VIDEO: Bayern Münchenin tähtihyökkääjältä viisi maalia yhdeksään minuuttiin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 18/03/2018
Jaa tämä...

Bayern Münchenin hyökkääjä oli Wolfsburgia vastaan käsittämättömässä pelivireessä.

Jalkapallon Saksan Bundesliigassa nähtiin tiistaina täysin käsittämätön hetki, kun Bayern Münchenin murskavoitossa Wolfsburgia vastaan Robert Lewandowski viimeisteli viisi maalia yhdeksään minuuttiin.

Kaikkien aikojen nopein hattutemppu otti vain 90 sekuntia vuonna 1964. Lewandowski teki kuitenkin nopeimmat viisi maalia Euroopan huippuliigojen historiassa. Hattutemppuun häneltä kului aikaa kolme minuuttia ja 19 sekuntia.

– Halusin vain laukoa ja laukoa. Koska olimme maalin tappiolla, minun piti tehdä ainakin kaksi maalia. Tämä oli uskomaton ilta ja hieno tunne, Lewandowski kertoi ottelun jälkeen.

– Mitä tähän voi sanoa? Maailmanluokan hyökkääjä laukoi viisi kertaa kohti maalia ja osui joka kerta. Tällaista ei saisi päästää tapahtumaan, tämä on selittämätöntä, Wolfsburgin valmentaja Dieter Hecking totesi.

– Ei ollut tarvetta sanoille. Katsoimme vain toisiamme kentällä ja totesimme, että kaikki ovat yhtä järkyttyneitä, kertoi Wolfsburgin Maximilian Arnold.

Bayern Münchenin päävalmentaja Pep Guardiola oli vähintään yhtä hämmentynyt tilanteesta kuin vastustajatkin.

– En ole kokenut tällaista koskaan aiemmin. Enkä usko, että tulen koskaan näkemään tätä uudestaan. Jalkapallo on toisinaan hullua.

Müncheniläisten kapteeni Philip Lahm oli yhtä hämmentynyt kuin kaikki muutkin. Hän kuitenkin reagoi tilanteeseen huumorilla.

– Hän olisi voinut helposti tehdä seitsemänkin osumaa. Täytyy olla kriittinen ja muistaa, että hänellä oli maalien lisäksi kaksi muutakin selkeää maalipaikkaa, virnisteli Lahm.

Kaikkien aikojen nopein hattutemppu on jo yli 50 vuotta vanha, sillä Ross Countyn Tommy Ross viimeisteli kolme maalia vain 90 sekunnissa. Magnus Arvidsson laittoi tästäkin vielä sekunnin paremmaksi Ruotsin ykkösdivisioonassa vuonna 1995, mutta suoritus jäi syystä tai toisesta epäviralliseksi.

Suomen Veikkausliigan nopeimmat kolme maalia nähtiin huhtikuussa 2012. Nykyisin Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Düsseldorfissa pelaava Joel Pohjanpalo oli vain 17-vuotias, kun hän viimeisteli hattutempun kahdessa minuutissa ja 42 sekunnissa.

Katso Lewandowskin maalit alta:

Jalkapallomaailmassa tapahtumia riittää myös tänään, sillä Bundesliigan lisäksi Espanjan La Ligassa, Ranskan pääsarjassa ja Italian Serie A:ssa pelataan viikkokierroksia.

Myös Veikkausliigassa pelataan keskiviikkona, ja Seinäjoella vuorossa on äärimmäisen hieno ja mielenkiintoinen SJK:n ja HJK:n välinen ottelu. Vielä ei jaeta mestaruuksia, mutta Seinäjoella panokset ovat valtavat.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa jalkapallosarjoihin erinomaiset kertoimet niin ennen otteluita kuin livevedonkin puolella.

Lue myös:
Missä sarjassa Leo Messi pelaa ensi kaudella?
Kaappako PSG Cristiano Ronaldon?