LIIGA: Liigan viime kauden jumbo SaiPa lähtee tekemään uutta nousua

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Kotimaisen jääkiekon ykkössarja Liiga alkaa 08.09.2017. Heti avauskierroksella on täysi rähinä päällä seitsemän ottelun voimin. Löytyykö Tapparalle tällä kaudella haastajaa, floppaako Lukko jälleen ja miten pärjäävät TPS sekä HIFK? Veikkaussivut.com laittaa nyt vielä ennen kauden alkua jokaisen Liigajoukkueen halki, poikki ja pinoon kausiennakoiden muodossa.

Ensimmäisenä perataan Idän ylpeys SaiPa, joka lähtee uudistuneella kokoonpanolla ja valmennuksella hakemaan menestystä penkin alle menneen viime kauden päätteeksi.  

SaiPan viime kausi

SaiPan viime kausi ei mennyt edellisien tapaan nousujohteisesti.  Runkosarjan lopussa loukkaantumissuma oli lähes uskomaton, kun helmikuun lopulla jopa yhdeksän pelaajan kausi oli ohi. Joukkue pelasi 60 ottelua keräten niistä vain 60 pistettä. Lappeenrantalaiset tekivät vähiten ja päästivät eniten maaleja (116 tehtyä- ja 181 päästettyä maalia)

Uudet pelaajat

Ulkomaalaisvahvistuksia joukkue saa Yhdysvalloista sekä Ranskasta. 25-vuotias yhdysvaltalaissentteri David Goodwin siirtyy SaiPaan yliopistosarja NCAA:sta.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan: ”Hän on hyvä lisä joukkueeseemme. On monipuolinen pelaaja siinä mielessä, että pystyy pelaamaan sentterinä ja laiturina. David on hyvin liikkuva pelaaja, joka on ollut joukkueensa kärkijätkiä koko yliopistoaikansa.”

Toinen ulkomaalaisvahvistus on Ranskasta kotoisin oleva 20-vuotias laitahyökkääjä Bastien Maia. Maia on pelannut suomessa myös neljä kautta HIFK:in juniorijoukkueessa. Maian kanssa pelannut Antton Mönkäre kertoo Ranskalaisesta näin: -”Pelaajana hän on maalintekijätyyppi. Rightin puolen pelaajan vahvuudet ovat hyökkäyspäässä.” Sentteriosastoa vahvistaa Goodwinin lisäksi myös Jypistä Saipaan siirtyvä keskushyökkääjä Anssi Löfman.

Laitahyökkääjiksi kaavailtuja kotimaisia ovat Jukureista tuleva Topi Nättinen sekä  Mestiksen SaPKosta maalikuningas Jonatan Tanus. Ylivoimaan laukauksia ja maalinteko voimaa haetaan Pohjois-Amerikasta kotimaahaan palaavalla Ahti Oksasella.

Puolustuspäähän tulee edellisen kauden Jypissä pelannut ja nyt Boston Bruinsin varaama Urho Vaakanainen.

Lähtevät pelaajat

Hyökkäysosastolta tilaa uusille pelaajille tekee keskushyökkääjä Tero Koskiranta. Koskiranta pelasi SaiPassa 2008-2011, jonka jälkeen pelasi kolmessa muussa liiga-seurassa (Pelicans, TPS ja Sport) sekä SHL:n Färjestadissa. Nyt suuntana on Medvescak EBEL-sarjasta.

Imatran Ketterässä kevätkauden lainalla SaiPasta ollut Joona Jääskeläinen jää kehittymään Ketterään SaiPan omana sopimuspelaajana.

Ilveskasvatti Mikael Kuronen palaa kasvattajaseuraansa. SaiPassa ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Henry Karjalainen siirtyy Mestiksen puolelle TUTO:n riveihin.

SaiPasta Kookoohon siirtyy kaksi laitahyökkääjää, kun SaiPan oma kasvatti Tomi Leivo sekä vauhtikone Ville Vainikainen vaihtaa seuraa.

Puolustajista SaiPa menettää Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle HockeyAllsvenskaniin William Mäkisen, joka siirtyy Oskarshamniin, sekä pitkäaikaisen SaiPalaisen Simon Backmanin jonka suunta on Björklöven.

 

Valmennus – Tero Lehterän tulikaste

Viime kaudella Saipan johdossa olleet Päävalmentaja Ari Santanen ja valmentaja Jouko Viljakainen väistyvät, kun vastuun ottaa Tero Lehterä sekä Sami Hirvonen. Lehterä on tuttu kasvo kommentaattorin ja asiantuntijan hommista. Mies on työskennellyt muun muassa Canal+ sekä Nelosen tiimissä. Valmennustaustaa Lehterällä on EPS:n sekä Bluesin juniori-ikäluokista. Päävalmentajana hän johdatti Bluesin juniorit mestaruuteen vuonna 2014.

Miten SaiPa tulee menestymään alkavalla Liiga kaudella?

Potentiaalia lappeenrantalaisten joukkueesta kyllä löytyy. Kisapuistossa tullaan näkemään vauhdikasta ja
hyökkäävää jääkiekkoa tällä kaudella. SaiPan pelillinen kuva on muovautunut luistelevaksi, taistelevaksi sekä sitkeäksi. Kun penkin takana istuu Tero Lehterän kaltainen nopean kiekon ystävä, niin kyllä joukkue etenee pudotuspeleihin.

SaiPa on vakiinnuttanut paikkansa Liigan neljännesfinaalijoukkueiden ryhmässä. Edelliskaudella he hankkivat historian kolmanneksi parhaan sijoituksen sekä toiseksi korkeimman pistemäärän 99. Veikkaussivut.com ennakoi että viimevuotinen notkahdus on unohdettu ja edessä on hyvät ajat. Ellei tänä niin ainakin seuraavalla kaudella, jos Lehterän optio käytetään, niin joukkue on pudotuspeleissä. Kunhan joukkue sekä Lehterä ovat kärsivällisiä.

Ennakoimme että SaiPa pelaa itsensä tällä Liiga-kaudella puolivälieriin runkosarja sijoituksella 6-8. Miten sinä uskot seuran menestyvän? Lyö vetoa SaiPa:n puolesta Unibetin sivuilla!