Leijonavahdille NHL-sopimus!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 16.6.2015

Jääkiekon SM-liigaseura HPK:ssa vielä viime kaudella torjunut Juuse Saros on tehnyt sopimuksen NHL:ssä pelaavan Nashville Predatorsin kanssa. Seura ilmoitti kotisivuillaan Saroksen allekirjoittaneen kolmivuotisen sopimuksen ryhmän kanssa.

Juuse Saros torjui Suomen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuteen vuonna 2014. Kahtena edelliskeväänä 20-vuotias Saros on ollut jo mukana miesten MM-kisoissa. Tämän kevään MM-turnauksessa Saros pääsi pelaamaan yhden ottelun torjuen heti nollapelin Slovakiaa vastaan.

Seuratasolla Saros on pelannut edustanut HPK:ta. Suomen korkeimmalla sarjatasolla hän on ehtinyt pelaamaan otteluita yhteensä 91 kappaletta.

Saros oli päättyneellä liigakaudella tilastojen kärkipäässä niin nollapeleissä, peliajassa, torjuntaprosentissa kuin myös päästettyjen maalien keskiarvossa.

HPK:n maalilla leipänsä tienannut Saros varattiin NHL:ään jo kesällä 2013. Nashville Predators varasi Saroksen neljännellä kierroksella.

Nashville Predators odottaa Saroksen lähtevän jo ensi kaudeksi rapakon taakse, mutta peliaika voi tulla pääasiassa AHL:stä, sillä Predatorsin ykkösvahtina torjuu Pekka Rinne, joka toimi niin ikään Suomen maajoukkueen maalivahtina kevään MM-kilpailuissa.

Tiistai tarjonnut muitakin siirtouutisia

Tiistai on tarjonnut Suomen pääsarjasta myös muita siirtouutisia. Suomen mestaruuden voittanut Oulun Kärpät on napannut JYP-hyökkääjä Juuso Ikosen vahvuuteensa. 20-vuotias pelaaja on tehtaillut oululaisten kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

HPK menettää tähtivahtinsa ulkomaille, mutta Hämeenlinnassakin nähdään myös ensi kaudella vahva joukkue. Uusimpana hankintana HPK:n hyökkäys vahvistuukin kanadalaisella Patrick Hollandilla. 23-vuotias hyökkääjä on kolmen viime kauden aikana pelannut Pohjois-Amerikan AHL-farmiliigassa 147 ottelua tehoin 16+31=47 ja viisi NHL-ottelua ilman tehomerkintöjä.

Vaikka kiekkokausi on nyt taputeltu, on lätkäfaneilla silti jännitettävää, sillä edessä on vielä muun muassa NHL-kauden parhaan puolustajan ja tulokkaan valinnat. Katso Unibetin kertoimet Calder Memorial Trophy-ehdokkaille.

Lähteet: Nashville Predators, HPK

Lue myös:
Tampalle kova pettymys – Ei silti unohdeta Filppulan kautta!
Chicago on mestari!
VIDEO: Kolmen suomalaiskiekkoilijan NHL-kausi päättyi mestaruusjuhliin!