Mitkä joukkueet ovat Liigan parhaimpia erikoistilanteissa?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • 10/04/2015
Jaa tämä...

Alkukauden tilastoja

Vedonlyöjälle tilastot ovat usein kuin autoilijalle navigaattori. Toki ilmankin perille pääsee, mutta helpommalla selviää jos navigaattoria osaa käyttää. Liigan alkukauden tilastoista voi bongata muutamia asioita, minkä takia eräiden joukkueiden peli ei kulje ja mitä tiettyjä osa-alueita pitää korjata, jotta se pudotuspelipaikka lopulta napsahtaa.

Kun on pelattu 8-10 ottelua kauden alusta, on hallitseva mestari Oulun Kärpät pelannut tehokkainta alivoimaa. Alivoimaprosentti on peräti 96.55% ja Kärpät on päästänyt yhden maalin sinä aikana kun se on ollut alivoimalla. Tuo aika on 51.07, joten ei se verkko kovin usein Kärppämaalissa ole vielä alivoimalla vieraillut. Kakkosena on Rauman Lukko, jonka verkkoon on tehty kolme ylivoimamaalia, prosentin ollessa 90.62%. Kolmantena on HPK ja sen verkkoon on myös tehty kolme maalia ylivoimalla, prosentin ollessa 88.00.

KooKoon ihan hyvä alkukausi uhkaa kääntyä painajaiseksi jos alivoimaa ei saada kuntoon. 45:10 alivoimala ja niissä on hörppy käynyt jo yhdeksän kertaa. Prosentti on kehno 70.97%, Sportin kerroin on 72.41%. Yllättäen Saipan prosentti on Liigan kolmanneksi huonoin, 76.92.

Nämä jengit rokottavat ylivoimalla

Saipa saa alivoimakoomailua pitkälti anteeksi mainiolla ylivoimapelillä. Saipan YV-prosentti on 24.39 ja 64:34 ylivoima-ajan aikana Saipa on rokottanut peräti 10 kertaa. Edellä on vain Lukko, joka on tehnyt 9 ylivoimamaalia ajasa 51:50. Tehokkaalla tuulella ovat olleet myös TPS (seitsemän maalia ja 43:40 ylivoimaa) sekä ehkä hieman yllättäen Pelicans, joka on tehnyt yhdeksän maalia ajassa 58:08. Kun Lukolta yhden ylivoimamaalin tekemiseen menee keskiväärin 5:46, menee siihen Sportilta peräti 39:16.

Pitää muistaa että on pelattu vasta n. 10 peliä kauden alusta, joten näillä tilastoilla ei vielä ole niin suurta merkitystä. Mutta jos sama jatkuu esimerkiksi jouluun asti, niin monella joukkueella tulee noutaja jo aikaisessa vaiheessa.

Tähän mennessä tehokkain ylivoimapelaaja on ollut Lukon Janne Niskala, joka on onnistunut tekemään ylivoimalla jo tehot 1+5. Kakkosena tulee saman joukkueen Toni Koivisto, joten siinä on todella vaarallinen tehokaksikko. Myös Saipan edustus tässä tilastossa on komea sillä Sam Lofqvist on kolmonen (2+3), Matti Järvinen viitonen (2+2), Lasse Lappalainen kuutonen (0+4) ja David McIntyre kahdeksas (1+3). Lukon Aaron Gagnon on onnistunut alivoimalla tekemään jo kaksi maalia.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa Liigaan loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella. Osallistu kilpailuun ja ole mukana kymmenien mahtavien palkintojen arvonnassa!

Lue myös:
Suomalaisveskarit jälleen isossa roolissa NHL-kaudella 2015!
Mikko Rantanen on pääsemässä heti NHL-jäille!