Leijonilla huikeat katsojaluvut!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

AFP PHOTO /JOE KLAMAR

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 20.5.2015

Tsekin tasavallan pääkaupungissa Prahassa ja Ostravassa pelatut jääkiekon MM-kisat päättyivät viime sunnuntaina. Kisat päättyivät Kanadan suvereeniin voittoon finaalivastus Venäjästä. Pronssit menivät USA:lle, isäntämaa Tsekin sijoittuessa neljänneksi. Suomen pelit loppuivat jo puolivälieriin, ja me sijoituimmekin kisoissa kuudensiksi. Nyt onkin jälkipyykin aika katsojalukujen osalta.

Vaikka Leijonien matka loppui hieman kesken, niin se ei penkkiurheilijoita haitannut. Leijonien otteluiden katsojakeskimääräkin kohosi kisojen aika yli 1,3 miljoonaan katsojaan. Vaikka suomen pelit loppuivat jo puolivälierävaiheessa, niin siitä huolimatta katsojamäärät kohosivat 8 % viime vuodesta. Suomen otteluiden keskimääräiset katsojamäärät olivat itseasiassa yli 200 000 enemmän kuin vuonna 2011, jolloin Suomi löylytti Ruotsia Bratislavan MM-finaalissa.

MM-kisoja seurasi kaikkiaan 4,2 miljoonaa suomalaista

Vuoden 2015 jääkiekon MM-kisat keräsivät reilun kahden viikon aikana yhteensä 4,2 miljoonaa suomalaista silmäparia Tv-vastaanottimien ääreen. Väkilukuun suhteutettuna se on huimat 81% suomalaisista. Katsotuin MM-ottelu oli Suomi-Tshekki puolivälierä, jota seurasi TV:stä keskimäärin yli 1,7 miljoonaa katsojaa.

Netissä kaikkien aikojen ennätyksiä!

Suomalaisten kiinnostus MM-kisoja kohtaan näkyi TV:n lisäksi myös kaikilla urheilu-uutisia julkaisevilla alustoilla kävijämäärä ennätyksinä. Yksi kiinnostavimmista kansakuntaa ravistelleista uutisista oli eri medioissa otsikoitu ”Tämä meni ohi tuomareilta Tshekin ylivoimamaalissa”. Erityismainintana todettakoon, että Twitterissä hashtag #mmkisat oli Suomen suosituin puheenaihe peräti 15 kisapäivää putkeen. Vedonlyöntitoimistot tekivät parasta tulostaan turnauspäivinä.

Vaikka MM-kisat eivät tällä kertaa tuonetkaan kultaa ja kunniaa suomalaisille, niin katsojamäärät todistivat jälleen kerran sen, että me suomalaiset olemme jääkiekkohullu kansa!

Lähde: MTV