Ligue 1 kausiennakko: Neymar on Pariisin uusi jumala

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/04/2017
Jaa tämä...

Neymar, Neymar ja Neymar. PSG:n kohdalla ei Ligue 1 -kauden alla juuri muusta puhuta. Ja mitäs sitten, jos 222 miljoonan euron brassi pelaakin huonosti? Ei Neymarkaan mikään Teräsmies ole, siirto on aina pieni riski. Kun olosuhteet ja sarja muuttuu, niin pelaajalla menee aikansa sopeutua. Eipä Neymar ollut Barcelonassakaan heti huippumenestys.

PSG pyörii Qatarin loputtomien rahojen avulla. Joukkue on yksi osa Qatarin valtion suunnitelmissa olla aktiivisena tekijänä mukana maailman urheilu- ja viihdebisneksessä. Motiivit ovat monenlaiset, eikä qatarilaisten imagon kiillottaminen varmaan ole mitenkään merkityksetön vaikuttaja Qatarin urheilubisneksissä.

Neymarin ostaminen PSG:n joukkueeseen on suoraa jatkoa ja paranneltu päivitys kesälle 2012, jolloin PSG osti ykkösmiehekseen Ruotsin kuninkaan, Zlatan I:n. Qatarin kuninkaallinen perhe oli hankkinut PSG:n itselleen sijoitusyhtiönsä kautta edellisenä vuotena, joten perheen strategia lienee selvä. Joukkueella pitää olla vetovoimainen tähtiyksilö, jota fanit ympäri maailman ihailevat.

Qatar maksaa huvin

Qatarin rahat ovat olleet ratkaisevassa asemassa PSG:n nousussa Euroopan huipulle. Vuoden 2011 jälkeen PSG, ja Qatar, on käyttänyt arvioiden mukaan jo puolitoista miljardia euroa PSG:n nostamiseksi kärkijoukkueiden ryhmään.

PSG vahvistui kesällä muutenkin kuin vain Neymarin osalta. Joukkue sai laitapakiksi Juventuksesta Dani Alvesin, ja vaikka brassi Dani Alves onkin jo 34-vuotias, niinhän on vielä yksi maailman parhaista pelipaikallaan. Viime kaudella hän oli erinomainen.

PSG:n joukkueeseen on liitetty muitakin pelaajia kuin edellä mainitut brasilialaiset. Muun muassa Monacon Kylian Mbappe ja Arsenalin Alexis Sanchez ovat olleet siirtohuhuissa menossa Pariisiin. Ja saattaahan se olla, että ennen siirtoikkunan umpeutumista elokuun lopulla qatarilaiset avaavat lompakkoaan vielä lisää, ja PSG ostaa lisävahvistuksia. Joukkue tosin on jo nyt kova, avauskokoonpanossa Neymarin ja Dani Alvesin kanssa tulevat pelaamaan ainakin viime kaudella 34 maalia tehnyt Edinson Cavani, mainio argentiinalainen Angel di Maria, italialainen Marco Verratti, joka keskikentän pohjalla yksi maailman parhaista juuri nyt sekä saksalainen keskikenttäpelaaja Julian Draxler.

Emeryllä paineita

PSG:n päävalmentajalla Unai Emeryllä on tällä kaudella kovat paineet niskassa. Viime vuosi meni pieleen, Monaco vei Ranskan mestaruuden ja Mestareiden liiga katkesi nolosti Barcelonan Nou Campilla. Tällä kaudelle Emery ei tule saamaan mitään anteeksi, potkut tulevat heti epäonnistumisen jälkeen. Jos PSG pelaa huonosti, niin median, fanien ja varmaa qatarilaisten paine tulee olemaan Emeryn suuntaan aikamoinen. Ja jos peli sujuu, niin kaiken kunnian vie Neymar.

Vetomarkkinoilla PSG on ylivoimainen suosikki voittamaan Ranskan Ligue 1:n. Bet365 antaa PSG:n Ranskan mestaruudesta kertoimeksi vain 1.16. Vetofirmat vielä panttaavat Mestareiden liigan voittokertoimia, silläkin puolella varmaan Neymarin siirto aiheutti hämmennystä, mutta Unibetilta löytyy jotain. Unibet on rankannut PSG samalle tasolle Chelsean kanssa.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>