Leijonille vapautui kasapäin NHL-vahvistuksia - Ketkä matkaavat MM-kisoihin? | Leijonat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierros oli Leijonien MM-urakan kannalta täydellinen lottovoitto. Asia ei kuitenkaan ole näin mustavalkoinen.

New York Rangersin ja Chicago Blackhawksin tiistaiset voitot tarkoittivat sitä, että sekä Pittsburgh Penguinsin että Minnesota Wildin kaudet tulivat NHL-jäillä päätökseen. Täten Penguinsia edustavat Jussi Jokinen ja Olli Määttä sekä Wildin suomalaistrio Mikko KoivuMikael GranlundErik Haula olisivat vapaita liittymään Leijonien MM-joukkueeseen.

Jokinen ilmoitti kuitenkin välittömästi, ettei ole matkaamassa Minskiin MM-kiekon pariin. Täten hänen nimensä voi vetää listalta välittömästi yli. Neljän pelaajan ehdokaslista kuulostaa Leijonien kannalta varsin hyvältä, mutta todellisuudessa homma ei ole aivan näin hyvillä kantimilla.

Sekä Koivu että Granlund ovat kärsineet kauden loppupuoliskolla loukkaantumisista ja olisikin ihme, jos kaksikko nähtäisiin mukana Suomen vahvuudessa vielä MM-kisojen aikaan. Molemmilla voisi toki olla haluja pukeutua vielä Leijona-paitaan, mutta kaksikon NHL-seura Wildilla on myös vaikutusvaltaa asiaan. MM-kielto heilahtaakin pöytään välittömästi, jos joukkueen tähtihyökkääjiltä löytyy jonkinsortin vammaa.

Koivun ja Granlundin poisjääntikään ei ole mikään maailmanloppu, sillä Leijonien MM-kokoonpanossa on jäljellä enää kaksi vapaata kisapaikkaa. Näillä näkymin vahvimmat kandidaatit näille paikoille ovatkin juuri Määttä ja Haula.

Myös Määtän yläpuolella leijailee melkoisesti kysymysmerkkejä. Vasta 19-vuotias suurlupaus pelasi kieltämättä sensaatiomaisen kauden ja hän olisikin enemmän kuin tärkeä lisäys Leijonien MM-palapeliin. Loistavasti vedetty kausi johti kuitenkin Määtän kohdalla siihen, että tämä kyseinen sesonki on venynyt aivan tolkuttoman pitkäksi.

Määttä pelasi pitkän runkosarjan lisäksi myös Leijona-paidassa Sotshin olympialaisissa. NHL:n pudotuspeleissä vyölle kertyi vielä 13 ottelua lisää. Kun nämä ottelumäärät ynnäillään yhteen, saadaan aikaiseksi lukema, joka on poikkeuksellisen suuri näin nuorelle pelaajalle.

Kova uurastus näkyikin Määtän otteissa varsinkin runkosarjan lopulla, kun nuorukaisen suoritustaso notkahti pykälää alemmaksi. Ja jos Penguins-johto näkee, että pitkän kauden tuoma väsymys painaa Määttää liikaa, ei lupaavaa puolustajaa nähdä MM-jäillä.

Täten Leijonien ainut realistinen NHL-vahvistus on loistavan loppukauden pelannut Haula. 23-vuotias työmyyrä nousi runkosarjassa Wildin kokoonpanoon suhteellisen puskista, mutta järkkymätön asenne ja hirvittävä työmäärä vakiinnutti nuorukaisen paikan NHL-miehistöstä varsin pikaisesti.

Loppukaudesta Haula aiheutti vastustajilleen jatkuvasti harmaita hiuksia ja hän toimikin ajoittain jopa joukkueensa kantavana voimana. Pudotuspelien 13 ottelussa duunarihyökkääjä iski kokonaistehot 4+3=7.

Ilta-Sanoman tietojen mukaan Haula ilmoitti jo kauan sitten olevansa halukas matkaamaan MM-kisoihin, mikäli siihen vain tulee tilaisuus. Täten voi olla, että Haula nähdään MM-jäillä varsin pikaisella aikataululla.

Hän voi kuitenkin aivan hyvin jäädä Leijonien ainoaksi NHL-vahvistukseksi tässä vaiheessa.

Katso myös Veikkaussivujen jääkiekon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut