Leijonahyökkääjä matkalla NHL:ään - Onko tämän hänen uusi seura?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: JOE KLAMAR / AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 18.5.2015

Jääkiekon MM-kisoissa Suomen ryhmässä esiintynyt Joonas Donskoi on kovaa vauhtia matkalla maailman kovimpaan kiekkoliigaan, NHL:ään. Virallisten NHL:n nettisivujen mukaan Donskoista olisi tulossa San Jose Sharksin mies. Suomalaishyökkääjän pelaajaprofiili löytyy jo NHL:n nettisivuilta.

Pelaajaprofiilissa Donskoin seuraksi ilmoitetaan San Jose Sharks. Profiilissa mainitaan myös, että pelinumeroksi tarjotaan numeroa 64. Koska Donskoin sopimuksesta ei ole vielä kuulunut virallista tiedotetta, toistaiseksi varmaksi siirtoa ei voida vielä julistaa.

Pelaaja-agentti Scott Bartlett totesi aiemmin Twitter-tilillään, että suomalainen on saanut useita NHL-tarjouksia ja päätös seurasta on luvassa pian. Sportsnet-kanavan toimittaja Elliotte Friedman mukaan Donskoin siirtymistä San Joseen voidaan pitää hyvin todennäköisenä.

Donskoi varattiin Florida Panthersiin kesällä vuonna 2010, mutta varaus on ehtinyt umpeutumaan ja näin ollen suomalainen saa neuvotella vapaasti uusista NHL-sopimuksista.

Donskoi sai NHL:n lisäksi tarjouksia KHL:stä. Venäjälle siirtyminen ei kuitenkaan suomalaishyökkääjää kiinnostanut.

– Kyllähän tuollaisen kauden jälkeen tarjouksia on tullut joka puolelta. NHL on toistaiseksi kuitenkin lähiaikojen tavoite. KHL ei ole tällä hetkellä ajankohtainen, Donskoin sopimusasioita Suomen päässä hoitava Pekka Laksola kertoi.

Jääkiekon MM-kisat ovat nyt takana ja kaukalosta maailmanmestarina poistui Kanada. Lue viimeisin MM-blogi tästä ja tarkempi analyysi loppuottelusta tästä.

Lähde: Yle