LIIGA: Lukko lähtee pesemään kasvojaan Pekka Virran johdolla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 20/01/2018
Jaa tämä...

Kotimaisen jääkiekon ykkössarja Liiga alkaa 08.09.2017. Heti avauskierroksella on täysi rähinä päällä seitsemän ottelun voimin. Löytyykö Tapparalle tällä kaudella haastajaa, floppaako Lukko jälleen ja miten pärjäävät TPS sekä HIFK? Veikkaussivut.com laittaa nyt vielä ennen kauden alkua jokaisen Liigajoukkueen halki, poikki ja pinoon kausiennakoiden muodossa.

Neljäntenä tarkastellaan sarjan toista Satakuntalaisjoukkuetta. Rauman Lukkoa povattiin kuuden parhaan joukkoon viime kaudella, mutta kauaksi jäätiin. Edelliskaudella tehtiin isoja muutoksia, nyt yritetään selvitä hieman pienemmillä. Tästä on suunta vain ylöspäin.

Rauman Lukon viime kausi

Lukko lähti uuteen kauteen luottavaisin mielin, kun kahdeksatta kauttaan Lukossa apuvalmentajana toimiva Juha Vuori aloitti päävalmentajana. Joukkue kuitenkin alisuoritti koko syksyn kun 22 ottelusta pisteitä kertyi ainoastaan 17.  marraskuussa Vuori vapautettiin tehtävästä, kun Kari Heikkilä otti vetovastuun.

Yleensä kotona Kivikylä areenalla vahvasti pelaava Lukko oli heikko sielläkin, kun 30 ottelua tuotti vain 8 voittoa ja saman verran tasapelejä. Lukolle kertyi koko kaudella pisteitä vaivaiset 70.

Uudet pelaajat

Ranskan maajoukkueessakin pelannut Sebastin Ylönen tulee täydentämään Lukon maalivahtikolmikon.

Puolustuksen nimekkäin tulija on viime kaudella Ässien puolustuksen johtohahmoihin lukeutuva Jyri Marttinen. KeuPan riveistä Lukkoon siirtyy Konsta Mesikämmen. Raumalaiset ovat onnistuneet nappaamaan alakertaa vahvistamaan myös yhden ruotsalaispuolustajan, 96 kiloisen järkälemäisen Johan Motin.

Sinikeltaisten hyökkäyspäähänkin tulee ruotsalaissyntyinen pelaaja, kun SHL:ssä viime kauden kiekkoilut Joakim Hillding pukee Lukko paidan ylleen. Kuopiossa Pekka Virran luottohyökkääjäksi kasvanut Janne Keränen siirtyy Virran mukana Lukkoon. Kalpasta Lukkoon siirtyy myös Arttu Ilomäki. Miro-Pekka Saarelainen aloittanee kauden lainalla Mestis-joukkue KeuPa HT:ssa, mutta löytänee paikkansa myöhemmin tällä kaudella Liiga jäiltä.

Lähtevät pelaajat

Maalivahteja lähtee kaksi, kun Antti Karjalainen siirtyy Hämeenlinnaan ja Jakub Stepanek suuntaa KHL jäille.

Maalivahtien edessä hääränneet puolustajat Keaton Ellerby, Steven Seigo sekä Jesse Virtanen nähdään ensikaudella Ruotsin SHL:ssä.

Aleksi Saarela suuntaa AHL-jäille. Sami Lähteenmäki taas hyppää verivihollisen Ässien riveihin. Lähteneiden listalla myös Aki Kangasmäki sekä Ilmari Pitkänen.

Valmennus – Hopea Pekan Lukko avaus

Kalpan hopeaan johdattanut 2016-17 kauden parhaaksi valmentajaksi valittu Pekka Virta aloittaa ensimmäisen kautensa Raumalaisten käskijänä. Ensimmäisestä ottelusta Virta on poissa Kalpan kuudennessa finaaliottelussa tapahtuneen rikkeen vuoksi. Valmennusta täydentävät Jesse Welling, maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio, Erik Hämäläinen, Timo Saarikoski sekä Risto Rosendahl.

Miten Lukko tulee menestymään alkavalla Liiga kaudella?

Veikkaussivut.com pohtii, että pääseekö Lukko ensimmäisellä Pekka Virran kaudella tarvittavaan liitoon. Hyvä alkukausi on joukkueelle tärkeä. Kokeneilla pelaajilla kuten Janne Niskalalla sekä Ville Vahalahdella on suuri vastuu kannettavana. Kaapo Kähkönen aka ”kuningas Kaapo” on Liigan eliittiä, joka torjunnoillaan tarjoaa mahdollisuuden voittoon joka ilta.

Ennakoimme että Virran johdolla Lukolla on mahdollisuus välieräpaikkaan. Runkosarja sijoitus 7-9.

Miten sinä näet joukkueen menestymismahdollisuudet? Lyö kausiveto Lukon puolesta NordicBetillä!

Lue myös:

LIIGA: KOOKOO:LLA HAAVENA PUDOTUSPELIT TUOMAS TUOKKOLAN JOHDOLLA

LIIGA: LIIGAN VIIME KAUDEN JUMBO SAIPA LÄHTEE TEKEMÄÄN UUTTA NOUSUA

LIIGA: VAASAN SPORT – TAVOITTEENA PUDOTUSPELIT