LIIGA: Kärpät lähtee tulevaan kauteen harvinaisen nimettömällä nipulla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 21/03/2018
Jaa tämä...

Kotimaisen jääkiekon ykkössarja Liiga alkaa 08.09.2017. Heti avauskierroksella on täysi rähinä päällä seitsemän ottelun voimin. Löytyykö Tapparalle tällä kaudella haastajaa, floppaako Lukko jälleen ja miten pärjäävät TPS sekä HIFK? Veikkaussivut.com laittaa nyt vielä ennen kauden alkua jokaisen Liigajoukkueen halki, poikki ja pinoon kausiennakoiden muodossa.

Tämän päivän tarkastelun kohteeksi otetaan Oulun Energia -areenalla kiekkoileva Oulun Kärpät. Lähihistorian kahden mestaruuden ja yhden hopean seura lähtee tavoittelemaan heikomman kauden jälkeen kirkkaampaa mitalia.

Kärppien viime kausi

Kärppien ensimmäinen ja viimeinen kausi Kai Suikkasen johdossa ei mennyt odotetulla tavalla. Alkukaudesta Kärpät oli sarjan häntäpäässä, mutta lopun rypistyksen ansiosta he pääsivät lähelle suoraa pudotuspelipaikkaa. Kolmen perättäisen mitalisijan jälkeen joukkue sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastassa oli HIFK, jolle joukkue hävisi otteluvoitoin 0-2.

Kauden päätteeksi seura ilmoitti, että Suikkasen sopimusta ei jatketa.

Uudet pelaajat

Tulevien pelaajien listaa on kommentoitu Kärppä-kannattajien suunnasta säästölinjavalinnoiksi. Onko joukkue satsannut kesken kauden tehtäviin hankintoihin? Mene ja tiedä.

Maalivahdiksi Ouluun tulee nuorten MM-kulta mies Veini Vehviläinen.

Puolustajaksi Teemu Kivihalme NCAA:sta Amerikasta, sekä Miika Koivisto Jukureista.

Ruotsin laivalla Suomeen seilaavat hyökkääjät Julius Junttila sekä Nicklas Lasu. Oululaisia vahvistavat myös kokeneet laitahyökkääjät Charles Bertrand Ässistä sekä Jasse Ikonen HIFK:sta. Sportista Ouluun matkaa Otto Karvinen kun taas Jyri Junnila vaihtaa Kalpan Kärppiin. Nuorta osaamista Ouluun tuo seuran omakasvatti Kristian Kangas joka kiekkoili viime kaudella Kokkolan Hermeksessä. 

Lähtevät pelaajat

Yhden NHL-ottelun maalivahti Sami Aittokallio jättää kärpät ja siirtyy Tšekin Extraliga-joukkue Sparta Prahaan.

Pitkän uran pelannut puolustaja Ilkka Mikkola lopettaa uransa. Hän on eniten suomenmestaruuksia (8) sekä eniten SM-mitaleita (11) voittanut pelaaja. Slovakialaispuolustaja Ivan Svarny vaihtaa Liiga-jäät taalajäihin.

Ulkomaille lähteviä hyökkääjiä jopa neljä kappaletta. Keskushyökkääjistä John Albert pelaa ensikauden NHL-joukkue Washington Capitalsissa, Niklas Olausson palaa kotimaahansa Ruotsiin. Kärppä-ikoni Mika Pyörälä suuntaa Sveitsiin, sekä Brock Totter Saksaan.

Suomessa pysyvät Antti Kalapudas, joka siirtyy Sportiin. Toni Kähkönen matkaa Kouvolaan sekä Mikko Lehtonen HPK:n riveihin. Jesse Saarinen vielä ilman sopimusta.

Valmennus – Mikko Manner isojen poikien saappaisiin

Kai Suikkanen vapautettiin päävalmentajan tehtävästä. Uudeksi päävalmentajaksi nousee Kärppien apuvalmentajana neljä kautta toiminut Mikko Manner.

Apuvalmentaja Toni Sihvonen, joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli sekä fysiikkavalmentaja Samppa Jaakola jatkavat omilla paikoillaan.

Uutena valmennukseen nousee Lauri Mikkola.

Miten Kärpät tulee menestymään alkavalla Liiga kaudella?

Veikkaussivut.com on lueskellut foorumeilta kärppäkannattajien mielipiteitä. Monen suusta on tullut sama kommentti: Tämä on koko uuden Liiga-ajan nimettömin Kärppänippu. Siltähän se kieltämättä vaikuttaa. Organisaatio on uuden tilanteen edessä kun pitkäaikainen toimitusjohtaja Juho ”kulta” Junno ei ole tekemässä kovia kauppoja kesken kauden. Saako tehtävän ottanut Tommi Virkkunen hierottua hyviä

kauppoja kauden edetessä ja ohjattua nimetöntä joukkuetta kohti mestaruutta.

Varsinkin sentteri tilanne on heikko. Keksiikö Mikko Manner keinot, vai luottaako hän vain työntekoon ja siihen, että se korvaa lahjakkuuden? Alkukausi on tärkeä kärpille. Runkosarjasijoitus 8-10.

Miten sinä näet joukkueen menestymismahdollisuudet? Lyö kausiveto Kärppien puolesta NordicBetillä!

Lue myös:

LIIGA: HIFK LÄHTEE KANADA-MALJA JAHTIIN ARI-PEKKA SELININ JOHDOLLA

LIIGA: TAMPEREEN ILVES MATKALLA KOHTI MENESTYSTÄ

LIIGA: KOOKOO:LLA HAAVENA PUDOTUSPELIT TUOMAS TUOKKOLAN JOHDOLLA

LIIGA: LIIGAN VIIME KAUDEN JUMBO SAIPA LÄHTEE TEKEMÄÄN UUTTA NOUSUA

LIIGA: VAASAN SPORT – TAVOITTEENA PUDOTUSPELIT