LIIGA: KalPa:n penkint takana debytantti Sami Kapanen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 09/06/2017
Jaa tämä...

Kotimaisen jääkiekon ykkössarja Liiga alkaa 08.09.2017. Heti avauskierroksella on täysi rähinä päällä seitsemän ottelun voimin. Löytyykö Tapparalle tällä kaudella haastajaa, floppaako Lukko jälleen ja miten pärjäävät TPS sekä HIFK? Veikkaussivut.com laittaa nyt vielä ennen kauden alkua jokaisen Liigajoukkueen halki, poikki ja pinoon kausiennakoiden muodossa.

Puhuttiin että KalPa lähti viime kauteen köykäisistä telineistä, mutta kuinka kävikään. Joukkue pelasi sensaatiomaisen kauden, edeten aina hopeaan saakka. Tämän kauden lähtökohdat ovat vielä heikommat, kun joukkue menetti tärkeitä pelaajia. Pitäisikö nyt ajatella kuitenkin, että viime kauden tapaan kaikki on mahdollista?

KalPan viime kausi

Ennen kautta näytti, että KalPan puolustus, sekä maalivahtiosasto kestää vertailun. Ennakolta vaikutti kuitenkin, ettei hyökkäysosastolta löydy tarpeeksi ykköskopan miehiä. Vastuu oli lähinnä Janne Keräsen, Tommi Jokisen, sekä Jaakko Rissasen harteilla. Miesten harteet kestivät, kun he olivat kaikki joukkueen sisäisen pistepörssin top viidessä.

KalPaa povattiin sarjan häntäpäähän, mutta kuinka kävikään. Sensaatiomaista matkaa tukivat kovat täsmähankinnat kesken kauden, kuten Matias Myttysen sekä Arttu Ilomäen pestaamiset keskushyökkääjäksi. Miehet toivat erikoistilanne osaamista sekä leveyttä.

Puolivälierissä Kuopiolaiset tiputtivat Pelicansin 4-1 sarjavoitolla. Välierissä olikin sitkeämpi vastus, kun viime kauden pronssimitalisti JYP vei ottelun seitsemänteen otteluun, jossa KalPa vahvempi 5-1.

Finaalissa vastassa oli kiveäkin kovempi mestarijoukkue Tappara. Sarja alkoi kahdella Kuopiolaisten juhlalla, mutta niin vain rutinoitunut Tappara tuli rinnalle, sekä ohi aina mestaruuteen asti ottaen neljä voittoa peräkkäin. Karvaasta finaalitappiosta huolimatta Kuopiolaisten pitää olla tyytyväisiä hopeaan. Hieno kausi KalPalta.

Uudet pelaajat

Uusien pelaajien lista on pitkä kärkipelaajien joukkopaon takia.

Niko Hovinen sekä Arttu Ruotsalainen vartioivat ensikauden KalPa maalia.

Puolustuksen kovin vahvistus on Kanalainen Mathew Maione. Mielenkiintoinen tulokas on myös 2015-16 kauteen asti hyökkääjänä pelannut Saku Kinnunen. Valtteri Parikka sekä Konsta Mäkinen myös takalinjoille.

Hyökkäysosaston kovimmat nimet ovat Alex Lavoie, Janne Tavi, sekä Kai Kantola.  Muut hyökkäykseen liittyjät ovat Joni Ikonen, Frank Gymer sekä Alexandre Texier.

Lähtevät pelaajat

KalPa menettää runkosarjan kymmenestä parhaasta pistemiehestä seitsemän, sekä päälle vielä upeasti torjuneen Eero Kilpeläisen.

Neljä ensimmäistä parasta pistemiestä Jaakko Rissanen, Janne Keränen, Jesse Mankinen sekä Matias Myttynen vaihtavat seuraa. Myös Jyri Junnila, Arttu Ilomäki, sekä Miikka Pitkänen kiekkoilevat ensikauden erimaisemissa.

Puolustus heikentyy Jussi Timosen, Waltteri Ruuskasen, Niko Mikkolan, sekä Joonas Lyytisen osalta.

Valmennus – Sami Kapasen debyytti

Sami Kapanen aloittaa ensimmäisen kautensa Liiga päävalmentajana kasvattajaseurassaan. Kapanen oli hyvässä opissa Pekka Virran vierellä, mutta nyt on aika ottaa itse päävastuu.

Koko tiimi uusiutuu, kun apuvalmentajiksi nousevat Marko Tuomainen sekä Atte Kinnunen. Maalivahtivalmennus vastuun ottaa Jarkko Rissanen.

Miten KalPa tulee menestymään alkavalla Liiga kaudella?

Sami Kapanen tiesi jo viime kaudella tulevan pestinsä, mutta tuskin hänkään oli osannut ajatella tälläistä kärkipelaajien joukkopakoa. Finaalijoukkueesta menetettiin peräti yksitoista pelaajaa. Suurin osa kokeneita tekijämiehiä. Tilalla on nuorta potentiaalia, mutta riittävätkö heidän rahkeet vielä pitämään KalPaa pinnalla tämän kauden?

Tommi Jokisen nosto kapteeniksi antaa miehelle entistä enemmän vastuuta. Hän on nyt isopala KalPan palapelissä.

Uuden päävalmentajan, hieman muuttuneen pelitavan, sekä pelaajarungon muuttumisen myötä KalPalle on tulossa niin sanottu välikausi. Veikkaussivut.com uskoo KalPan kukoistamiseen tulevaisuudessakin, mutta se ei ole tämä kausi. Runkosarjasijoitus: 9-11.

Miten sinä näet joukkueen menestymismahdollisuudet? Lyö kausiveto kuopiolaisten puolesta NordicBetillä!

Lue myös:

LIIGA: TPS EI SAAVUTTANUT MESTARUUTTA ARI-PEKKA SELININ JOHDOLLA – MITEN KÄY NYT?

LIIGA: JYVÄSKYLÄN JYP MATKAAMASSA KOKEMUKSEN VOIMALLA MITALIKANTAAN

LIIGA: HÄMENLINNAN PALLOKERHO VÄRVÄNNYT NIPUN LUPAAVIA NUORIA

LIIGA: PETRI MATIKAINEN JA PASI NURMINEN VIIMEISTÄ KAUTTA LAHDEN PELICANSIN PUIKOISSA

LIIGA: PORIN ÄSSÄT JA RAAKA TYÖNTEKO

LIIGA: KÄRPÄT LÄHTEE TULEVAAN KAUTEEN HARVINAISEN NIMETTÖMÄLLÄ NIPULLA

LIIGA: HIFK LÄHTEE KANADA-MALJA JAHTIIN ARI-PEKKA SELININ JOHDOLLA

LIIGA: TAMPEREEN ILVES MATKALLA KOHTI MENESTYSTÄ

LIIGA: KOOKOO:LLA HAAVENA PUDOTUSPELIT TUOMAS TUOKKOLAN JOHDOLLA

LIIGA: LIIGAN VIIME KAUDEN JUMBO SAIPA LÄHTEE TEKEMÄÄN UUTTA NOUSUA

LIIGA: VAASAN SPORT – TAVOITTEENA PUDOTUSPELIT