USA otti pronssia - Leijonat jäi neljänneksi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Ei riittänyt Leijonien komea nousu. USA oli parempi rankkareissa.

Jääkiekon MM-kisojen pronssiottelussa Leijonilla vastaan asettui USA, jolta jo kertaalleen otettiin alkulohkossa kuokkaan. Kylmää vettä Leijonien niskaan kaatui jo 50 sekunin pelin jälkeen. Craig Smith pääsi iskemään heti ottelun alussa Jenkit 0-1 johtoon Paul Stastnyn syötöstä. Ensimmäinen erä vaikutti ajoittain jopa klassiselta isät vastaan pojat vastakkainasettelulta, jossa Jenkit on isän roolissa. Tässä tapauksessa isä vain ei antanut pojalle saumaa lainkaan. Suomella oli muutamia paikkoja, mutta viimeistely ontui aivan välierän malliin. USA sen sijaan pääsi hyödyntämään Suomen löysäilyn. 0-2 maali oli Paul Stastnyn käsialaa.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Suomi sai selvästi paremman lähdön erään kuin ensimmäisessä erässä. Siltikin Suomen ote tuntui olevan herpaantunut. Käsittämättömiä pitkiä kiekkoja, hieman löysää pelaamista jne. Antti Raanta pomputti kiekkoja hieman ensimmäisessä erässä, mutta toisessa erässä kiekot tarttuivat totutun varmasti. Erän edetessä Suomi sai petrattua peliään ja jonkinlaista painetta saatiin luotua USA:n päähän. Jenkkien maalilla John Gibson jatkoi koko turnauksen kestänyttä huikeaa virettään ja poimi ne harvat kudit, jotka Suomi sai lauottua kohti maalia.

Kolmanteen erään tuli selvästi piristynyt Leijona-ryhmä. Suomi sai ajettua hyökkäyksiä kohti Jenkkien maalia, mutta maali antoi odottaa itseään. Kolmannen erän puolessa välissä Suomi kuitenkin onnistui ohittamaan John Gibsonin. Ossi Väänäsen veto ohjautui Lauri Korpikoskelle USA:n maalin kulmalle, josta Korpedon oli helppo ohjata kiekko Jenkkien verkkoon. Maalin jälkeen Suomi sai hurmoksen päälle ja käytännössä dominoi ottelua. Lisää oli luvassa. Vain hetkeä myöhemmin Mikke Granlund ajoi röyhkeästi maalille, jossa oli päivystämässä Lauri Korpikoski. Korpikoski pääsi ohjaamaan kiekon Jenkkien yläpesään ja peli oli tasan 2-2.

Kolmannen erän lopulla peli meni todelliseksi coast-to-coast kiekoksi. Tilanteita nähtiin kummassakin päässä kuin liukuhihnalta. Antti Raanta otti pari todellista game-saveria, jotka pitivät Leijonat voittotaistelussa mukana. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty vaan jatkoajalle siirryttiin 2-2 lukemissa.

Jatkoajalla jatkettiin siitä, mihin kolmannen erän lopulla jäätiin. Vauhdikasta kahden suunnan kiekkoa, jossa kummallakin oli omat paikkansa laittaa peli pakettiin. Paikkoja ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä ja siirryttiin rankkareihin.

Rangaistuslaukauksissa John Gibson ja Antti Raanta kumpikin esittivät pari komeaa torjuntaa. Ensimmäisestä kolmesta laukojasta kummaltakin onnistuivat vain Janne Pesonen ja Alex Galchenyuk. Jatkolaukauksissa Mikael Granlund yritti niin sanottua Forsberg-harhautusta, mutta kiekko lipui vain hieman maalin ohi. Seuraavaksi ampumaan siirtyi Jenkeiltä jälleen Alex Galchenyuk, joka nosti kiekon jo toisen kerran Suomen verkkoon.

Näin Leijonien kohtaloksi jäi tyytyä siihen kaikista karvaimpaan neljänteen sijaan.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen