Ligue 1 kausiennakko: Romahtaako Monaco?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/02/2017
Jaa tämä...

Monacon viime kausi oli lähes täysosuma. Se voitti Ranskan Ligue 1:n komeasti kahdeksan pisteen erolla ennen PSG:ta ja Mestareiden liigassa joukkue pääsi välieriin Juventusta vastaan. Juve oli lopulta parempi yhteismaalein 4-1.

Loistava kausi merkitsi sitä, että useampi Monacon pelaajista nousi suoraan jalkapallomaailman huipulle kuin raketti. Ja kun pelaajat vielä ovat nuoria, niin se taas tarkoittaa sitä, että Euroopan suurseurat paksuine lompakkoineen alkoivat parveilla Monacossa.

Monaco on lyönyt rahoiksi, eikä sitä siitä voi syyttää. Ja vielä lisääkin on nuoria tähtiä lähdössä etelä-Ranskasta kohti jättiseuroja.

Tähän mennessä Monaco on myynyt Benjamin Mendyn 52 miljoonalla punnalla Manchester Cityyn, Tiemoue Bakayokon liki 40 miljoonalla punnalla Chelseaan ja Bernardo Silvan yli 43 miljoonalla punnalla myös Manchester Cityyn. Ja vielä Valere Germain lähti Marseilleen 6.8 miljoonalla punnalla sekä Nabil Dirar Fenerbahceen neljällä miljoonalla.

Suurkauppoja saattaa olla vielä tulossa. Huhujen mukaan Monacon suurin lupaus Kylian Mbappe olisi lähdössä maailmanennätyssummalla Real Madridiin. Ja vielä Arsenal on tiukasti Thomas Lemarin perässä.

Jardimin olisi keksittävä jotain

Vaikka pelaajamyynti Monacosta loppuisikin nyt, niin joka tapauksessa manageri Leonardo Jardim joutuu rakentamaan joukkueen aivan uusiksi. 150 miljoonan punnan edestä lahjakkuuksia on lähtenyt muualle.

Monaco on toki myös ostanut pelaajia. Youri Tielemans tuli Anderlechtista 21.5 miljoonalla punnalla ja Terence Kongolo saapui Monacoon Feyenoordista 11.5 miljoonalla punnalla. Tielemans on parikymppinen Belgian maajoukkueen pelaaja, joka tullee Bakayokon tilalle keskikentälle. Asiantuntijoiden mukaan Tielemans saattaisi olla jopa parannus Bakayokoon nähden. Kongolo taas oli edellisen MM-kisojen nuorin hollantilaispelaaja, monipuolinen puolustaja, joka voi pelata topparina tai vasempana laitapakkina.

Monaco saa myös joukon lainasopimuksella muualla pelanneita takaisin. Rony Lopes, Adama Traore ja Allan Saint-Maxim ovat ilmeisen hyviä pelimiehiä, ja jokunen heistä saattaa nousta vaikka joukkueen avainpelaajaksi.

Miten estää sekaannus?

Monacon menestys tällä kaudella tulee paljolti riippumaan päävalmentaja Jardimin taktisista taidoista. Ensimmäisellä kaudellaan 2014-2015 Monacossa Jardim peluutti joukkuetta melko tylsän negatiivisesti. Seuraavalla kaudella Monaco oli jossain määrin sekaisin, sillä kesällä se oli menettänyt nipun avainpelaajia, muun muassa Anthony Martialin Manchester Unitediin.Viime kaudeksi Jardim sitten rakensi hyökkäävän joukkueen, ja tulos oli loistava menestys. Nyt joukkue on taas menettänyt paljon avainpelaajia. Osaako Jardim nyt välttää kahden vuoden takaisen sekaannuksen?

Monacon pelisysteemi oli viime kaudella 4-4-2, ja tuskin Jardim tätä lähtee muuttamaan. Tielamans tulee kentälle Bakayokon tilalle ja Kongolo korvaa Mendyn, mutta mistä löytyy pelimies Silvan paikalle?

Paljon kysymysmerkkejä Monacon joukkueessa näin kauden alla, ja vielä yksi ongelma on joukkueen syvyys. Viime kaudella rotaatio toimi, mutta löytyykö vielä tarpeeksi kovan tason pelimiehiä myös vaihtopenkiltä?

 

Lyö vedot  Unibetille!>>