 12 ottelua. Nämä ottelun kertuttivat pistetilille viisi syöttöpistettä.

AHL:ssä otteluja kertyi vuosina 2007-2009 yhteensä 147 kappaletta ja tehoja puolestaan makeat 37+93=130.

Viimeiset viisi vuotta Konna on viettänyt KHL-jäillä Metallurg Magnitogorskin ja Traktor Chelyabinskin rivistöissä. Taiturihyökkääjä on toiminut useasti myös Leijonien tukipilarina arvokisoissa. Päättyneellä kiekkokaudella Kontiola nähtiinkin sekä Sotshin olympialaisissa että Minskin MM-kisoissa.

Olympialaisissa Kontiola iski kuudessa ottelussa tehot 1+4=5. MM-kisoissa taas heilahti 10 matsissa yhteistehot 3+6=9.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut