Pitäisikö Miika Lahden kisapassi leimata?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/07/2013
Jaa tämä...

Suomen peli on näyttänyt ajoittain erittäin nihkeältä. Mikä avuksi? Tami antaisi Lahdelle mahdollisuuden.

Suomi on onnistunut ottamaan MM-kisojen kolmesta ensimmäisestä ottelusta yhtä vaille kaikki pisteet, mutta peli ei todellakaan ole ollut sillä tasolla kuin sen soisi olevan. Vastassa ovat olleet Saksa, Slovakia ja Ranska, jotka Leijonien olisi materiaaliedun turvin pitänyt hoitaa kaikki selvin lukemin. Suomi ei ole kuitenkaan onnistunut esittämään parastaan missään näistä peleistä. Ykkösketju on onnistunut ajoittain luomaan erinomaista peliä, mutta alemmat ketjut ovat olleet varsin jäissä. Puolustuksessakin on nähty välillä aivan käsittämättömiä ratkaisuja. Maalivahtipelaaminen on Suomella tällä hetkellä kunnossa. Raanta ottaa kaiken kiinni eleettömästi ja Ortiokin sai nostettua tasoaan Saksa-pelistä.

Mikä avuksi?

NHL:n pudotuspelit ovat käynnissä, joista olisi muutamia potentiaalisia pelaajia teoriassa mahdollista saada vielä Leijonien mukaan. Mikko Koivun ja Mikael Granlundin Minnesota Wild on tällä hetkellä tappiolla yhtä mestarisuosikkia Chicago Blackhawksia vastaan 1-2 voitoin. Kysymys kuuluukin, että onko näitä herroja edes teoriassa järkeä roudata suoraan NHL:n pudotuspeleistä pelaamaan Helsinkiin/Tukholmaan, jos Wild tippuu? Vastaus on EI. Mikko Koivu antaa kaikkensa Wildin eteen eikä omien sanojensa mukaan edes mieti tällä hetkellä Leijonia tai MM-kisoja. Jos Koivun unelma Stanley Cupista kuolee tällä kaudella, niin olisi lähinnä irvokasta lähteä heti perään kyselemään, että: ”Mikko hei, mites noi MM-kisat?”

Mikael Granlund olisi myös selvä vahvistus Suomen joukkueeseen, mutta Mikkekin pääsisi liittymään joukkueeseen aikaisintaan tämän viikon lopulla tai ensi viikon alussa. Sopeutuminen Leijonien peliin ja aikaerosta toipuminen veisivät Granlundin pelaamisesta parhaimman terän lähes varmasti. En myöskään usko, että Granlund itse haluaisi tulla Suomen mediasirkukseen ”pelastajana”.

Jukka Jalosella on kuitenkin vielä yksi valttikortti kääntämättä – Miika Lahti. Lahden kisapassin leimaaminen alkaa tulla pikkuhiljaa ajankohtaiseksi. LahenRamin ympärille voisi rakentaa vastustajan peliä rikkovan rouhijaketjun, joka veisi pelin vastustajan päätyyn, painuisi itse vaihtoon ja antaisi Kontiolan ja kumppaneiden tehdä sitä mitä parhaiten osaavat – maaleja.

Myös MTV3 Maxin kiekkoasiantuntija Juhani ”Kalapaita” Tamminen oli samoilla linjoilla Miika Lahden kisapassin leimaamisesta tänä aamuna Radio Novan Leijona-aamiaisella.

– Se olisi tällainen ”low risk–high reward” [pieni riski–iso palkinto] -ratkaisu. Kyllä me yksi sellainen rouhijaketju tarvitaan, jotta se vie pelin sinne toiseen päätyyn. Kontiola ja kumppanit pääsisivät sieltä hyökkäyspäästä sitten aloitusvoitolla heti jauhamaan, Tamminen kommentoi Radio Novalle.

Suomi kohtaa huomenna USA:n, joka tulee olemaan Leijonille ensimmäinen todellinen testi. USA ei tule kaatumaan samanlaisella pelillä kuin Ranska. Pahimmassa tapauksessa Tim Stapleton ja kumppanit pyyhkivät Suomella lattiaa todella rumasti.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen